Steenlook tegels

Natuursteen is altijd beschouwd als een materiaal dat de adel en de charme van het verleden belichaamt, en maakt al lang deel uit van onze binnen- en buitenruimten, ook al heeft het soms moeizame onderhoud veel mensen vertraagd. Keramische tegels met natuursteen look daarentegen combineren de technische eigenschappen van gres porcellanato met de elegante schoonheid van steen. Dankzij de geavanceerde technologieën dat Novoceram gebruikt, kunnen tegels natuursteen op een nauwkeurige en getrouwe manier reproduceren. Hierdoor is keramische steen een effectieve oplossing voor uw vloer- en wandbekleding.

Onze steenlook tegelcollecties

Wat is keramische steen?

De steenoptiek tegels van Novoceram zijn dankzij zijn antislipeigenschappen bestemd voor gebruik zowel binnen als buiten. Immers maken zijn technische kenmerken hem geschikt voor alle soorten omgevingen. Dankzij de nieuwe productietechnologieën kunnen natuursteenlook tegels tot in het kleinste detail reproduceren, met inbegrip van de ruwheid, de nuances en de aders. Zo vindt de charme van de stenen uit het verleden, bewerkt door de tijd en gepolijst door het verstrijken van de tijd, een moderne en vernieuwende interpretatie in de Novoceram steen imitatie tegels. De reproductie van verschillende steensoorten zoals travertijn, blauwe steen of bourgondische steen is zo realistisch dat er geen visueel verschil is met keramische steen.

De toepassingen van tegels met natuursteen look

Steen is altijd al een grote hit geweest in onze huizen, zowel binnen als buiten. Niet alle steensoorten zijn echter geschikt voor alle ruimtes, omdat aan elke soort andere eisen worden gesteld op het gebied van antislipeigenschappen en weerstand tegen vocht, hitte en vorst. Natuursteen look tegels daarentegen bieden alle technische kwaliteiten van gres porcellanato en kunnen dus veilig worden geïnstalleerd in alle binnen- en buitenruimten.

Keramische steen kan dus de muren en vloeren van badkamers en keukens sieren om structuur en elegantie te brengen. In beide ruimten gelden speciale eisen voor vloer- en wandbekleding, en daarop moet juist kunnen worden gereageerd. Keramische tegels met natuursteen look zijn een ideale oplossing, omdat ze zeer goed bestand zijn tegen vocht en kunnen dus water of stoom verdragen. Tegels kunnen zelfs worden gebruikt om uw zwembad en de omgeving ervan te verfraaien. In andere binnenruimten, zoals met name de woonkamer, kunnen tegels met natuursteen look worden gebruikt om uw ruimte een persoonlijk tintje te geven en deze een authentieke en unieke charme te geven.

Bovendien kunnen natuursteen tegels in keramiek buiten worden gelegd, rond het huis, op het terras of zelfs in een zwembad. Sommige collecties of steen imitatie tegels zijn ook verkrijgbaar in het Outdoor Plus assortiment en hebben een dikte van 2 cm. Dit gamma vermijdt de traditionele methode van het verlijmen van tegels op een chape en maakt bepaalde installatietypes mogelijk, zoals het leggen op grind, grasperken en tegeldraggers, om ruimte onder de tegels te creëren voor kabels en irrigatiesystemen. Keramische steen kan ook op onze muren worden aangebracht voor een elegant en mooi resultaat dat een lichtspel biedt en past bij een meer traditionele of hedendaagse stijl.

Zo zijn steen look tegels, die het werk van de natuur en de sporen van de tijd symboliseren, een waardevol bezit omdat zij de authenticiteit en het karakter bevatten van het natuurlijke materiaal waarvan zij zijn afgeleid. Keramische steen kan worden gebruikt om binnen- en buitenruimten te personaliseren en zelfs de grenzen ertussen weg te nemen dankzij de installatiemogelijkheden.

Tegels natuursteen look kunnen worden gebruikt in uw woonkamer, uw badkamer of uw keuken, maar ook rond uw huis, in uw tuin of in uw zwembad. De mogelijkheden zijn talrijk en laten u toe een perfecte continuïteit te creëren, niet alleen tussen uw vloeren en uw muren, maar ook tussen uw binnen- en buitenomgevingen.

De typologieën van keramische stenen

Novoceram heeft natuursteen uit steengroeven in Frankrijk, Italië, Zwitserland, België en andere landen dicht bij en ver weg als inspiratiebron gebruikt, om de complexiteit van het natuurlijke materiaal te begrijpen en het perfect te kunnen nabootsen.

