Badkamer tegels

De badkamer is een intieme ruimte in huis waar vaak een gevoel van welzijn en vooral zachtheid heerst. Om er een gezellige ruimte van te maken zonder aan stijl in te boeten, versieren en verfraaien badkamertegels alle oppervlakken, van de vloer tot de wanden. Alle soorten decoraties zijn mogelijk dankzij het brede scala aan esthetische effecten en kleuren van de tegels voor badkamer van Novoceram, die alle een geweldige indruk maken. Een betegelde badkamer kan dus een rustgevende ruimte creëren waar u kunt genieten van aangename momenten van ontspanning.

Onze badkamertegel collecties

Waarom kiezen voor keramische badkamertegels?

Omdat badkamertegels aan veel beperkingen onderhevig zijn, waaronder schommelingen in de luchtvochtigheid, kan het soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. De keramische tegel voor badkamer is een slijtvast materiaal dat voldoet aan de eisen van de badkamer, vooral op het gebied van antislip en vochtbestendigheid. Niet alleen beschikt het over de nodige technische eigenschappen, maar badkamertegels hebben ook een oneindig aantal esthetische aspecten die in elke omgeving passen en de badkamer verfraaien, nu eens met delicaatheid, dan weer met karakter en originaliteit.

De kleuren en effecten van tegels badkamer

Badkamers zijn, in het algemeen, plaatsen waar decoratie een belangrijke rol speelt. Of het nu industrieel, chic, minimalistisch, Scandinavisch of klassiek is, elke stijl heeft zijn eigen porcellanato tegel die er perfect bij past. Of het nu op de vloer of op de wanden is, met keramische tegels kunt u deze ontspannende ruimte met de grootste vrijheid inrichten.

Novoceram laat zich in de eerste plaats inspireren door natuurlijke materialen zoals hout en steen, die dan ook aan de basis liggen van de vormgeving van vele keramische tegelcollecties. Deze materialen, elegant en kostbaar, worden met voorbeeldige getrouwheid gereproduceerd omdat zelfs de onregelmatigheden die deel uitmaken van het DNA van hout en steen aanwezig zijn op het oppervlak van gres porcellanato tegels. Zo zijn imitatieparket tegels en steen effect tegels een ware ode aan de natuur, die steeds populairder wordt dankzij de robuustheid van gres porcellanato. Deze natuurlijke materialen, die soms worden afgeraden voor gebruik in een vochtige omgeving, behoeven hier inderdaad geen specifieke behandeling, aangezien zij zijn vervaardigd van gres porcellanato.

Als uw decoratie wordt gekenmerkt door een meer stedelijke en moderne uitstraling, kan uw waterruimte worden bedekt met betonlook tegels die de wanden of de vloer stijlvol aankleden. Het effect van beton geeft inderdaad een zeer realistisch materieel effect en versterkt het karakter van deze ruimte. Bovendien onderstrepen de tegels die het cement imiteren de rust die van deze ruimte uitgaat, vooral door de neutrale en sobere kleuren.

Het is ook mogelijk om badkamer tegels met behangeffect te installeren die, in tegenstelling tot klassiek behang, niet bederven in vochtige omgevingen. Het is dus mogelijk om de muren van de badkamer zonder enige vrees met keramisch behang te versieren. Tussen geometrische, vrolijke of elegante patronen creëert de tegel voor badkamer echte kunstwerken op uw muren om een artistieke stijl te definiëren.

Tot slot kunnen tegels met azulejo-effect een andere doeltreffende oplossing zijn om uw ruimte op te fleuren. Zijn kleuren, van delicate ivoortinten tot meer levendige, geven leven aan alle decoratieve wensen en warmen de sfeer op. Bovendien geven de patronen van de imitatie azulejotegels, zowel de uitgewerkte als de minimalistische en meer eigentijdse, leven aan alle decoratieve wensen en zorgen voor een zekere vorm van originaliteit.

Wat kleuren betreft, bieden keramische tegels voor badkamer een brede waaier aan decoratieve mogelijkheden. De klassieke keuze is vaak beige of witte tegels badkamer die beide de eigenschap hebben het natuurlijke licht van de kamer te weerkaatsen en deze daardoor helderder te maken. Bovendien geven ze een indruk van hygiëne en netheid die perfect aansluit bij de sfeer van de badkamer. Als het de bedoeling is het gevoel van sereniteit dat deze waterruimte biedt te ondersteunen, vervullen de grijze badkamer tegels deze taak op bewonderenswaardige wijze omdat hun vele tinten, van de lichtste tot de donkerste, alle delicaat zijn.

