Zwembadtegels

Op blote voeten over de warme en ruwe tegels voor zwembad kunnen lopen alvorens naar huis te gaan om af te koelen, door op één enkele tegelcollectie te stappen, is een luxe die nu bereikbaar is. Novoceram heeft de zwembad tegels zo ontworpen dat de continuïteit van het uitzicht tussen binnen en buiten verzekerd is voor een grotere harmonie. Bovendien zijn keramische tegels voor zwembad dankzij de vele esthetische effecten gemakkelijk te combineren met elke inrichting van uw buitenruimte, van de meest klassieke tot de meest eigentijdse. Uw ruimte, binnen of buiten, wordt volledig gesublimeerd en zal inspireren tot ontspanning en ontsnappen.

Onze collecties zwembadtegels

Tegels voor zwembad: waarom is het de ideale bekleding?

Zwembad keramische tegels kunnen overal worden gelegd en zijn geschikt voor zwembaden en zwembadomrandingen, maar ook voor kleedkamers en gemeenschappelijke ruimten. Het is geschikt voor zwembaden bij particuliere huizen, maar ook voor openbare zwembaden en grote hotelbaden. Deze veelzijdigheid creëert een vorm van esthetische continuïteit in de ruimte zelf en doet de grenzen met de omringende omgevingen vervagen. Bovendien maken de technische eigenschappen van keramische zwembadtegels tot een favoriet bij zwembadafdekkingen. Zijn robuustheid, antislip en weerstandsvermogen beantwoorden op adequate wijze aan de eisen die aan een zwembad kunnen worden gesteld.

Antislipeigenschappen van keramische tegels voor zwembad

Het is van essentieel belang te kijken naar de antislipnormen van zwembadtegels om de juiste bedekking te kiezen. Het is namelijk uiterst belangrijk het juiste antislipniveau te kiezen om het risico op vallen te beperken.

Tegels voor toegang tot zwembad

Om geschikte tegels te kiezen, heeft het CSTB (Centre Scientifique et Technique du Bâtiment) de UPEC-classificatie opgesteld, die tot doel heeft de bekleding te evalueren volgens het beoogde gebruik door 4 criteria te bestuderen, namelijk slijtage, doorponsing (of indrukking) van meubilair, weerstand tegen water en tegen chemicaliën.

In het geval van zwembad tegels bestemd voor de decoratie van zones die met blote voeten worden betreden, wordt aanbevolen te opteren voor tegels met een UPEC-classificatie van U3 P3 E3 C2. De A+B+C-indeling is verplicht voor alle delen van het zwembad die onder water staan (b.v. trappen, toegangshellingen tot het zwembad en voetbaden).

Voor de bodem van het zwembad, boven 1,5 m diepte, moeten de zwembadtegels ten minste A+B zijn, terwijl geen classificatie vereist is voor delen van 1,5 m diep of dieper.

Tegels voor zwembaddekken

Als de bedekking voor de boden eenmaal is gekozen, is het tijd om na te denken over het ontwerp van de ruimte rond het zwembad en de tegels voor de rand van het zwembad te kiezen. De antislip versie van keramische zwembadtegels is ideaal voor het bedekken van het zwembaddek.

Volgens de normen vereist een zwembaddek slechts tegels met een A+B-classificatie, maar Novoceram raadt aan een zwembaddektegel te kiezen met een classificatie R11 (volgens DIN 51097, die de weerstand tegen uitglijden met schoeisel definieert) en A+B+C (volgens DIN 51130, die de weerstand tegen uitglijden met blote voeten meet). Aangezien deze kenmerken een maximale veiligheid in termen van slipweerstand garanderen, zijn zij van bijzonder belang in een context die anders gevaarlijk zou kunnen zijn.

Zwembad tegels: 2cm dik in het Outdoor Plus-gamma

Het Outdoor plus gamma omvat tegels met een dikte van 20 mm en kan in buitenomgevingen worden gelegd. Dit betekent dat tegels van 2 cm dik een goede keuze kunnen zijn vanwege hun vele voordelen, vooral voor zwembadomrandingen.

Het assortiment Outdoor Plus-zwembaddektegels maakt andere manieren van leggen mogelijk dan de traditionele dekvloermethode. De tegels van het zwembaddek kunnen namelijk zonder lijm, op grind, op gras voor een Japanse stijl of op tegeldraggers worden gelegd. Deze processen zijn sneller, maken waterafvoer mogelijk en maken het betegelde zwembaddek meteen begaanbaar. Dit procédé is echter niet geldig voor zwembadomrandingen waar de tegels moeten worden gelijmd.

De dikte van 2 cm maakt het ook mogelijk om de speciale stukken en boordstenen die essentieel zijn voor een optimale afwerking van de zwembadrand, rechtstreeks te produceren door de tegels te bewerken voor een perfecte coördinatie.

