Blog

Kawaii-look: hoe kunt u de Japanse trend van het schattige overnemen?

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 17 december 2020

De kawaii-cultuur is afgeleid van hetzelfde Japanse bijvoeglijk naamwoord dat schattig betekent, en verwijst naar alles wat aanraakbaar, zacht en teder kan zijn. Dit verschijnsel, dat in de jaren ’70 in Japan is ontstaan als reactie op het starre naoorlogse regime, is echter snel de grenzen overgestoken en heeft ook het Westen veroverd op vele gebieden, zoals mode, maar ook design. Inderdaad, kawaii-decoratie is een echte trend geworden, en Novoceram heeft niet geaarzeld om er met zijn Kawaii-collectie voor te zwichten.. Als u in een handomdraai een vleugje tederheid in uw huis wilt brengen, volg dan deze kawaii-decoratietips.

decoratie kawaii Kawaii collectie

De keuze van de kleuren voor een geslaagde kawaii-look

Voor een interieur in kawaii-look, zijn de kleuren een essentieel punt om niet te verwaarlozen, en zij zullen een vrolijke sfeer in uw interieur kunnen bepalen. De kawaii-decoratie wordt gekenmerkt door het gebruik van pastelkleuren, die u ook kunt combineren met veel fellere kleuren. Van zuurstokroze tot lichtgeel tot blauw, hebt u heel wat keuzemogelijkheden als u uw muren durft te verven. Om uw muren met meer zachtheid aan te kleden, kunt u kiezen voor de pastelversie van deze kleuren, die meer aangepast zal zijn. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een witte kleur op uw muren, kunt u gewoon wat kleur toevoegen aan uw decoratieve elementen, door bijvoorbeeld gekleurde meubels te kiezen.

kawaii decoratie pastelkleuren Pastel – Cersaie 2019

Tegels: een onverwachte noot voor een look kawaii

Kawaii-decoratie kan op uw tegels gebruikt worden voor een originelere look. Novoceram heeft een tegel met behangeffect gemaakt die u in een seconde naar Japan zal voeren. De Kawaii-collectie belichaamt deze cultuur perfect en presenteert schattige onderwerpen met onweerstaanbare trekken en felle kleuren op een meer traditionele Japanse achtergrond. Deze tegel is een prima oplossing, vooral voor waterkamers, waar klassiek behang niet welkom is. Inderdaad, porcellanato tegels zijn zeer goed bestand tegen water en vochtigheid, dankzij de lage porositeit. Dat is goed nieuws voor uw badkamer- en douchetegels, die er gewoon op wachten om een make-over te krijgen! Aangezien tegels ook bestand zijn tegen hoge temperaturen en gemakkelijk schoon te maken zijn, kan de Kawaii collectie gebruikt worden op uw keukentegels en zal uw achterwand een meer dan schattige uitstraling krijgen.

Kawaii achterwand keuken Kawaii collectie

Wie kawaii decoratie zegt, zegt ook mascottes

Mascottes zijn alomtegenwoordig in de kawaii look en worden veel gebruikt als communicatiemiddel door Japanse bedrijven en prefecturen. Deze personages hebben vaak dezelfde esthetische kenmerken, namelijk een rond hoofd, grote ogen en een kleine neus, De beroemdste daarvan is Hello Kitty, het katje met ronde en vertederende trekken, dat in 1974 werd gecreëerd en al snel wereldfaam verwierf. Maar veel personages kunnen een kawaii-esthetiek aannemen en gemakkelijk in uw inrichting opgaan in de vorm van figuurtjes. of opgezette dieren. Hier is een goed excuus om terug te vallen in de kindertijd… Laat u verleiden door dieren of eenhoorns, ijsjes of kawaii cactussen die u direct in een zeer vrolijke sfeer zullen dompelen.

mascottes decoratie kawaii Pastel – Cersaie 2019

Kawaii dingen: accessoires in overvloed

Voor een kawaii-decoratie die deze naam waardig is, gaan wij voor de accessoires zonder op de hoeveelheid te beknibbelen. Integendeel… hoe meer hoe beter! Allereerst kunt u gewoon kussenhoezen of schattige tapijten met kawaii motieven kiezen… natuurlijk. Een meer klassieke optie zou een selectie lijsten en posters van deze schattige mascottes kunnen zijn, voor aan uw muren, om uw sfeer op te vrolijken. Ook uw staande lampen, spiegels en vazen kunnen gemakkelijk de esthetische trekken van deze stijl aannemen, als u ze in pastelkleuren kiest. En tenslotte laten wij de details niet achterwege, zodat u uw keukenkastjes ook kunt vullen met op kawaii geïnspireerde kopjes, veldflessen of toastdoosjes. Zo zal uw decoratie tot in het kleinste detail in de kawaii-sfeer zijn. Alles wat u nodig hebt zijn Japanse eetstokjes om van uw huis een echte Kawaii-tempel te maken!

accessoires kawaii decoratie Pastel – Cersaie 2019

De kawaii spulletjes nodigen zichzelf uit in uw kamer

Om uw huis vrolijker te maken, kan alles, dus waarom zou u uw kamer geen make-over geven? De inrichting van een kawaii-kamer is zeker onverwacht, maar zal wel heel origineel en grillig zijn! Schuif in een hoek van de kamer een afgeronde fauteuil, die zal herinneren aan de schattige vormen van de kawaii-figuurtjes, of waag het om een eenhoornige spiegel op te hangen voor meer originaliteit. Wij zeggen ook vaarwel tegen het neutrale dekbedovertrek om met open armen een felgekleurd of kawaii gedessineerd. exemplaar te verwelkomen. Deze veranderingen zullen een glimlach op uw gezicht toveren, zodra u wakker wordt!

kawaii decoratie slaapkamer Pastel – Cersaie 2019

De kawaii-stijl, met zijn kleuren en esthetiek, zal alle alledaagse voorwerpen omtoveren tot schattige elementen en zal een sfeer van vreugde en vrolijkheid in uw huis brengen. Het is moeilijk om niet verliefd te worden…

Ecrire un commentaire

Articles corrélés