Woonkamer tegels

Tegels in de woonkamer spelen een belangrijke rol in het ontwerp van deze kamer, die vriendelijk en gastvrij moet zijn. De woonkamer is natuurlijk een plaats waar mensen dagelijks komen en gaan, dus moeten tegels voor de woonkamer niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bepaalde technische kwaliteiten bezitten, zoals slijtvastheid.

Onze collecties tegels voor de woonkamer

De esthetische effecten van Novoceram woonkamertegels

De woonkamer wordt gedefinieerd als een gastvrije en rustgevende ruimte en kan in elke stijl worden ingericht, dankzij de esthetische effecten van Novoceram woonkamer tegels.

In de eerste plaats is de houtlook tegel een uitstekende oplossing om het gezellige karakter van de woonkamer te versterken. De keramische vloer maakt de kamer meteen warmer door de warme kleuren die op hout zijn geïnspireerd. Tegels voor de woonkamer kunnen ook het effect van natuursteen reproduceren. Of het nu gaat om een imitatie van travertijn, arduin of Bali-steen, elke collectie steeneffecten siert de woonkamer met een majestueuze en elegante charme.

Ten tweede kunnen keramische woonkamer tegels de vloer of zelfs de wanden van meer eigentijdse woonkamers bedekken met verschillende esthetische effecten. Tegels met imitatiebeton- en metaaleffect zijn perfect voor industriële omgevingen, terwijl de look van marmer een vleugje luxe toevoegt aan de woonkamer. Voor minimalistische kamers kunnen woonkamertegels met een design look een zeer individuele stijl bereiken, omdat ze uniek zijn en anders dan alle andere.

De opmerkelijke voordelen van tegels voor woonkamer

Tegels van gres porcellanato hebben een groot aantal voordelen, waardoor ze favoriet zijn onder de verschillende vloer- en wandbekledingen. Hij is bijvoorbeeld perfect geschikt voor de vaak bezochte woonkamer, die een vrij robuuste en resistente vloer vereist.

Ten eerste wordt de woonkamer gedefinieerd als een plaats van gastvrijheid en heeft vaak te maken met druk verkeer, vooral als de kamer in directe verbinding staat met de buitenruimten. Keramische tegels voor de woonkamer zijn zeer goed bestand tegen slijtage en behouden daardoor hun oorspronkelijke uiterlijk, of zij nu marmer, parket, steen of cementtegels reproduceren.

Ten tweede, veelvuldig gebruik betekent vuil. Daarom is het belangrijk een bekleding te kiezen die gemakkelijk te reinigen is, zoals gres porcellanato. Dit materiaal heeft bijna geen porositeit, waardoor vlekken zich niet in de tegel kunnen nestelen. Om ze te verwijderen, heb je alleen heet water en een dweil nodig.

Tenslotte creëren keramische woonkamer tegels een esthetische continuïteit tussen ruimtes. Vloer- en wandtegels van gres porcellanato passen perfect in de huidige trend van open ruimtes. De keuken, de woonkamer en de eetkamer worden één en zijn op natuurlijke wijze verbonden door de vloer. Dit is ook het geval voor buitenruimten, zoals het terras, waar de decoratieve overgang eveneens kan worden verzekerd omdat de esthetische effecten voor binnen ook beschikbaar zijn in een gamma voor buiten

Lees meer over de voordelen van woonkamertegels

01

1/12

Niet aangetast door water, vocht of stoom

Keramiek is bestand tegen vocht, stoom en water door zijn bijna onbestaande porositeit.

02

2/12

Hoge weerstand tegen slijtage en krassen

De eigenschappen van gres porcellanato maken dit materiaal uiterst bestand tegen slijtage en krassen.

03

3/12

Ideaal voor vloerverwarming

Keramiek is geschikt voor vloerverwarming omdat het warmtegeleidingsvermogen de doorgang van de warmte vergemakkelijkt.

04

4/12

Vlekt niet

Welk product u ook kiest, het zal gemakkelijk te onderhouden zijn omdat het praktisch niet poreus is. Vlekken worden niet geabsorbeerd, maar blijven op het oppervlak en zijn, zelfs als ze opdrogen, gemakkelijk schoon te maken.

05

5/12

Gemakkelijk schoon te maken

De dagelijkse reiniging van gres porcellanato tegels is zo eenvoudig als het gebruik van een doek en warm water.

06

6/12

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Indien nodig kan de keramische vloer ook worden gereinigd met producten die agressieve stoffen bevatten.

07

7/12

Weerstaat de tand des tijds

Compact en resistent, gres porcellanato is bestand tegen de tand des tijds.

08

8/12

Vrijwel onveranderlijk

Keramiek is onveranderlijk in de tijd. Dit materiaal zal niet lichter of donkerder worden, noch zal het zijn kleur of afwerking verliezen.

09

9/12

Ecologisch

Novoceram heeft een ecologisch en milieuvriendelijk productiesysteem dat voldoet aan een gecertificeerd milieubeheersysteem.

10

10/12

Hygiënisch

Keramiek is geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne essentieel is. Dit materiaal voorkomt de groei van bacteriën.

11

11/12

Emitteert geen vluchtige organische stoffen

Keramiek geeft geen vluchtige organische stoffen af, die schadelijk zijn voor de gezondheid, daarom is het geclassificeerd als A+ volgens de Franse regelgeving.

12

12/12

Perfecte combinatie

Novoceram tegels zijn verkrijgbaar voor zowel vloeren als wanden en kunnen perfect worden gecombineerd. Bijvoorbeeld, als de woonkamer de ruimte deelt met een open keuken, kunnen de tegels de decoratie harmoniseren.

FAQ over woonkamer tegels

Welke kleur tegels voor de woonkamer?

Het gamma beschikbare kleuren voor keramische tegels voor woonkamer omvat een oneindig aantal tinten. Zo geven bruine of zwarte tegels een heel eigentijds tintje en warmen ze de sfeer in de woonkamer op. Als u uw woonruimte optisch wilt vergroten, is het raadzaam te kiezen voor lichte kleuren zoals wit, beige en ivoor, die een gevoel van volume geven, maar ook het natuurlijke licht accentueren. Het is ook mogelijk te kiezen voor een grijs betegelde woonkamer, die staat voor moderniteit en optimaal is voor deze kamer in het huis.

Zijn tegels in de woonkamer verenigbaar met vloerverwarming?

Keramische woonkamertegels kunnen over een vloerverwarmingssysteem worden gelegd, ongeacht het esthetische effect ervan. Gres porcellanato heeft een warmtegeleidingsvermogen waardoor het de warmte van het systeem efficiënt kan overbrengen. Daarom wordt het beschouwd als het materiaal bij uitstek voor een dergelijke installatie.

Zijn tegels in de woonkamer bestand tegen chemische stoffen?

Keramische tegels voor woonkamer zijn ontworpen om bestand te zijn tegen chemische aanvallen. Voor een diepere reiniging of als de vlekken opdrogen, kunnen agressieve producten, bij voorkeur van een professioneel merk, worden gebruikt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uiterlijk van het gres porcellanato, dat intact zal blijven.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?