Tegels met marmereffect

Marmer is de edelsteen bij uitstek: het wordt al eeuwenlang gebruikt voor de decoratie van particuliere woningen en openbare gebouwen, binnen en buiten, op vloeren en muren. Marmeren platen werden gevonden op de vloeren van Romeinse domus en plaveiden de voorpleinen en schepen van kathedralen. Het is een luxueus en kostbaar materiaal (vooral wanneer het op groot formaat wordt gesneden), zeer duur en brengt enige onderhoudsbeperkingen met zich mee. Tegels met marmereffect zijn een ideale oplossing, omdat zij de technische voordelen van keramiek (witte figuur en nog meer gres porcellanato) combineren met een zeer getrouwe weergave van de verschillende soorten marmer, tot in het kleinste detail.

Wat is marmer effect keramiek?

De door Novoceram ontworpen imitatiemarmertegel is een charmant en veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt voor de bekleding van vloeren en wanden van hotels, kantoren, restaurants, openbare gebouwen, maar ook particuliere woningen, aangezien het UPEC-gecertificeerd is door het CSTB. Net als natuurlijk marmer worden marmerlook tegels niet aangetast door water, maar in tegenstelling tot de steen waarop zij geïnspireerd zijn, worden zij niet aangetast door chemicaliën en maken zuren geen vlekken op het oppervlak. Uit esthetisch oogpunt geeft marmerimitatiekeramiek op onovertroffen wijze de aderen, tinten en grafische en chromatische effecten van verschillende traditionele marmersoorten weer. Het uiterlijk van zelfs het zeldzaamste, kostbaarste of meest delicate marmer op het gebied van onderhoud en gebruik kan worden gereproduceerd op het oppervlak van gres porcellanato tegels om esthetiek te combineren met zijn onovertroffen technische eigenschappen. De collecties imitatiemarmertegels van Novoceram zijn dus producten van hoge kwaliteit die tegen een betaalbare prijs worden aangeboden.

DE BEOOGDE TOEPASSINGEN VAN MARMEREN IMITATIETEGELS

Keramische tegels met marmereffect kunnen worden gelegd op vloeren en wanden in huis. Marmer imitatie tegels met een gepolijste en dus glanzende afwerking zijn gevoeliger voor krassen door voetgangers en meubilair en ondoorzichtige vlekken (zoals halo’s) zijn beter zichtbaar op hun oppervlak. Gepolijste tegels zijn niet UPEC-gecertificeerd en kunnen derhalve door het CSTB voor geen enkel gebruik worden gegarandeerd. Gepolijste tegels hebben geen certificering voor slipweerstand (DIN 51130 en DIN 51097 certificering). Novoceram adviseert het gebruik van glanzende en gepolijste tegels op wanden en in ruimten waar minder voetgangers komen en in alle ruimten waar geen specifieke slipweerstand vereist is, zoals slaapkamers. De witte marmer-imitatie tegel is alleen geschikt voor wandmontage.

Tegels met marmereffect in matte gres porcellanato kunnen daarentegen UPEC-gecertificeerd zijn en een certificaat voor slipweerstand krijgen (DIN 51130 en DIN 51097 certificering), zodat het mogelijk is de door het CSTB aangegeven toepassingen te bepalen.

Marmerlook porcellanato

Tegels met marmereffect kunnen worden gebruikt voor vloeren en wanden in alle kamers van het huis, inclusief keukens, badkamers, douches, woonkamers en entreehallen, en kunnen ook zonder angst in openbare ruimtes worden gelegd (als de UPEC-certificering voldoende is).
Vooral in de keuken en de badkamer zijn tegels met marmereffect een goede keuze in plaats van natuursteen. Marmer, van welke soort dan ook, is een kalkhoudende steen die niet gevoelig is voor zure stoffen: het kan bijvoorbeeld vlekken krijgen wanneer het in contact komt met azijn of citroensap, terwijl porseleinaardewerk en keramiek in het algemeen niet gevoelig zijn voor zuuraanvallen en zelfs agressieve chemische producten.

SOORTEN MARMEREFFECT IN KERAMIEK

Het assortiment marmereffecttegels van Novoceram omvat de populairste soorten die in de architectuur en het interieur worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk witte knikkers:

  • Arabescato marmeren tegels: Arabescato marmer is een typisch marmer uit het Carrara gebied dat zeer elegant en verfijnd is en bijvoorbeeld gebruikt wordt in de Spiegelzaal in Versailles. De marmerimitatie tegels van Novoceram geven de donkere aders weer die de arabesk (arabesken) vormen waaraan de steen zijn naam ontleent.

  • Calcutta marmeren tegels: Calcutta marmer is zeer helder en heeft een ivoorwitte achtergrond versierd met grijze of beige aders van gemiddelde breedte.

  • Michelangelo marmeren imitatie tegels: Michelangelo marmer is een zeer licht, bijna wit, marmer met subtiele aders.