Hoe zit het met tegels badkamer voor de faience?

Keramische tegels voor badkamer hebben een essentiële functie als faience, namelijk het beschermen van de wanden, maar ze worden ook beschouwd als een decoratieve aanwinst dankzij hun veelvoudige motieven. Het bedekt de muren op een elegante manier en heeft de capaciteit om de ontspannen sfeer van de kamer te ondersteunen en er fantasie in te brengen.

Faience tegels voor badkamer hebben dezelfde technische kwaliteiten als de tegelcollecties omdat ze in gres porcellanato gemaakt zijn. In feite is het gemakkelijk schoon te maken dankzij de lage poreusheid en wordt het niet aangetast in vochtige omgevingen.

Bovendien is porcellanato rijk aan esthetiek, aangezien het een breed scala van esthetische effecten en kleuren heeft. Tussen cementtegeleffect tegels voor een meer retro maar chique stijl, het harsaspect dat een zeer modern resultaat biedt en de metaaleffecttegel voor een meer industriële kant, is de keuze ruim!

Wat zijn de badkamertegel formaten?

De badkamertegels zijn ontworpen in meerdere formaten, zodat de tegels in alle ruimtes passen, van de kleinste tot de ruimste. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om uit te kiezen:

  • Grote keramische badkamertegels met afmetingen tot 120×120 cm, 80×80 cm en 90×90 cm. Deze maten worden vooral aanbevolen voor grote badkamers omdat zij het gevoel van volume accentueren door het beperkte aantal voegen. Het is dan ook het ideale formaat om de lichtheid en zachtheid te versterken die zo kenmerkend zijn voor deze ontspannende ruimte.
  • Badkamer tegels van middelgroot formaat, namelijk 45×45 cm en 60×60 cm, die klassieke formaten zijn. Deze tegels zijn in staat om elke waterruimte, groot of klein, te verfraaien, of ze nu op de muur of op de vloer worden gelegd.
.

Tegels voor badkamer klein formaat, waaronder 20×20 cm en 30×30 cm. Deze kleine tegels behoren tot de meest populaire formaten omdat ze perfect geschikt zijn om als faience te worden gebruikt. Bovendien kunnen deze tegels, afhankelijk van de gekozen modellen, de kamer decoratief veranderen. Tot deze categorie behoort ook de traditionele mozaïek tegels badkamer dat overal in de badkamer kan worden gebruikt. Het kan namelijk op de vloer worden gelegd om tapijten of friezen te maken, op de muur om de achterkant van de douche of de wastafel te versieren of op de vloer van een Italiaanse douche voor een gepersonaliseerd effect.

petits carreaux de salle de bain

Als alternatief voor vierkante tegels kunnen eventueel rechthoekige tegels worden gekozen voor een origineler resultaat. Dit meer atypische formaat, zoals de 30×60 badkamertegel, vult uw kamer perfect aan door een design en eigentijdse toets te geven aan de vloer of de wanden. In combinatie met een vierkante vloertegel kunt u bovendien geometrische visuele effecten creëren.

De voordelen van keramische tegels in de badkamer

Het is duidelijk dat de badkamer als een veeleisende omgeving wordt beschouwd vanuit het oogpunt van de bekleding die er wordt gelegd. Het is dus absoluut noodzakelijk dat de tegels voldoen aan de verschillende beperkingen die deze waterruimte stelt.

Het eerste kenmerk van badkamertegels dat moet worden benadrukt is hun hoge weerstand tegen water, stoom en vochtigheid. Waterlokalen hebben immers een hogere vochtigheidsgraad en kunnen soms leiden tot aantasting van vloer- of wandbekleding. De keramische tegel voor badkamer heeft echter een waterabsorptiegraad die dicht bij nul ligt en verandert dus niet onder invloed van de luchtvochtigheid. Daarom kan het met een gerust hart in de kamer worden gelegd.

