Blog

Keuken achterwand tegels: stijl geven aan uw keuken

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 18 mei 2018

De keuken is een ruimte waarin wij steeds meer tijd doorbrengen. Het bereiden van een maaltijd is een echt moment van plezier geworden, dat vaak met het gezin gedeeld wordt, dus kunnen we net zo goed het nuttige met het aangename combineren en voor de aankleding zorgen!

Petitot Silex achterwand tegel
Als het meubilair de toon voor uw kamer zet, dan is de keuken achterwand,die zich op ooghoogte bevindt, of hij nu van gewaxt beton, hout of tegels is, de finishing touch die de persoonlijkheid van uw keuken zal bevestigen..

1. Welke keuken achterwand kiezen: backsplash of afzuigkapvoet ?

Concreet is de achterwand van de keuken een decoratief element dat tegen de muur wordt geplaatst, tussen het werkblad en de hoge elementen van uw keuken, met een gemiddelde hoogte van 50 tot 80 cm.
Wij spreken van een backsplash als de achterwand maar tot een hoogte van 5 tot 20 cm van het werkblad gaat, en van een lage achterwand als hij 20 tot 25 cm omhoog gaat.
Als u alleen de muur achter het kookgedeelte beschermt, onder de afzuigkap, dan hebt u het over de onderkant van de afzuigkap…
Na deze kleine preciseringen: het is aan u om de meest geschikte bescherming voor uw keuken te kiezen. Als u de keuze hebt tussen verschillende materialen, moet u weten dat tegels een veilige en trendy waarde blijven.

2. Tegels achterwand keuken: waarom voor porcellanato kiezen?

Hoewel de installatie van een keuken achterwand niet verplicht is, is het toch sterk aan te bevelen om uw muur te beschermen en uw keuken stijl te geven. Inderdaad de keukenplashback kleedt en versiert uw keuken, maar niet alleen …. Het beschermt de wand tegen uitsteeksels en andere spatten die bij het koken kunnen ontstaan. Een essentiële eigenschap van de achterwand zal zijn dat hij gemakkelijk te onderhouden is. .

Waarom zijn tegels even esthetisch als praktisch voor uw wanden?
Gewoon omdat het functionaliteit en decoratie combineert.
Tegels zijn gemakkelijk te installeren, zuinig en duurzaam, bijzonder resistent en vooral gemakkelijk schoon te maken met een spons, waardoor ze het materiaal bij uitstek zijn voor achterwanden.
Maakt u zich dus geen zorgen als uw kroost in een vlaag van moed besloten heeft om u te helpen koken en uw keramische keukenspatscherm omte toveren in een werk dat geïnspireerd is op het werk van Jackson Pollock, want tegels zijn zeer goed bestand tegen slijtage, stoten, vlekken en reinigingsmiddelen! Betegelde keuken achterwanden. hebben ook andere voordelen: keukentegels zijn bestand tegen hoge temperaturen en kunnen dus achter de kookplaat gelegd worden. Het is ook bestand tegen vochtigheid en het uiterlijk verandert niet na verloop van tijd.
De kers op de taart is dat het een ecologische bekleding is: er komen geen vluchtige organische stoffen vrij in de lucht in uw huis, het draagt bij tot het behoud van een goede luchtkwaliteit, zoals blijkt uit zijn A+ label. Bovendien is ecologie een thema dat Novoceram na aan het hart ligt, en dat dagelijks werkt om zijn invloed op het milieu te verminderen, zoals blijkt uit onze certificeringen en ons ecologisch handvest.
Tot slot bieden tegels een ruime keuze aan stijlen waartussen u ongetwijfeld uw geluk zult vinden.

3. Tegels voor achterwand keuken, ieder zijn eigen stijl

Of u nu gekozen hebt voor een Scandinavische, retro-chique, minimalistische of industriële keuken, of uw eigen stijl, u zult geen probleem hebben om de achterwand tegel van uw dromen te vinden, want het assortiment is zo breed, maar het is wel belangrijk dat u de juiste match vindt tussen de achterwand, het meubel en het werkblad, zodat het resultaat harmonieus is.