De Outdoor Plus zwembadtegels zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren en esthetische effecten. Dit betekent dat u kunt kiezen tussen moderne zwembadtegels en meer tijdloze ontwerpen zoals tegels met steeneffect. Bovendien zijn de formaten van zwembad keramische tegels gevarieerd en passen ze in elke omgeving.

Effecten en kleuren van tegels voor zwembad

Novoceram produceert keramische tegels voor zwembad, waarmee u telkens een unieke en originele zwembadrand kunt ontwerpen. Het is inderdaad gemakkelijk om niet alleen uw zwembad, maar ook de omgeving ervan volledig te personaliseren dankzij de tegels van het zwembaddek en hun verschillende esthetische aspecten.

De grote verscheidenheid aan effecten van de keramische zwembadtegels stelt u in staat de keramische bedekking te combineren met de stijl van uw tuin. Ten eerste is het mogelijk te kiezen voor de reproductie van een natuurlijk materiaal. Zwembad keramische tegels bootsen namelijk de esthetiek van hout met opvallend realisme na, omdat het oppervlak van de tegel zelfs de onvolkomenheden vertoont die de identiteit van natuurlijk parket bepalen. Deze optie verzacht de sfeer en brengt bovenal warmte en helderheid in uw ruimte.

Ten tweede kunnen zwembad keramische tegels ook de uitstraling van natuursteen aannemen om uw buintenruimte met karakter en elegantie te versieren. Dankzij de nieuwe technologieën reproduceert gres porcellanato perfect de schoonheid van steen en de authentieke charme die het resultaat is van zijn tijdloze karakter en het werk van de tijd. Het steeneffect lijkt een goed compromis te zijn tussen de authenticiteit van het oude en de jeugdigheid die het kan brengen. Met andere woorden, tegels met steenlook creëren een eigentijdse sfeer die uw ruimte nog vele jaren zal verrijken.

Voor liefhebbers van een strak design met industriële accenten is het ook mogelijk betonlook tegels te overwegen voor een mooi betegeld zwembad. Deze oplossing belichaamt pure moderniteit en zijn neutrale uiterlijk is rijk aan details en is perfect voor stedelijke of minimalistische inrichtingen.

Vermeldenswaard is wellicht dat de Novoceram-collecties meestal bestaan uit een gladde versie voor binnenshuis en een antislipversie voor buitenshuis. Op die manier kunnen de tegels voor zwembad uw decoratiestijl volgen en in continuïteit zijn met de binnenruimten van het huis.

Tenslotte is het belangrijk de kleuren van de keramische tegels voor zwembad te kiezen, zodat de decoratie in harmonie is met de omgeving en de natuur. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren, van donker en diep tot licht en warm, om aan elke esthetische wens te voldoen. Zo zijn grijze tegels voor zwembad een uitstekende basis voor alle stijlen van omgeving en kunnen ze er gemakkelijk mee worden gecombineerd dankzij de vele tinten, van licht tot antraciet. Aan de andere kant lijkt beige keramische zwembadtegels geschikt voor een warmere en lichtere sfeer.

Wat zijn de formaten van de zwembad keramische tegels?

De zwembad tegelcollecties van Novoceram zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten, die ook modulair kunnen worden gelegd. Het is mogelijk om te kiezen tussen:

  • Klein formaat keramische zwembadtegels, waaronder 20×20 cm en 30×30 cm. De klassieke mozaïektegel valt ook onder deze categorie. Deze maten vereisen een groter aantal voeglijnen en bieden een comfortabelere en warmere aanblik.
  • Zwembadtegels in het medium formaat van 45×45 cm of 60×60 cm. Deze metingen zijn geschikt voor alle omgevingen, aangezien zij als standaard zijn gedefinieerd. Met deze tegelformaten wordt de zwembadzone gemakkelijk geaccentueerd.

Groot formaat tegels voor zwembad, waaronder 80×80 cm en rechthoekige tegels zoals 30×120 cm. Deze afmetingen worden vooral aanbevolen voor ruime buitenomgevingen met een sobere uitstraling, omdat zij een gevoel van lichtheid kunnen geven en daardoor dit gevoel van ruimte versterken. Bovendien biedt de rechthoekige vorm een eenvoudig origineel resultaat en verandert het traditionele vierkante formaat.

grote tegels zwembad

Tegels zwembad: speciale stukken en boordstenen

Voor een harmonieuze afwerking van uw ruimte biedt Novoceram u een compleet assortiment zwembadranden en –roosters in keramiek die passen bij al onze Outdoor Plus collecties in 2 cm dikte. De keramische boordstenen en speciale stukken hebben verschillende soorten randen, afhankelijk van de stijl die u wenst. U kunt kiezen voor een rechte rand voor een modern en eigentijds effect, een kwartronde rand om langs de zwembadrand te leggen of een halfronde rand voor een boordsteen die iets uitsteekt. Er zijn ook L-vormige randen aan elkaar gelijmd voor een perfecte afwerking zonder continuïteit.

