Keuken tegels

In de loop der tijd is de keuken een belangrijk onderdeel van ons interieur geworden. Vroeger naar de achtergrond gedrongen, maakt zij nu een integrerend deel uit van onze ruimten, vooral na de trend van open keukens die alle barrières tussen de ruimten opheffen voor meer gezelligheid. Daarom is het tegenwoordig belangrijk om deze ruimte van een adequate keukenbekleding te voorzien en tegels zijn een goede oplossing die het mogelijk maakt het nuttige met het aangename te verenigen. Door het gemak waarmee ze kunnen worden gereinigd, vergemakkelijken keukentegels de huishoudelijke taken en zorgen ze voor visueel genot wanneer ze aan uw esthetische wensen voldoen. Deze plaats die bevorderlijk is voor vertrouwen en grote emoties kan ook worden bedekt met de mooiste tegels voor keuken om mooie statements te maken.

Onze collecties van keukentegels

Waarom kiezen voor keuken keramische tegels in vergelijking met andere bekledingen?

De keuken is een leefruimte, het hart van het huis, en de tegels worden er op de proef gesteld. Ze worden blootgesteld aan vuil doordat bepaalde zones herhaaldelijk worden betreden, er kunnen spatten vet of voedsel op terechtkomen, en ze moeten ook bestand zijn tegen vallen van zware voorwerpen. Hoewel het esthetische effect belangrijk is, is het essentieel om keukentegels te kiezen die gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen. Bovendien zijn gres porcellanato tegels geschikt voor gebruik in keukens van particuliere woningen, hotels en restaurants. Keramische tegels voor keuken zijn dan ook een van de beste bekledingen, vooral dankzij hun technische kwaliteiten.

Technische kenmerken van tegels voor keuken

Om de beste keuze van keuken tegels te kunnen maken, is het allereerst van belang onderscheid te maken tussen particuliere en collectieve keukens, waarvoor niet dezelfde veiligheidseisen gelden.

In collectieve keukens, zoals in hotels, restaurants, scholen of ziekenhuizen, is het dus van fundamenteel belang dat de hygiëne- en veiligheidsnormen in acht worden genomen. In dat geval beveelt het CSTB, dat de UPEC-classificatie vaststelt en de weerstand tegen slijtage, doorboring, water en chemische producten meet, een bekleding aan die minstens gelijk is aan de volgende waarden: U4 P4s E3 C2. . Een ander essentieel kenmerk in deze professionele omgevingen is de antislipweerstand, die gelijk moet zijn aan R13, de maximumwaarde.

Voor keukentegels in een particuliere woning daarentegen moet de UPEC-classificatie gelijk zijn aan of hoger zijn dan U2s P3 E2 C2.

De kleuren en effecten van keukentegels

Keramische tegels keuken kunnen overal worden gebruikt: op de vloer, op de muren om de achterwand te versieren of te beschermen, maar ook op het werkblad om het te decoreren. Aangezien de collecties een enorme verscheidenheid aan kleuren en effecten omvatten, is het mogelijk om tegels op verschillende plaatsen op elkaar af te stemmen voor een harmonieus resultaat.

In de eerste plaats kunnen tegels met houteffect worden gebruikt als vloerbedekking voor de keuken zonder het risico te lopen dat het esthetische uiterlijk wordt aangetast. De warmte van hout en het vriendelijke karakter ervan passen perfect bij de sfeer van deze ruimte, die bedoeld is als een plek om te delen. In overeenstemming met het thema van natuurlijke materialen zijn ook tegels met steenlook geschikt voor gebruik in deze kamer en zorgen zij voor een ongeëvenaarde authenticiteit.

Vervolgens kan worden gekozen voor tegels voor keuken met betoneffect, die een sobere of zelfs industriële inrichting creëren als deze wordt geassocieerd met ruwe elementen en materialen die laten denken aan lofts, zoals metaal bijvoorbeeld. Om bij de moderne look te blijven, kunnen tegels keuken een meer design uitstraling krijgen. Met deze mogelijkheid kunt u een geraffineerde en strakke ruimte ontwerpen, die nog wordt versterkt door de moderne uitstraling van de keuken tegels.

Als u daarentegen een retro tintje aan uw kookruimte wilt geven, zijn er tegels die het effect van cementtegels nabootsen. Novoceram heeft dit traditionele effect op een meer eigentijdse manier opnieuw bekeken en biedt meer geometrische of klassieke en uitgewerkte patronen aan. Om uw achterwand aan te kleden, uw vloer te versieren of gewoon uw muren te verfraaien, kunnen keuken keramische tegels met cementtegeleffect uw ruimte originaliteit geven.

De kleur van een keuken tegel is belangrijk omdat die een zekere invloed heeft op de uiteindelijke keuze. Inderdaad, tegels kunnen gemakkelijk vuil worden tussen het culinaire gestumper, het vallen van voorwerpen, het werpen van voedsel of ander vuil door de steeds terugkerende passage. Daarom is het noodzakelijk een tegel te kiezen die deze uiteindelijk kan verbergen.