Petitot Silex keuken achterwand tegel
Petitot voor een concreet effect, half industrieel, half landelijk: hippy chic
Een betonlook tegel, half industrieel en half landelijk, past bij de meeste stijlen met een verrukkelijke neutraliteit: een voortreffelijke hippie-chique mix.
Kobe betegelde keuken achterwand
Kobe Collectie – Formaat 30×60

Oz betegelde keuken achterwand
Oz Collectie – Formaat 30×60
Steenlook tegels kunnen uw keuken een geraffineerde en luxueuze of een rustieke en authentieke uitstraling geven.
houtlook achterwand tegel
Napami houteffect tegels – Formaat 20×120

Houtlook tegels, zijn neutraal en passen in alle interieurstijlen, en maken de ruimte warm en modern, terwijl ze de technische kenmerken van porcellanato combineren, namelijk onderhoudsgemak en duurzaamheid. In lichte tinten doet het vooral denken aan Scandinavische invloeden, hoewel
lichtgekleurde tegels gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met alle stijlen van ruimten.
Credence keukenmozaïek tegels
Crédence en carrelage mosaïque
Het mozaïek is ook een alternatief, het brengt een sobere en verfijnde noot en een verzekerde charme aan de achterwand van uw keuken.
moderne en elegante keukenachterwand
Indigo azulejos look tegel
Tenslotte, als de achterwand discreet en minimalistisch kan zijn, kan hij ook de ster van de keuken zijn door in te zetten op originaliteit met een gedurfde veronderstelde stijl die uw keuken veel persoonlijkheid geeft.
Patchwork keuken achterwand
Patchwork Collectie – Formaat 22.5×45
Met deze Mix and Match, geïnspireerd op cementtegels verfraait de Patchwork collectie de muren van uw keuken en vindt u een perfecte combinatie met de tegels met betoneffect op de vloer of het keramische hout.
Trèsjouy betegelde keuken achterwand
Tr & egrave;sJouy Collectie – Compositie 90x135cm
TrèsJouy kiezen voor uw achterwand is kiezen voor “French chic” ! De collectie reproduceert de beroemde motieven van de toile de Jouy in een gouden uitvoering. Door uw keuken achterwand met goud te versieren krijgt hij een zeer luxueuze stijl.
Indigo achterwand keuken
Indigo Collectie – Formaat 20x20cm
Wij hebben het gehad over een gedurfde, veronderstelde stijl, Indigo is zeker de meest gedurfde en pittige collectie voor uw keuken achterwand , met zijn herinterpretatie van de traditionele azulejos in een knallende en ironische versie.
U bent vrij om met de associaties te spelen: houtlook voor de wanden en steenlook voor de onderkant van de kap of azulejos look voor de backsplash of afzuigkapvoet terwijl de bovenkant van de achterwand aangekleed wordt met houtlook tegels, een keramische houtstrip 20×120 cm voor een lage achterwand, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Patchwork keuken achtergrond
Patchwork collectie

U kunt uw credenza natuurlijk tot aan het plafond verlengen.
Combineer tenslotte de vloer en de muren, maar vermijd misschien een totaalaanblik: waarom stelt u zich onder de tafel niet een tapijt van keramische tegels voor?

Keuken Tegels Indigo Tapijt

4. Tegels achterwand keuken: welk formaat te kiezen voor de wandtegels?

Er is een ruime keuze aan keuken achterwand tegels verkrijgbaar. Wetende dat de hoogte tussen het werkblad en de bovenkasten gemiddeld 50 tot 80 cm is, kunt u kiezen uit de volgende volgende formaten wandtegels: suivants :
20×20 cm : zeer trendy voor achterwanden, met de 20×20 gedecoreerde formaten kunt u gemakkelijk spelen met kleuren of patronen.
30×60 cm : in horizontale of verticale uitvoering om uw credenza hoogte te geven.
60×60 cm : een groot formaat dat het aantal voegen beperkt.
20×120 cm : een lattenformaat dat horizontaliteit geeft aan uw keuken.
60×120 cm : een XXL-formaat geeft een doorlopend effect en vergemakkelijkt het onderhoud.
Kobe betegelde keuken achterwand
Kobe Beryl – Formaat 30×60
cKobe betegelde keuken achterwand

Ecrire un commentaire

Articles corrélés