Bovendien zijn tegels voor badkamer uiterst onderhoudsvriendelijk en kunnen ze snel worden schoongemaakt, wat u dagelijks tijd bespaart. Dit is uiteraard een criterium dat niet mag worden verwaarloosd, aangezien de verschillende bekledingen snel vuil kunnen worden door sporen van cosmetica, kalk of stof. Aangezien gres porcellanato echter een lage porositeit heeft, worden vlekken niet in de tegel ingebed en blijven ze aan het oppervlak waar ze gemakkelijker te verwijderen zijn. Om ze schoon te maken, hebt u enkel warm water en een doek nodig om de vlekken weg te vegen. Als badkamertegels na verloop van tijd goed worden onderhouden, zullen ze er nog vele jaren hetzelfde uitzien!

Een ander positief punt van badkamertegels ten slotte is dat ze milieuvriendelijk zijn, aangezien ze worden vervaardigd binnen een productiesysteem dat aan strenge milieunormen voldoet. Bovendien geven de tegels na plaatsing geen giftige stoffen vrij, zoals vluchtige organische stoffen, en vormen zij dus geen gevaar voor de gezondheid.

Ontdek alle voordelen van badkamer tegels

01

1/8

Niet aangetast door water, vocht of stoom

Keramiek is bestand tegen vocht, stoom en water, omdat het bijna geen porositeit vertoont.

02

2/8

Bestand tegen het verstrijken van de tijd

Compact en resistent, gres porcellanato is bestand tegen de tand des tijds

03

3/8

Ecologisch

Novoceram heeft een ecologisch en milieuvriendelijk productiesysteem dat voldoet aan een gecertificeerd milieubeheersysteem.

04

4/8

Gemakkelijk schoon te maken

De dagelijkse reiniging van gres porcellanato tegels is zo eenvoudig als het gebruik van een dweil en heet water.

05

5/8

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Indien nodig kan de keramische vloer ook worden gereinigd met producten die agressieve stoffen bevatten.

06

6/8

Hygiënisch

Keramiek is geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne essentieel is. Het materiaal voorkomt de groei van bacteriën.

07

7/8

Vrijwel onverwoestbaar

Keramiek is onveranderlijk in de tijd. Het materiaal zal niet vervagen, donkerder worden of zijn kleur of afwerking verliezen.

08

8/8

Ideaal voor vloerverwarming

Keramiek is geschikt voor vloerverwarming, omdat het warmtegeleidingsvermogen de doorgang van warmte vergemakkelijkt.

Tegel badkamer: veelgestelde vragen

Hoe kiest u de juiste antislip badkamertegels?

Wat antislip betreft, adviseert de Franse norm een PN6 tegel te kiezen, terwijl Novoceram R10 tegels voor badkamer adviseert. Het is niet nodig een hoger niveau van antislip te kiezen dat misschien niet geschikt is voor het onderhoud van een binnenvloer. Volgens de DIN 51097-norm voor weerstand op blote voeten zou bijvoorbeeld een A-rating voldoende moeten zijn. Anderzijds kan een A+B+C antisliptegel worden gekozen als deze in een inloopdouche moet worden gebruikt.

Zijn keramische tegels badkamer bestand tegen chemicaliën?

De badkamer is een plaats die vaak wordt blootgesteld aan chemicaliën, afkomstig van sporen van cosmetica en zeep. Hoewel het raadzaam is vlekken zo snel mogelijk te reinigen, is het ook mogelijk keramische badkamer tegels te reinigen met chemicaliën omdat ze daar zeer goed tegen bestand zijn. Uiteraard kunt u het beste een professioneel merkproduct gebruiken dat perfect geschikt is voor porcellanato tegels.

Welke tegel voor badkamer moet ik kiezen om mijn kamer groter te maken?

Als uw kamer smal is, is er altijd een manier om optische illusies te creëren die de tegenovergestelde indruk zouden geven. Zo kunnen lichtgekleurde tegels, zoals ivoor of beige, om er maar een paar te noemen, de kamer opfleuren en daardoor een gevoel van ruimte geven. Bovendien weerkaatst de glanzende afwerking van de tegel badkamer het licht en verhoogt het de indruk van volume. Een ander voorbeeld is de keuze voor rechthoekige tegels, die de visuele perceptie van de ruimte gemakkelijk kunnen veranderen.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?