Blog

Blauw in decoratie

Decoratie en Doe-Het-Zelf
 • 17 april 2018

Zie het leven in Indigoof zie het leven in ieder geval in blauw, dat is wat wij vandaag voorstellen!

U hebt de keuze: eendenblauw of lavendelblauw, koningsblauw of turkooisblauw, marineblauw of azuurblauw, en niet te vergeten petroleum blauw, ultramarijnblauw, Kleinblauw, grijsblauw, hemelsblauw, pastelblauw, enz. …. Het minste wat wij kunnen zeggen is dat blauw heeft een veelheid van tinten en voordelen. Deze koude kleur verwarmt onze interieurs (een echte paradox, is het niet!?).

Blauwe decoratie wand
Bloom collectie

Alleen of gecombineerd, van de keuken tot de slaapkamer, blauw laat zich alle dwaasheden welgevallen en kleedt onze huizen met klasse aan. Laten we een kleine rondgang door het huis maken, kamer voor kamer, om uit te zoeken welk blauw we moeten kiezen en vooral om de perfecte kleurencombinaties te vinden voor een blauwe decoratie!
Als samenvatting van het blauwe huis :
1. Een blauwe keuken
2. Blauwe decoratie in de slaapkamer
3. Een badkamer in het blauw
4. Blauw, altijd blauw in de woonkamer
Daarna zullen we de kleurcombinaties met blauw zien
1. Blauw + geel
2. Blauw + oranje
3. Blauw + groen
4. Blauw + wit

Een blauw huis

Blauw is een algemene term die, door de veelheid van tinten, het mogelijk maakt om een groot aantal verschillende sferen te scheppen. Het wordt aanbevolen voor kleine ruimten, en heeft de mogelijkheid om kamers visueel te vergroten. In total look mode of in verspreide noten, blauw is een kleur die uw interieur doet trillen. Pas op, bereid u voor, het blauw is in uw huis aangekomen!

Een blauwe keuken

In een keuken geeft lichtblauw dat helderheid en frisheid brengt, in combinatie met hout een eerder Scandinavische stijl. terwijl grijsblauw gemengd met metaalachtige elementen eerder een industriële look.

Gecombineerd met de warmte van de parket effect tegels op de vloer of op het werkblad bakent donkerblauw de ruimte visueel af en geeft het diepte en karakter aan uw keuken.

Blauwe keuken decoratie

In deze chique en eigenzinnige keuken is gekozen voor de Indigo collectie om het achterwand een extra accent te geven. De blauw-grijze elementen luifels,, het houten werkblad dat bij de tegels met azulejos effect in wit blauw geeft een bijzonder warme sfeer.

Blauwe keuken - @madameboubi
Indigo collectie

Indigo collectie - Azulejos
Indigo collectie

U kunt ook kiezen voor een witte keuken maar met blauwe accenten, zoals in deze keuken.

Maar het blauw kan ook gebruikt worden in de decoratie, het vaatwerk, de toestellen, de stoelen rond de tafel, de ophanging erboven, de betegeling van het dressoir, enz…

Blauwe decoratie in de slaapkamer

Blauw mag dan een koude kleur, zijn, zoals we al hebben onderstreept, het kan ook de sfeer verwarmen, een sfeer van welzijn te scheppen en kalmte te bevorderen : alles wat we nodig hebben in een slaapkamer! Creëeren een cocon van zachtheid en ontspanning met een pastelblauw voor deze kamer of contrasteer het met marineblauw dat, geassocieerd met lichtroze, ook een goed compromis zal zijn om de ruimte te vullen met volheid, bevorderlijk voor de slaap.

U kunt ook met kleuren spelen om een hoofdeinde te ontwerpen, of om het slaapgedeelte, aan te duiden.

blauw in slaapkamer decoratie

Een badkamer in het blauw

Blauw, de kleur van water, vindt gemakkelijk zijn plaats in de badkamer. Of het nu donker of licht is, het roept dynamiek, frisheid en welzijn op: hoe kunt u eraan weerstaan?


Indigo collectie
Blauw in badkamer
Licorne collectie

Vrolijk en lichtgevend roept blauw de lucht, de zee en het reizen op. Het is daarom een perfecte keuze voor de vloer, de muur of het badkamermeubel, waar het de hele dag door een goed humeur zal verspreiden.

Indigo Cersaie badkamer 2016
Indigo en Petitot collecties – Cersaie 2016

Blauw, altijd blauw in de woonkamer

Blauw uitnodigen in de huiskamer, ja, maar hoe? Intens en diep blauw voor een warme en intieme sfeer, elektrisch blauw voor een oppepper

Als u zich een beetje benauwd voelt in uw woonkamer, dan heeft hemelsblauw de kracht om de muren te verdringen, of het geeft in ieder geval de indruk van een woninguitbreiding…, maar Indigo blauw geeft diepte en persoonlijkheid aan een kamer. Om in een chique en elegante, geest te blijven, kent grijsblauw zijn gelijke niet.

blauwe decoratie woonkamer

U bent natuurlijk niet verplicht om in de totale blauwe look, te verzinken om een blauwe decoratie te creëren, het kan ingeleid worden door kleine versieringen, een marineblauwe bank, een blauw schilderij, een blauwe lamp… en aarzel vooral niet om het met andere kleuren te associëren.

Blauw en kleurencombinaties

Het voordeel van blauw is dat er zoveel tinten zijn dat het met alle materialen geassocieerd kan worden voor een perfecte blauwe decoratie: koper, metaal, hout, marmer, cement … U kunt bijvoorbeeld parket en tegels combineren voor een originele vloercombinatie.

Blauw + geel

Een mix vol pep, het marineblauw en het felle geel brengen energie in uw binnenhuisdecoratie. U kunt ook de voorkeur geven aan mosterdgeel voor een vintage chic uiterlijk.

Kleuren geel en blauw decoratie

Blauw + oranje

Durf koningsblauw te combineren met oranje, de complementaire kleur ervan. Het contrast zal een warme en gevitamineerde dimensie aan uw interieur geven.

Oranje en blauwe woonkamer
Eclipse collectie

Blauw + groen

Een marineblauw en een kaki groen ? Een zeer geslaagde chique en plantaardige mix ! Voor een meer stimulerend duo, kiest u voor een meer sprankelend groen.

Groen en blauw in decoration

Blauw + wit

Als het blauw-witte duo spontaan de geest van een “vakantiehuisje aan zee” oproept, is het in vele universums te vinden en vormt het een sterk team. Op het gebied van serviesgoed is het een grote klassieker, net als met azulejos.

decoratie blauw en wit

Commentaires (2)
 • Isabelle
  2018-04-30 15:34:20

  Le bleu est ma couleur préféré, les déco sont vraiment super sympas !

 • Celine de Sukhi.fr
  2018-04-29 17:42:25

  On adore le bleu dans la déco :) Je vous invite à jeter un coup d'oeil à notre jolie collection de tapis personnalisés dans différentes variétés de bleu :)

Ecrire un commentaire

Articles corrélés