Tegels voor terras en balkon

Wanneer de zonnige dagen aanbreken, worden buitenruimten zoals terrassen en balkons omgetoverd tot volwaardige kamers. In de zomer vormen deze plaatsen immers het kader van gezellige maaltijden en momenten van ontspanning en hun inrichting vereist dan ook een grondige bezinning. De terras tegels en balkon tegels van Novoceram zijn gemaakt van keramiek en combineren de robuustheid van gres porcellanato met een eigentijdse look die aan alle decoratieve behoeften voldoet. Met andere woorden, keramische tegels zijn de ideale oplossing voor het creëren van elegante en gepersonaliseerde buitenruimtes.

Onze collecties van terrastegels en balkontegels

Keramische tegels voor balkon en terras: een verstandige keuze

Terras- en balkontegels van gres porcellanato zijn perfect geschikt voor plaatsing buitenshuis, vooral omdat zij de nodige antislipeigenschappen bezitten. Bovendien is gres porcellanato vorst- en weerbestendig en heeft het een esthetisch uiterlijk dat de tand des tijds doorstaat. Naast het bestendige karakter van gres porcellanato geven tegels voor terras en balkon een grote verscheidenheid aan esthetische effecten weer en kunnen zo leven geven aan elk soort sfeer. Van Scandinavisch tot eigentijds, van industrieel tot klassiek, elke Novoceram collectie creëert een unieke sfeer.

Antislipeigenschappen van balkon- en terrastegels voor buiten

Voor installatie in openluchtruimten, met inbegrip van terrassen en balkons, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Bij het bepalen van de weerstand van keramische tegels tegen verschillende spanningen moet met een aantal factoren rekening worden gehouden.

In de eerste plaats moet een product worden gekozen met het juiste antislipniveau, dat wordt bepaald door de Europese normen DIN 51130 (met schoenen) en DIN 51097 (blootsvoets). In het algemeen raadt Novoceram aan tegels voor balkon en terras te kiezen die geclassificeerd is als minstens R11 volgens DIN 51130 (blootsvoets). Deze waarde komt overeen met PC20 volgens de Franse norm.

Een andere belangrijke factor bij de keuze van balkon tegels is de bestendigheid tegen slijtage als gevolg van voetverkeer. Dit laatste wordt met name bepaald door de UPEC-classificatie waarvan de letter U verwijst naar de vertrapping naar gelang van de intensiteit van de passage. Deze door de CSTB opgestelde classificatie beveelt aan tegels te kiezen die bestand is tegen de tijd en niet verslechtert onder invloed van slijtage en voetgangersverkeer. Zo is U3 voldoende voor een eenvoudig privé-balkon of hotelkamer, terwijl U4 vereist is voor terrassen voor collectief commercieel gebruik of voor woongebouwen. Deze waarde geldt zowel voor particuliere terrassen en balkons als voor die welke bestemd zijn voor collectief gebruik.

Outdoor + 2 cm dikke keramische tegels voor terras en balkon

De tegels van de Novoceram Outdoor Plus serie zijn ideaal voor buitenruimtes, van terrassen en balkons tot dakterrassen en verkeersarme wegen.

Het bijzondere aan deze gres porcellanato tegels is dat ze 2 cm dik zijn, wat de installatiemogelijkheden uitbreidt. Outdoor Plus keramische tegels kunnen zonder lijm worden gelegd, d.w.z. rechtstreeks op grind, gras of op tegeldraggers om ruimte te laten voor irrigatiebuizen of zelfs verlichting. Natuurlijk is de traditionele methode van lijm op dekvloer nog steeds mogelijk.

De kenmerken van tegels voor balkon en terras van dit gamma maken ze vorstbestendig en bestand tegen temperatuurschommelingen (-50° tot 60°). Bovendien heeft het de vereiste antislip voor gebruik buitenshuis. Bovendien is de esthetiek van deze 2 cm tegels niet verwaarloosd en heeft Novoceram ervoor gekozen veel van dezelfde effecten als die van binnen tegels te reproduceren. Dit zorgt ook voor een esthetische continuïteit tussen de ruimten. Tussen hout-, steen- of betoneffect komen keramische tegels tegemoet aan alle decoratieve voorkeuren en helpen zij de stijl van uw ruimte te bepalen.

Decoratie: esthetische effecten en kleuren van keramische tegels voor balkon en terras

Keramische tegels reproduceren veel verschillende materialen, van natuurlijke materialen zoals hout en steen tot meer designaspecten. De lijst van esthetische effecten is dus gevarieerd en elke gres porcellanato tegel draagt bij tot het creëren van individuele ruimten. Bovendien is het mogelijk de terras tegels te coördineren met de vloer binnenshuis, omdat de buitencollecties dezelfde esthetische aspecten hebben als de tegels binnenshuis.

In de eerste plaats bootsen de balkon tegels de kenmerken van hout perfect na, van de nerven tot de knoesten die de unieke identiteit ervan bepalen. De tijdloze en warme tegels met houteffect passen perfect in een brede waaier van decoratieve stijlen, van etnisch en bohemien-chique tot meer exotisch. In dit geval is het comfort van hout perfect voor terrassen en balkons, die worden omgetoverd tot ware oases van rust.

