Grote tegels

De toename van het tegelformaat is een van de belangrijkste trends in de keramische sector van de laatste jaren. Groot formaat tegels veranderen de perceptie van de tegel, zowel door de impact van het grote oppervlak dat beschikbaar is voor de weergave van het decoratieve materiaal op de enkele tegel, als door de sterke vermindering van de optische fragmentatie van de hele vloer dankzij de vermindering van het aantal voegen. Bovendien vinden ook de meest traditionele materialen, zoals steen en cement, een volledig nieuwe interpretatie in grote keramische tegels en opent elke collectie een oneindige waaier van esthetische mogelijkheden.

Onze groot formaat tegelcollecties

Waarom zijn tegels in groot formaat een trend in de decoratie?

Groot formaat keramische tegels zijn zeer populair en zijn een belangrijke trend geworden in de binnenhuisinrichting. Deze afmetingen worden vooral aanbevolen voor ruime omgevingen, waar de indruk van ruimte en volume wordt geaccentueerd dankzij de vermindering van optische obstructies in verband met het voegen. De grote tegel is niet alleen puur esthetisch en eigentijds door zijn afmetingen, maar ook door zijn veelvoudige esthetische effecten. Onder meer beton- of designeffecten, gecombineerd met deze grote afmetingen, vormen het summum van hedendaags design. Elke kamer kan een passende vloer- of wandbekleding vinden uit de Novoceram collecties die de sfeer aanvult en verbetert.

De verschillende kleuren en esthetische aspecten van groot formaat tegels

De keuze van tegels is een doorslaggevend element in de binnenhuisinrichting. Novoceram biedt een gamma grote tegels met verschillende effecten, die elk een bijzondere en unieke stijl bepalen.

De huidige trends geven de voorrang aan steen en hout, twee zeer gewilde natuurlijke materialen die woonkamers eleganter en gezelliger maken. Beide materialen kunnen worden gebruikt om een reliëfspel te creëren, aangezien het oppervlak van de grote tegel zelfs de meest karakteristieke details van deze materialen bevat. De onvolkomenheden van steen en het meer dan veronderstelde karakter ervan, evenals de nerven en de warmte van hout versieren gres porcellanato op een realistische manier.

Ten tweede geven beton effect tegels, met hun ruwe look, een andere stijl aan het huis of aan buitenruimtes. Ze geven karakter aan elke omgeving en een meer vintage kleur die laat denken aan de werkplaatsen van de industriële revolutie. Bovendien vormen de grote keramische tegels, dankzij hun afmetingen, een optimale basis om de volledige esthetische kenmerken van beton te demonstreren.

Sommige collecties bieden onnavolgbare esthetische effecten die het resultaat zijn van een mengeling van materialen van binnen- of buitenland en een designeffect vormen. Onder hun soms soberder aspecten, brengen andere groot formaat keramische tegels versierd met vrolijke en kleurrijke patronen, een vleugje fantasie om zonder mate te worden gebruikt, op muren bijvoorbeeld, voor een vrolijk interieur.

Het kleurenpalet van tegels van groot formaat omvat vrij sobere kleuren, variërend van lichtere tot donkerdere tinten. Zwarte keramische tegels groot formaat geven uw woning een uniek en origineel karakter en door hun grote oppervlakte komen de diepte van de tinten goed tot hun recht. Grote grijze tegels kunnen prachtig worden gecombineerd met grote witte tegels voor een elegant en fris resultaat.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?