Natuursteen look tegels

Natuursteen is een materiaal dat niet alleen wordt begeerd om zijn schoonheid en edele karakter, maar ook om zijn verscheidenheid aan kleurkeuzes en fraaie afwerkingen. Steenoptiek tegels geven een tijdloos en uniek karakter aan uw binnen- of buitenruimtes. Het werk van de tijd en de natuur wordt uitgedrukt door de getrouwe reproductie van keramische natuursteen. Natuursteen look tegels bootsen zelfs de onvolmaaktheden en nuances van het natuurlijke materiaal na. Uw vloer- of wandbekleding laat u dus toe om opnieuw aan te knopen met de authenticiteit en charme van het verleden.

Keramische steen
travertijn look tegels

Travertijn imitatie tegels

De travertijnsteen, die al sinds het ontstaan van de bouwindustrie en met name door de Romeinen wordt gebruikt, was voor Novoceram een voor de hand liggende keuze bij het samenstellen van zijn collecties. De travertin look tegels reproduceren getrouw de beige tinten en de ruwheid van het natuurlijke materiaal. Het resultaat is zo realistisch dat er geen visueel verschil merkbaar is. Zo passen travertijn look tegels in elke omgeving en zelfs in elk soort decoratie, omdat zij de rustiek en de elegantie bevatten die zo kenmerkend zijn voor travertin.

Keramische blauwe steen

De blauwe steen, die uit België afkomstig is, werd op grote schaal gebruikt bij de bouw van het architectonisch erfgoed van Wallonië. Vandaag is het in verschillende vormen in huizen aanwezig. De keramische tegels blauwe steen heeft de kenmerken van deze steen behouden en roept zo authenticiteit en traditie op om het karakter van elk type ruimte te versterken. De tijdloosheid van keramische blauwe steen betekent dat ze in elke omgeving kunnen worden gebruikt, ongeacht de inrichting, omdat ze zowel moderniteit als een meer klassieke stijl weerspiegelen.

Keramische blauwe steen
Keramische tegels Bourgondische steen

Keramische tegels Bourgondische steen

Bourgondische steen, gedolven in Frankrijk, wordt vaak gebruikt in huizen en hun omgevingen. Geel, roze, ivoorkleurig of zelfs grijs, het heeft vele toepassingen en wordt beschouwd als een “kameleon” dankzij de vele delicate tinten. Keramische tegels met Bourgondische steen look geven warmte en finesse aan een rustige en uniforme ruimte. Steen imitatie tegels benadrukken in delicaatheid de kenmerken van de decoratie waarin ze zijn opgenomen.

Vals steeneffect tegels

Vals steen is afkomstig uit de Zwitserse bergen in het kanton Graubünden en wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen als vloerbedekking, wandbekleding en in meubels. De keramische Vals natuursteen tegels van Novoceram zijn hypnotiserend en elegant en slagen erin de minerale wereld na te bootsen die het geraffineerde karakter van deze karaktervolle steen kenmerkt. Dankzij de technische kwaliteiten zijn de Vals natuursteenlook tegels geschikt voor alle soorten toepassingen en kunnen ze dus worden gebruikt in uw interieurs en zelfs in uw zwembad.

Vals steeneffect tegels
Tegels van witte steen

Tegels van witte steen

Deze harde kalksteen vormde de inspiratie voor de tegel met wit steeneffect. De delicate tinten, zoals beige en wit in al hun schakeringen, maken het mogelijk om lichte en warme omgevingen te creëren. Zo komt keramische tegels natuursteen look tot zijn recht in alle mogelijke decoraties, van de meest traditionele tot de meest hedendaagse. Door de textuur van natuursteen na te bootsen, brengen de tegels veel helderheid in het beoogde gebruik.

Duitse stenen tegels

De Duitse steen is uniek, vooral door zijn groenige en warmere reflecties. Novoceram reproduceert dit effect in Duitse natuursteen look tegels en moderniseert ze. De kleuren van de tegels zijn namelijk zeer gevarieerd en de lichte en donkere tinten passen perfect in moderne ruimten in landelijke stijl.

Duitse stenen tegels
Carrelage effet Ardoise

Leisteen

Carrelage effet Pierre Ancienne

Oude steen

Carrelage effet Pierre Brute

Ruwe steen

Carrelage effet Pierre Piasentina

Piasentina steen

Carrelage effet Pierre Quarzite

Quarziet steen

Carrelage effet Pierre Serena

Serena steen

Steenlook tegels en decoratie: wat zijn de beschikbare effecten en kleuren?

De productietechnieken die Novoceram gebruikt om keramische tegels natuursteen look te maken, stelt het in staat om zowel de details als het gevoel van het materiaal met grote getrouwheid te reproduceren. De aandacht voor details leidt inderdaad tot de reproductie van de details die de charme van natuursteen uitmaken. In dit perspectief zijn de oneffenheden, onvolkomenheden en aders die de schoonheid van steen bepalen en die zo uniek maken, ook aanwezig op de steen imitatie tegels voor een meer dan realistisch resultaat.