Zo kan worden gedacht aan neutrale en sobere kleuren, zoals bijvoorbeeld grijze tegels keuken, die het vuil niet naar voren brengen. Lichte tegels in tinten lichtgrijs of zelfs beige kunnen ook een doeltreffende oplossing zijn. Vanuit puur esthetisch oogpunt worden zwarte tegels keuken echter vaak beschouwd als de belichaming van elegantie en originaliteit. Naast functionaliteit, is het allemaal een kwestie van smaak!

Keuken tegels: hoe zit het met de achterwand?

Aangezien de achterwand vaak wordt blootgesteld aan vlekken van bijvoorbeeld spatten van het kookzone, is het van essentieel belang te kiezen voor een geschikte keukenbekleding die gemakkelijk te reinigen is.

Dit is het geval met keramische tegels keuken dat de ideale bekleding is voor de keuken achterwand. Dankzij de vrijwel onbestaande porositeit is een eenvoudige sponsbeweging voldoende om vlekken te verwijderen. Bovendien is gres porcellanato bestand tegen agressievere producten, die soms nodig zijn als de vlekken ingebed zijn. Keramische tegels voor keuken worden ook beschouwd als de ideale bekleding voor keuken achterwanden, vanwege hun kenmerken zoals hitte- en stoombestendigheid. Deze twee factoren hebben geen invloed op het esthetische aspect van de tegels op uw muur, in tegenstelling tot andere soorten tegels.

In het algemeen is het raadzaam producten te kiezen met een glad oppervlak om de dagelijkse reiniging te vergemakkelijken. Het is echter belangrijk te bedenken dat gres porcellanato tegels niet worden aangetast door vet, in tegenstelling tot voegwerk, dat, als het licht van kleur is, de neiging heeft zwart te worden. Om dit probleem te voorkomen, kan worden gekozen voor donkere voegen of epoxyvoegen, hoewel deze laatste moeilijk te plaatsen zijn en duur kunnen uitvallen.

De achterwand kan een op zichzelf staand decoratief element worden, afhankelijk van het gekozen esthetische effect. Tegels met cementtegeleffect zijn namelijk ideaal voor de bekleding van een achterwand, net als tegels met azulejo effect die alle een onmiskenbare decoratieve kracht bezitten dankzij hun minimalistische of meer gedurfde motieven. Tegels met behangeffect kunnen ook op de achterwand worden gelegd zonder dat men bang hoeft te zijn dat het esthetisch aanzicht wordt aangetast, aangezien zij van gres porcellanato zijn gemaakt en dus alle technische eigenschappen van laatstgenoemd materiaal bezitten.

Beschikbare formaten van keukentegels

Er is een grote verscheidenheid aan rechthoekige of vierkante formaten onder de keukentegel collecties. Elk formaat, medium, klein of groot, slaagt erin om elke ruimte te verfraaien naargelang de grootte ervan. U kunt kiezen uit:

  • Een groot formaat tegel keuken de ideale optie voor ruime ruimtes. Maten als 80×80 cm of 120×120 cm hebben de bijzonderheid dat zij een gevoel van lichtheid in de ruimte brengen door het geringere aantal voegen, maar ook de indruk van volume accentueren. Bovendien hebben deze formaten een esthetisch design en een zuiverheid die perfect passen bij alle decoratiestijlen.
  • Middelgroot tegels voor keukens waaronder 45×45 cm en 60×60 cm. Deze meer traditionele middelgrote maten kunnen in elke omgeving, groot of klein, worden gebruikt, aangezien zij worden beschouwd als universeel en veelzijdig.
klein formaat keuken tegels

Klein formaat keuken keramische tegels zijn 20×20 cm en 30×30 cm. Deze kleine tegels zijn perfect voor de achterwand en maken het mogelijk deze op een elegante of nog originelere manier aan te kleden, afhankelijk van het gekozen esthetische effect. Daarnaast omvat deze categorie nog andere maatregelen, zoals de mozaïek tegels keuken die bijvoorbeeld niet alleen uw muren beschermen, maar ook een echte decoratieve kracht hebben en uw ruimte gemakkelijk kunnen transformeren.

Wat zijn de voordelen van keukentegels?

Keukenruimten hebben enkele unieke beperkingen in vergelijking met andere ruimten, vooral omdat deze omgeving zowel een doorgangsruimte als een waterruimte is. Maar gres porcellanato tegels hebben alle essentiële eigenschappen om het te bedekken.

Ten eerste zijn tegels voor keuken hittebestendig en kunnen ze dus bijvoorbeeld worden gebruikt als spatscherm achter het kookzone of op het werkblad. Keuken tegels worden niet beschadigd als zij in contact komen met een heet voorwerp. Dit betekent dat het zijn kleur en uitzicht behoudt zonder dat het oppervlak donkerder wordt of vervaagt.

Bovendien hebben keuken keramische tegels een lage waterabsorptie door hun bijna-nul porositeit. Daarom is er geen risico bij het leggen van porcellanato tegels als spatscherm of achter de gootsteen, want ze zijn zeer goed bestand tegen water, vocht en stoom.