  • Statuario marmeren tegels: Net als Michelangelo is het een bijna wit marmer dat vooral voor beeldhouwwerk wordt gebruikt.

FORMATEN VAN MARMEREN IMITATIETEGELS

Tegels met marmereffect zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten en bieden de mogelijkheid om verschillende indelingen op de vloer en de wanden te maken. Groot, klein, vierkant, rechthoekig of mozaïek, de tegels met marmereffect kleden uw ruimtes aan met hun adel. U kunt kiezen tussen:

Tegels met marmereffect in groot formaat zoals 60×120 cm of 80×80 cm. Terwijl groot formaat natuursteen erg duur kan zijn en moeilijk te vinden, bieden groot formaat imitatiemarmertegels goede technische prestaties en een over het algemeen meer betaalbare prijs.

Mozaïeken van tegels met marmereffect: deze mozaïeken worden geleverd in vellen die op een net zijn gelijmd, waardoor ze gemakkelijker en sneller te leggen zijn. Ook gebogen oppervlakken kunnen met mozaïek worden betegeld. Dankzij de verschillende en kostbare materialen die tussen de latten kunnen worden aangebracht (zoals tegels versierd met gouden metalen), maken mozaïeken met marmereffect uw muren uniek.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een rechthoekig formaat zoals 60×120 cm of 8×80 cm. De lijsten van porselein met marmer imitatie maken originele en gedurfde indelingen mogelijk.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MARMERLOOK TEGELS?

Gres porcellanato met marmereffect

Gres porcellanato met marmereffect combineert de technische kenmerken van keramiek en de esthetiek van marmer met respect voor het milieu. Bovendien maakt keramisch marmer een totale controle van het resultaat mogelijk, waardoor een (in de natuur onmogelijke) consistentie in de tint, adering en toon van elke tegel wordt gegarandeerd.

Novoceram garandeert dat zijn marmerlook tegels uiterst bestand zijn tegen slijtage en krassen, in tegenstelling tot bepaalde natuurstenen die in dit opzicht soms minder goed presteren. Visueel lijkt de imitatiesteentegel perfect op het oorspronkelijke model, terwijl hij uitstekende prestaties biedt op het gebied van weerstand.

DE VOORDELEN VAN TEGELS MET MARMEREFFECT: ONTDEK MEER

Hygiënisch

Tegels met marmereffect zijn hygiënisch, voorkomen de groei van schimmels en bacteriën omdat ze niet bederven, ondoordringbaar en niet absorberend zijn, gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten omdat ze zelfs door agressieve chemicaliën niet worden aangetast: ze kunnen worden gelegd in scholen, ziekenhuizen, enz.

Maakt geen vlekken

Dankzij de bijna onbestaande porositeit van hun oppervlak zijn gres porcellanato en wit geglazuurde keramiek zeer goed bestand tegen vlekken en kunnen zij zelfs met agressieve chemicaliën worden gereinigd.

Esthetisch ontwerpaspect

Keramisch marmer kan alle variëteiten van deze natuursteen reproduceren: de controle over de uiteindelijke esthetiek van het product is volledig omdat elke tegel het resultaat is van een zorgvuldig en gecontroleerd ontwerp.

Ecologisch

Marmer effect tegels worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, met respect voor de gezondheid van Novoceram medewerkers en eindgebruikers. Novoceram is het eerste Franse bedrijf dat ISO 17889-1 is gecertificeerd, een internationale norm die zijn inzet voor het milieu bevestigt.

Gemakkelijk schoon te maken

Keramisch marmer is zeer gemakkelijk schoon te maken met een doek en water en wordt niet bevlekt door zure stoffen (zoals azijn of citroensap).

Wordt niet aangetast door agressieve schoonmaakmiddelen

Voor een grondigere reiniging worden uw tegels met marmereffect niet aangetast door agressieve schoonmaakmiddelen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER MARMERLOOK TEGELS

Kan keramiek met marmereffect in alle kamers van het huis worden gebruikt?

Tegels met marmereffect hebben de charme en textuur van het materiaal waarop ze zijn geïnspireerd, terwijl ze de technische beperkingen vermijden die natuursteen kan opleggen. De technische eigenschappen van keramisch marmer maken dit materiaal tot de ideale vloer- en wandbekleding voor alle toepassingen, van de badkamer tot de keuken, van de woonkamer tot de hal.

Hoe verzorg ik marmerachtige keramische tegels?

Marmer imitatie tegels vereisen geen speciale of tijdrovende behandeling. Gres porcellanato en wit geglazuurde keramische tegels zijn van nature niet-absorberende oppervlakken.

Is marmerlook tegel milieuvriendelijk?

Novoceram voert een strikt milieubeleid: zowel de marmerlooktegels als de lijst van alle Novoceram-producten hebben in elke fase van hun levenscyclus een lage milieu-impact, zoals blijkt uit de belangrijke product- en bedrijfscertificaten die in de loop der jaren zijn verkregen en die zijn gecertificeerd door de onafhankelijke certificeringsinstantie DNV.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?