Deze studies hebben geleid tot een getrouwe en nauwgezette reproductie van het minerale en edele karakter van de steen. Keramische stenen brengen dus elegantie, adel en authenticiteit in de ruimte waarin ze moeten gelegd worden. Elke ruimte wordt dus verrijkt door het spel van licht en textuur dat de natuursteenlook tegels creëren. De esthetische nuances zijn talrijk en komen overeen met alle decoraties. In een industriële, minimalistische, stedelijke of klassieke omgeving getuigen steenoptiek tegels van de tijdloosheid en verbeteren de uitstraling van uw ruimte.

Het is belangrijk op te merken dat de technologische vooruitgang ook een totale controle over het uiteindelijke esthetische resultaat van uw tegels mogelijk maakt. Gewoonlijk is het oppervlak van natuursteen bewerkt door de activiteit van de tijd. Tegels met natuursteen look bootsen deze imperfecties na, maar helpt u ook uw binnen- of buitenruimte beter te ontwerpen zodat u de vloerbekleding gemakkelijk kunt integreren.

De eindeloze kleuren en schakeringen van natuursteen zorgen voor een unieke persoonlijkheid en karakter. Donkergekleurde keramische stenen, zoals leisteen, bruine of grijze steenlook tegels geven op een elegante manier kracht en karakter aan uw vloer of wanden en passen perfect bij strakke of industriële decoraties. Aan de andere kant benadrukken lichte kleuren, zoals beige, ivoorkleurige of witte natuursteenlook tegels, de helderheid van de kamer, terwijl de decoratieve elementen beter tot hun recht komen.

De formaten van steen imitatie tegels

Natuursteenlook tegels zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten en bieden de mogelijkheid om unieke esthetische resultaten te creëren. Of het nu groot, klein, vierkant of rechthoekig is, keramische steen siert uw vloer en muren met een vleugje charme en elegantie. Uw keuze kan zijn:

  • Grootformaat natuursteenlook tegels waaronder 90×90 cm en 80×80 cm. Deze formaten, die vaak worden aanbevolen voor ruime ruimten, geven een zekere lichtheid dankzij de verminderde onderbrekingen van de voeglijnen.

  • Keramische natuursteen van gemiddelde grootte, zoals 60×60 cm of 45×45 cm. Dit zijn de meest voorkomende afmetingen en er is veel vraag naar omdat ze geschikt zijn voor alle ruimtes, groot of klein, en de vloer en de muur van uw huis of terras verfraaien.

  • Klein formaat keramische natuursteen tegels waaronder 20×20 cm, 30×30 cm en 5×5 cm. Deze maatregelen, die vaak terzijde worden geschoven vanwege hun klassieke kant, worden in dit geval tijdloos door de charme en elegantie van de steenoptiek tegels die de tijd trotseert. Bovendien omvat dit formaat ook het mozaïek en kan het dus een vleugje finesse en veel karakter in uw badkamer brengen.

Tot slot is het ook mogelijk te kiezen voor een rechthoekig formaat, waaronder de 60×120 cm, de 30×60 cm of de 10×60. Deze formaten of keramische natuursteen tegels kunnen ook worden geïntegreerd in een mix van formaten om een modulaire compositie te creëren die een echte geometrische creatie zal zijn.

tegels steen rechthoekig

Wat zijn de voordelen van keramische stenen?

Tegels met natuursteen look combineren de ongeëvenaarde schoonheid van steen met de technische eigenschappen van gres porcellanato, die bij de definitieve keuze niet over het hoofd mogen worden gezien en velen zullen verleiden!

Allereerst is het belangrijk te preciseren dat keramische tegels natuursteen look zich gedraagt als een ware getuige van het verstrijken van de tijd zonder veranderingen te ondergaan. Het esthetische aspect ervan gaat mettertijd niet achteruit. Bovendien bieden steenlook tegels de mogelijkheid totale controle te hebben over het esthetische resultaat van de tegel, omdat het uiterlijk van de tegels identiek en constant is, terwijl het oppervlak van natuursteen belangrijke esthetische verschillen kan vertonen op de verschillende tegels.

Ten tweede is keramische steen, wanneer het buiten wordt gelegd, zeer goed bestand tegen vorst en verwering en verandert het dus niet. Ook de UV-stralen van de zon veroorzaken geen verkleuring van de steenoptiek tegels. Dit betekent dat hij veilig buiten kan worden geïnstalleerd.

Tot slot zijn keramische natuursteen tegels zeer goed bestand tegen slijtage en krassen, in tegenstelling tot sommige natuurstenen die in dit opzicht minder goed presteren. Visueel gezien bootst de keramische steen het oorspronkelijke model perfect na, terwijl hij uitstekende prestaties levert op het gebied van weerstand.