Tot slot zijn keuken tegels zeer goed bestand tegen slijtage en krassen, zodat het tegeloppervlak niet verslechtert. Deze kwaliteit is essentieel in deze ruimte waar vaak dezelfde paden worden genomen tussen de gootsteen, de kookzone en de koelkast.

De andere voordelen van keramische voor de keuken ontdekken

01

1/12

Niet aangetast door water, vocht of stoom

Keramiek is bestand tegen vocht, stoom en water, omdat het bijna geen porositeit vertoont.

02

2/12

Zeer goed bestand tegen slijtage en krassen

De eigenschappen van gres porcellanato maken het uiterst bestendig tegen slijtage en krassen.

03

3/12

Vlekt niet

Welk product u kiest, het zal gemakkelijk te onderhouden zijn omdat het praktisch niet poreus is. Vlekken worden niet geabsorbeerd, maar blijven op het oppervlak zitten en zijn, zelfs als ze opdrogen, gemakkelijk schoon te maken.

04

4/12

Bestand tegen het verstrijken van de tijd

Compact en resistent, gres porcellanato is bestand tegen de tand des tijds

05

5/12

Ecologisch

Novoceram heeft een ecologisch en milieuvriendelijk productiesysteem dat voldoet aan een gecertificeerd milieubeheersysteem.

06

6/12

Gemakkelijk schoon te maken

De dagelijkse reiniging van gres porcellanato tegels is zo eenvoudig als het gebruik van een dweil en heet water.

07

7/12

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Indien nodig kan de keramische vloer ook worden gereinigd met producten die agressieve stoffen bevatten.

08

8/12

Hygiënisch

Keramiek is geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne essentieel is. Het materiaal voorkomt de groei van bacteriën.

09

9/12

Vrijwel onverwoestbaar

Keramiek is onveranderlijk in de tijd. Het materiaal zal niet vervagen, donkerder worden of zijn kleur of afwerking verliezen.

10

10/12

Stoot geen vluchtige organische stoffen uit

Keramiek stoot geen vluchtige organische stoffen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid, daarom is het geclassificeerd als A+ volgens de Franse regelgeving.

11

11/12

Verdraagt hitte

Omdat gres porcellanato niet brandbaar is, is het ook bestand tegen vuur. Contact met hete voorwerpen zal de tegel niet beschadigen. Blootstelling aan de zon zal het gecoate oppervlak niet veranderen of verkleuren.

12

12/12

Perfecte combinatie

Novoceram tegels zijn verkrijgbaar voor zowel vloeren als wanden en kunnen perfect worden gecombineerd.

Veelgestelde vragen over tegels in keuken

Is het onderhoud van keramische tegels keuken gemakkelijk?

Het is waar dat in het dagelijks leven de keukenruimte gemakkelijk vuil wordt tussen de vele uitgeprobeerde recepten en het koken van de maaltijden. Daarom is het meer dan noodzakelijk om een keukenbekleding te kiezen die gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Keuken keramische tegels zijn gemakkelijk schoon te maken omdat het bijna niet poreus is. Gres porcellanato presteert dus uitstekend op het gebied van weerstand tegen chemische agressie en het oppervlak wordt niet aangetast, zelfs niet als er per ongeluk verschillende stoffen op vallen. Aangezien vlekken niet in de tegel dringen en op het oppervlak van de tegels blijven, zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Het enige wat u hoeft te doen is een dweil te nemen en de vlekken te verwijderen met zeer heet helder water of elk soort gewoon reinigingsmiddel, aangezien Novoceram keukentegels zijn geclassificeerd C2 en bestand zijn tegen zuren en basen. Mochten er vlekken in komen, dan kunnen de keuken tegels worden gereinigd met een agressiever professioneel product, want steengoed is ook bestand tegen chemicaliën. Het is echter niet aan te raden schoonmaakmiddelen te gebruiken die parfum of voedende bestanddelen bevatten, aangezien deze een vliesje achterlaten die vuil vasthoudt. Tenslotte blinkt gres porcellanato ook uit in zijn weerstand tegen slijtage en tegen eventuele stoten. De combinatie van deze drie kenmerken maakt gres porcellanato gemakkelijk te reinigen.

Welk format tegel keuken moet ik kiezen?

Bij het ontwerpen van deze essentiële ruimte is het uiterst belangrijk rekening te houden met de afmetingen van de keukentegels De verschillende formaten hebben immers een directe invloed op uw omgeving en dragen bij tot het benadrukken van de decoratie die haar kenmerkt. Zo hebben grote tegelformaten over het algemeen de voorkeur voor ruime kamers, terwijl middelgrote formaten geschikt zijn voor elke keuken, ongeacht de grootte ervan. Er zijn echter geen algemene regels, want uiteindelijk is het allemaal een kwestie van smaak!

Welke kleur tegel keuken moet ik kiezen?

Keramische tegels voor keuken zijn verkrijgbaar in vele kleuren en kunnen dus vele keukens verfraaien, afhankelijk van hun decoratie. Als uw kamer klein of niet erg licht is, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor lichtgekleurde tegels in beige, ivoor of wit om de kamer op te fleuren. Aan de andere kant brengen donkere kleuren zoals zwart en antraciet een zekere vorm van moderniteit en elegantie.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?