De vele voordelen van keramische zwembadtegels

Novoceram biedt keramische tegels voor zwembad aan die zeer voordelige eigenschappen hebben in vergelijking met andere materialen.

In de eerste plaats moet worden gewezen op de hoge weerstand van zwembad keramische tegels tegen water en vocht, een essentiële eigenschap voor een zwembadafdekking. Het kan dus in alle veiligheid worden gelegd, op voorwaarde dat de juiste antislipeigenschappen worden gekozen.

Ten tweede is een ander belangrijk aspect dat tegels voor zwembad in keramiek de tand des tijds doorstaan zonder grote veranderingen te ondergaan. Een betegelde zwembaddek bijvoorbeeld wordt vaak blootgesteld aan de zon, maar is perfect bestand tegen de gevolgen van ultraviolette stralen. De kleur en de afwerking worden dus niet donkerder of lichter in de zon. Bovendien is gres porcellanato bestand tegen chloor en andere producten die gebruikt worden om het zwembad te zuiveren, en beschadigt het dus niet.

Tenslotte is hygiëne een belangrijke factor bij het ontwerp van zwembaden, of zij nu privé, openbaar of in een hotel of andere inrichting zijn. Keramische tegels voor zwembad werken de ontwikkeling van bacteriën niet in de hand omdat gres porcellanato zeer hygiënisch is. Daarom wordt het vaak gerangschikt als een van de beste zwembadafdekkingen.

Lees meer over de vele voordelen van tegels voor zwembad

01

1/8

Bestand tegen water, vocht en stoom

Keramiek is bestand tegen vocht, stoom en water, omdat het bijna geen porositeit vertoont.

02

2/8

Brokkelt niet af en barst niet

Gres porcellanato is bestand tegen afbrokkelen en breken.

03

3/8

Gemakkelijk schoon te maken

De dagelijkse reiniging van gres porcellanato tegels is zo eenvoudig als het gebruik van een doek en warm water.

04

4/8

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Indien nodig kan de keramische vloer ook worden gereinigd met producten die agressieve stoffen bevatten.

05

5/8

Weerstaat de tand des tijds

Compact en duurzaam, gres porcellanato is bestand tegen de tand des tijds.

06

6/8

Vrijwel onverwoestbaar

Keramiek is onveranderlijk in de tijd. Het materiaal zal niet vervagen, donkerder worden of zijn kleur of afwerking verliezen.

07

7/8

Ecologisch

Novoceram heeft een ecologisch en milieuvriendelijk productiesysteem dat voldoet aan een gecertificeerd milieubeheersysteem.

08

8/8

Hygiënisch

Keramiek is geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne essentieel is. Het materiaal voorkomt de groei van bacteriën.

Tegels zwembad: veel gestelde vragen

Hoe onderhoud ik keramische tegels voor zwembad?

Keramische zwembadtegels behoeven geen speciale behandeling. De dagelijkse schoonmaak kon niet eenvoudiger zijn. Zwembadtegels kunnen ook worden gereinigd met producten die chemische stoffen bevatten, omdat ze daar resistent tegen zijn. Natuurlijk is het in dit geval aan te bevelen om een beroep te doen op professionele merken. Het is ook mogelijk een hogedrukreiniger te gebruiken, wat zeer praktisch is om grote buitenruimten snel en grondig te reinigen. Als ze regelmatig worden schoongemaakt en goed worden onderhouden, kunnen tegels een zeer lange levensduur hebben.

Zijn zwembad tegels bestand tegen chemicaliën?

Dankzij de technische eigenschappen en de lage porositeit van gres porcellanato zijn de keramische tegels zeer goed bestand tegen watercorrosie en tegen de chemicaliën die in het zwembad en het onderhoud ervan worden gebruikt. Met andere woorden, het is de ideale bedekking voor zwembaden!

Welke kleur zwembadtegel moet ik kiezen?

De kleur van tegels voor zwembad hangt sterk af van de stijl die u wilt aannemen. Als de ruimte meer eigentijds en design is, kan de keuze vallen op een zwart betegeld zwembad of op antraciet zwembad tegels, die beide bijvoorbeeld een zekere kracht aan de zwembadruimte geven, terwijl een taupe tegel de sfeer verwarmt. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een meer Scandinavische stijl waar licht het sleutelwoord is, zal een zwembad met lichtgekleurde tegels, zoals met name ivoor, zijn zachte warmte en delicate tinten in een rustige en serene ruimte brengen.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?