Blog

Badkamer decoratie ideeën

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 20 mei 2019

Wil je een uitstapje maken in de wereld van de badkamer?

Deze ruimte heeft veel technische beperkingen (ventilatie, waterdichtheid, verwarming) en is een verplichte kamer in het huis. De badkamer is zowel een intieme en warme plek waar het goed toeven is, als een uiterst functionele ruimte die in staat is de ochtenddrukte soepel te verwerken. Wij moeten dus zorg dragen voor de decoratie van onze badkamers, want het is in de eerste plaats een op zichzelf staande ruimte die dat verdient, net zoals de woonkamer of de slaapkamer.

In exclusiviteit (ja, exclusief!) leveren wij onze selectie badkamer decoratie ideeën om deze om te toveren in een praktische, comfortabele en rustgevende ruimte.

Zie het leven in groen: badkamer inrichting ideeen voor een frisse badkamer!

Er gaat niets boven een vrolijke jungle om een badkamer op te fleuren. Net als in de keuken brengen spatten groen frisheid en vitaliteit in deze daarvoor bijzonder geschikte ruimte. Als u graag tuiniert, steek dan uw handen in de grond en laat de natuur bloeien, bijvoorbeeld met een groene wand in uw badkamer of douche! En als je geen groene vingers hebt, hou het dan eenvoudig door hier en daar wat planten op een plank of etagère te zetten. Kortom, een gouden idee om de badkamer te versieren… of liever een groen idee!

Badkamer decoratie ideeën

Een wandplank, een must-have badkamer decoratie idee

Wandplank? We hebben gezegd wandplank! Ja, het is een essentieel onderdeel van de badkamer. Meer dan nuttig in een ruimte zoals een badkamer, die soms klein en soms onhandig is, biedt de wandplankde mogelijkheid om handdoeken, cosmetica en groene planten binnen handbereik te houden. Het is ook een manier om een beetje decoratie toe te voegen om uw badkamer nog warmer te maken.

Badkamer decoratie ideeen

Kies voor de warmte van hout… in keramiek

Als het gaat om een warmer idee voor de badkamer decoratie, is het onmogelijk niet te denken aan hout en het warme gevoel dat het afgeeft. Maar het is algemeen bekend dat hout en water op lange termijn niet goed samengaan. Keramische tegels met parketlook op de muur of de vloer zijn de voor de hand liggende keuze: de tijd verstrijkt, de elegantie blijft. Houtlook tegels voor badkamer zijn ideaal omdat ze de esthetiek van hout combineren met de voordelen van keramische tegels. U kunt het ook aandurven om voor een minerale look te gaan door tegels met houteffect te combineren met steeneffect tegels. Het resultaat zal zeer elegant en verfijnd zijn.

Badkamer inrichting ideeen hout

Manden, manden, het gebruik van manden

Wees niet bang om manden te gebruiken! Deze ideale opbergoplossing voor de vuile was is ook een decoratief idee voor de badkamer, want er is voor elk wat wils: een hoge mand van kraft, een kleurrijke mand van stof of jute, een mand met een rieten of rotan deksel, enz. Als u wilt, kunt u de mix and match kaart spelen door te variëren met de maten, vormen en materialen. U kunt er ook uw schone handdoeken in opbergen en kies een klein exemplaar om uw cosmetica in op te bergen.

Badkamer inrichting ideeen decoratie manden

Badkamer decoratie ideeën voor meer originaliteit: voeg een zitje toe!

Als de badkamer niet de eerste kamer is waar je aan denkt als je aan een stoel denkt, kan het dat wel zijn. Want ook al is het een doorgangsruimte, wat is er praktischer en aangenamer om de mogelijkheid te hebben in een badkamer te zitten? Kies naar gelang de grootte van uw badkamer: het krukje voor de kleinste, praktisch en gemakkelijk op te bergen, of de grote, comfortabele en gezellige fauteuil voor de grootste.

Badkamer inrichting ideeen stoel decoratie

De eilandbadkuip, een ander idee voor de badkamer decoratie

De eiland badkuip is HET pronkstuk om een badkamer te verfraaien. Geïnstalleerd in het midden van de kamer, geeft het een ongelooflijke charme. Met zijn vloeiende en afgeronde lijnen roept een badkuip op tot onmiddellijke onderdompeling in een bad van genot. En laten we eerlijk zijn, een eilandbadkuip of een badkuip met zichtbare poten geeft een chique en geraffineerde vleugje aan een badkamer.