Om meer te weten te komen over de voordelen van steen imitatie tegels

01

1/10

Waterbestendig

Gres porcellanato neemt geen water op. Keramische natuursteen kan dus probleemloos worden gelegd in een keuken, een badkamer en zelfs naast een zwembad.

02

2/10

Zeer goed bestand tegen slijtage en krassen

: Hoewel sommige stenen relatief goed bestand zijn tegen slijtage en krassen, is gres porcellanato een van de beste materialen vanuit een visueel oogpunt.

03

3/10

Vlekt niet

Gres porcellanato is een verglaasd materiaal met bijna geen porositeit en is bestand tegen elke chemische aantasting. Ongeacht het soort steen dat wordt gereproduceerd, vlekken dringen niet in de tegel en blijven op het oppervlak, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is.

04

4/10

Het wordt niet aangetast door vorst of slecht weer

Keramische natuursteen is perfect bestand tegen vorst en weersinvloeden, zodat het zonder problemen buiten kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk het meest geschikte materiaal te kiezen voor het beoogde gebruik, afhankelijk van de antislipeigenschappen, de dikte en de legtechniek.

05

5/10

Bestand tegen de tand des tijds

Keramiek is een uiterst bestendig inert materiaal dat in de loop van de tijd geen enkele wijziging of aantasting ondergaat.

06

6/10

Esthetisch gecontroleerd

Keramische stenen kennen evenveel variëteiten als natuursteen, maar wanneer u kiest voor een keramische natuursteen tegel, weet u precies wat het resultaat zal zijn, aangezien u totale controle hebt over het uiteindelijke esthetische effect.

07

7/10

Ecologisch

De artikelen worden geproduceerd in een milieuvriendelijk systeem en voldoen aan de normen over milieubeheer. Novoceram streeft naar voortdurende verbetering om zijn eigen impact op het milieu dag na dag te verminderen.

08

8/10

Gemakkelijk schoon te maken

Ongeacht de keuze van de tegel is het dagelijks schoonmaken van uw keramische tegels net zo eenvoudig als het gebruik van een doek en een beetje warm water.

09

9/10

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Voor het gewone onderhoud van gres porcellanato volstaat warm water, maar indien nodig kunt u uw tegels grondiger reinigen met agressieve reinigingsmiddelen zonder vrees.

10

10/10

Hygiënisch

Keramische steen is een hygiënisch materiaal, dat de ontwikkeling van bacteriën voorkomt. Niet bederfelijk, waterdicht, niet-absorberend, isolerend en gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten, kan het ook worden gelegd in omgevingen waar hygiëne van fundamenteel belang is, zoals scholen, ziekenhuizen, openbare keukens, enz.

Veelgestelde vragen over steenlook tegels

Kunnen keramische stenen in alle kamers worden gebruikt?

Keramische tegels met natuursteen look hebben de charme en de textuur van het materiaal waarop ze zijn geïnspireerd, maar vermijden de beperkingen die natuursteen met zich mee kan brengen. De technische eigenschappen van steen imitatie tegels namelijk zijn hoge weerstand tegen water en vocht, maar ook tegen verwering en externe factoren, maken hem tot de ideale vloer- en wandbekleding voor alle toepassingen en nodigt dus uit in de badkamer, de keuken, het terras en zelfs het zwembad!

Hoe onderhoud ik keramische natuursteen?

Natuursteen tegels in keramiek behoeven geen speciale of tijdrovende behandeling. Tegels met natuursteen look kunnen dagelijks worden gereinigd met helder, heet water en een doek. Door de lage porositeit van gres porcellanato kunnen vlekken op het oppervlak blijven zitten en gemakkelijk worden verwijderd.

Welke steenlook tegel moet ik kiezen?

In tegenstelling tot natuursteen, dat soms ongeschikt is voor bepaalde toepassingen, hebben de keramische natuursteen tegels dezelfde technische kwaliteiten, ongeacht de gekozen collectie. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, en het enige wat u hoeft te doen is de gekozen tegels afstemmen op uw inrichtingsstijl, rekening houdend met het meubilair, de kleur van de muren of de vloer en de gewenste sfeer.

Zijn de keramische natuursteen tegels milieuvriendelijk?

Novoceram heeft een strikt milieubeleid opgesteld om het milieu te respecteren en dit geldt ook voor de fabricage van de producten. De keramische steen is dus ecologisch en respecteert het milieu omdat de grondstoffen van de massa afkomstig zijn van buiten de “Natura 2000” gebieden, waar de dier- en plantensoorten en hun habitat kwetsbaar zijn.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?