Kleine formaten

De traditionele stijl van kleine keramische tegels is altijd gebruikt in badkamers en keukens of voor vloerbedekking. Niettemin wordt dit kleine formaat door Novoceram opnieuw uitgevonden en geactualiseerd en maakt het deel uit van collecties waarin elementen worden gecombineerd die verband houden met de decoratieve traditie van de keramiekgeschiedenis en het hedendaagse design. Eclectisch van aard, lenen kleine tegels zich voor originele en verrassende installatieplannen die uw kamers volledig transformeren. Niet alleen hebben tegels in klein formaat een buitengewone decoratieve kracht door zijn formaat en esthetische aspecten, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de ruimte te structureren.

Onze kleine tegelcollecties

De kleine tegel: functioneel en esthetisch

Tegels van klein formaat bieden de mogelijkheid om alle ruimten te decoreren, van keukens tot badkamers en buitenruimten. Inderdaad, elk tegeltje is gemaakt van gres porcellanato en heeft dus alle technische kwaliteiten. Bovendien hebben klein formaat tegels een ongelooflijke kracht op het gebied van ruimteplanning, omdat ze u in staat stellen te spelen met oppervlakken van verschillende afmetingen en uw omgeving op te vrolijken, aangezien de combinatiemogelijkheden talrijk zijn. Hij kan bijvoorbeeld de keuken achterwand of de faience van de badkamer versieren met zijn originele of minimalistische motieven, maar hij kan ook decoratieve noten op de vloer aanbrengen, in totaal look of in kleine toetsen, om ruimten af te bakenen door bijvoorbeeld een tegeltapijt te creëren.

Wat zijn de esthetische aspecten en kleuren van tegels in klein formaat?

Tegels met een klein formaat zijn een goede manier om de aandacht te vestigen op details en daarom moet het esthetische effect ervan zorgvuldig worden gekozen. Hun textuur, gekenmerkt door een materieel effect, is geïnspireerd op verschillende materialen zoals steen of beton, waarbij zelfs de kleinste details het tegeloppervlak sieren.

In de eerste plaats kunt u met deze kleine tegel uw ruimtes sublimeren dankzij een opvallend steeneffect. De resulterende esthetiek combineert het karakter van het natuurlijke materiaal met de elegantie die wordt nagestreefd door de keuze van het kleine formaat. Elk detail van het materiaal, verbonden met het werk van de tijd en de natuur en de onvoorziene onvolkomenheden die daaruit voortvloeien, wordt gereproduceerd voor een resultaat dat waarachtiger is dan de natuur.

Ten tweede is het betoneffect, dat ook in klein formaat verkrijgbaar is, een interessante optie die verrassend esthetisch blijkt te zijn in ruimten die meer industrieel of modern zijn. Elk tegeltje interpreteert het oppervlak van het cement en zijn bijzondere nuances voor een eerder ruwe look die als kader dient voor vele decoratieve stijlen.

Tot slot bieden klein formaat tegels esthetische effecten die louter zijn uitgevonden of ontstaan uit een mengsel van materialen. De aspecten zijn dus onnavolgbaar en bieden een perfecte personalisering van de ruimte. Met of zonder motieven, in heldere of meer sobere kleuren, elke collectie kan aan alle decoratieve voorkeuren voldoen en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in elke ruimte, van de meest traditionele tot de meest eigentijdse.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?