Badkamer inrichting ideeen stoel decoratie badkuip decoratie

Badkamer decoratie : tegels worden mooi

Le carrelage est le matériau de prédilection pour habiller le sol et les murs de toute pièce. Le carrelage salle de bain combine les avantages du carrelage en céramique à une large gamme de choix esthétique. C’est pourquoi il se présente comme une excellente idée de décoration pour la salle de bain ! Arrive donc le moment de se faire plaisir ! Si vous cherchez l’originalité, le carrelage salle de bain 20×20 avec des décors est fait pour vous, comme par exemple la collection Indigo qui donne une réinterprétation des traditionnels azulejos. Vous pouvez aussi voir les choses en grand avec un carrelage grand format, plus épuré. Enfin, le carrelage mosaïque est particulièrement adapté pour la salle de bain, au sol de la douche par exemple ou pour habiller ses parois.

Tegels zijn het materiaal bij uitstek voor de aankleding van de vloer en de wanden van elke ruimte. De badkamertegels combineren de voordelen van keramische tegels met een breed scala aan esthetische keuzes. Daarom is het een geweldig idee voor badkamer decoratie! Nu is het tijd om jezelf te verwennen! Als u op zoek bent naar originaliteit, dan zijn badkamertegels 20×20 met decoraties iets voor u, zoals de Indigo collectie, die een herinterpretatie geeft van de traditionele azulejos. U kunt het ook groots aanpakken met een strakkere grote tegel. Tot slot zijn mozaïektegels bijzonder geschikt voor de badkamer, bijvoorbeeld op de vloer van de douche of om de wanden te bekleden.

mozaiek tegels

De gordijnen openen voor badkamer decoratie ideeën!

Het douchegordijn is praktisch omdat het voorkomt dat de badkamer bij elke douchebeurt onder water komt te staan, maar is ook een echte decoratieve troef. Het brengt onder andere kleur en dus vrolijkheid in uw badkamerdecoratie. Gemakkelijk te veranderen, u kunt de smaken door de weken heen variëren en bijvoorbeeld voor elk seizoen een andere look hebben. En waarom zou u het niet combineren met t behang effect tegels voor een vleugje van originaliteit and elegantie?

Een badkamer met een glazen dak? Waarom niet!

Perfect om licht binnen te laten, kan het glazen dak ook worden gebruikt als douchescherm, vooral als u gek bent op een industriële stijl. Als u de glazen wand als afscheiding wilt gebruiken, raden wij u aan gordijnen of jaloezieën toe te voegen om uw privacy te bewaren of u kunt kiezen voor eenrichtingsglas om een spiegeleffect te krijgen.

Mur de végétation dans la douche  pour décorer la salle de bain

Decoratie idee: geen badkamer zonder spiegel!

Een spiegeleffect? Laten we het over spiegels hebben! Een spiegel is een must-have en een leuk decoratief idee voor uw badkamer. Het is dus zaak zorgvuldig te kiezen: een moeilijke keuze omdat de mogelijkheden zo enorm zijn. Een ronde en betoverende spiegel of een rechthoekige met eerder strakke lijnen? Kies in kleine badkamers voor grote spiegels om de ruimte te vergroten. Een andere oplossing is de regels te breken en meerdere spiegels te plaatsen, een heel mooie manier om een muur te versieren.

spiegel badkamer decoratie

Nu hoef je het alleen nog maar aan je spiegel te vragen: Spiegeltje, spiegeltje, zeg me welk badkamer decoratie idee het mooiste is?

Commentaires (2)
  • Accessoires voor badkamerrenovatie
    2021-12-01 12:29:54

    […] Hoe kun je over wastafels en wastafelmeubels praten zonder over kranen te praten? Misschien is het voor u een detail, maar of het nu vintage, klassiek of strak, waterval of uitloop is, de keuze van een kraan kan het verschil maken voor de stijl van uw badkamer. […]

  • Minamovepartners
    2019-07-05 17:39:18

    Cool! Merci pour le partage de ces idées déco !

Ecrire un commentaire

Articles corrélés