Voor sferen waar elegantie en authenticiteit aan de orde van de dag zijn, kunnen tegels met steeneffect worden gebruikt voor de buitenruimte. De reproductie van natuursteen is van hoge kwaliteit en geen detail van de natuursteen is weggelaten. Tegels met steeneffect getuigen eveneens van het verstrijken van de tijd en bieden een onmiskenbare charme die samengaat met het diepe karakter van dit edele materiaal. In dit geval zijn de keramische tegels voor balkon een krachtige versiering van de vloer en worden ze een echt uitzonderlijke tegel.

Als uw smaak meer in de richting gaat van een industriële en moderne inrichting met een loft- of werkplaatsgevoel, zal de charme van betonlook tegels u niet onverschillig laten. Keramische tegels met betoneffect tekenen een idyllische omgeving waarin moderniteit gemakkelijk haar plaats vindt binnen deze rustgevende en serene sfeer.

In dezelfde stijl is het ook mogelijk te kiezen voor design tegels voor balkon. Deze optie brengt een vleugje raffinement en tijdloosheid in uw buinteruimte. Designtegels zijn er in grote formaten, ideaal voor grote terrassen, en in een brede waaier van sobere en discrete kleuren. Tot slot kunnen terracotta effect tegels ook worden gebruikt; in dat geval verwarmen ze de sfeer en geven ze deze een mediterraan tintje dat zon en ontspanning oproept.

Het brede scala aan tinten, van lichtgrijs tot antraciet tot ivoor, maakt terrastegels ideaal voor buitenruimtes, ongeacht de inrichting. De lichte of donkere kleuren zijn namelijk talrijk en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met de gewenste stijl. Vaak brengen beige tegels, of tegels in ivoor- en taupekleurige tinten, rust en sereniteit. Warme tinten zijn daarom een goede keuze voor keramische tegels voor terras en balkon, omdat ze perfect passen bij de kenmerken van deze buitenruimten. Aan de andere kant geven donkere kleuren zoals zwart of bruin een zekere kracht aan uw betegeld terras.

Voor schaduwrijke plaatsen is het raadzaam keramische tegels in lichte tinten te kiezen, zoals lichtgrijs, omdat die licht brengen. Tot slot zijn de vele tinten grijze tegels, variërend van licht tot houtskool, een geweldige optie vanwege hun veelzijdigheid en zachtheid.

Welke formaten balkon- en terrastegels zijn verkrijgbaar?

Er zijn veel verschillende formaten van keramische tegels beschikbaar om elke ruimte te verbeteren, of het nu groot of klein is, zoals een balkon. Het is mogelijk om te kiezen tussen:

 • Klein formaat terrastegels, zoals 20×20 cm of 30×30 cm. Deze afmetingen zijn eerder atypisch voor het exterieur, maar kunnen een vleugje originaliteit brengen en tegelijk een neutraal en elegant aspect presenteren.
 • Groot formaat terras tegels, waaronder 80×80 cm en 90×90 cm. Tegels van deze afmetingen worden vaak aanbevolen voor grote terrassen om het gevoel van ruimte en lichtheid te vergroten.
 • Middelgrote balkon tegels, waaronder 45×45 cm en 60×60 cm. Deze tegelformaten worden gedefinieerd als gewoon, maar zijn een optimale keuze omdat ze erin slagen elk terras te verfraaien, ongeacht de grootte ervan.

  Rechthoekige formaten keramische balkontegels zijn ook verkrijgbaar en omvatten 30×60 cm, 60×90 cm en 60×120 om er een paar te noemen. Deze keuze van formaat maakt het mogelijk grafische en geometrische spelletjes op uw terras of balkon te creëren en brengt een verrassend vleugje moderniteit.

  rechthoekige tegels balkon

  De voordelen van keramische tegels voor balkon en terras

  Keramische tegels voor terras bieden de vele voordelen van dit robuuste materiaal en zijn zeer geschikt voor plaatsing buitenshuis.

  Ten eerste verandert het uiterlijk van balkontegels niet met de tijd en behouden deze hun oorspronkelijke afwerking. De zon maakt de kleur namelijk niet lichter, omdat hij bestand is tegen UV-stralen zonder esthetische veranderingen te ondergaan. Bovendien is het belangrijk de weerstand van de terrastegels tegen vorst en slecht weer te benadrukken. Daarom kunnen ze veilig buiten worden geïnstalleerd.

  Ten tweede zijn keramische tegels zeer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, ongeacht het gekozen esthetische effect. Omdat tegels voor terras bijna niet poreus zijn, blijven vlekken dagelijks altijd op het oppervlak van de tegels zitten en kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd met een dweil en schoon water. Als ze echter toch vast komen te zitten, kunnen agressieve professionele producten of zelfs een hogedrukreiniger worden gebruikt.

  Een ander belangrijk voordeel ten slotte is de hoge slijtvastheid van balkontegels. Dit betekent dat uw gres porcellanato bedekking haar esthetische aspect niet zal verliezen, zelfs niet wanneer ze blootgesteld wordt aan intensief verkeer, zoals tijdens avondmaaltijden met vrienden of zomerse aperitiefjes!

  Meer informatie over de voordelen van balkon- en terrastegels

  01

  1/12

  Niet aangetast door water, vocht of stoom

  Keramiek is bestand tegen vocht, stoom en water, omdat het bijna geen porositeit vertoont.

  02

  2/12

  Brokkelt niet af en barst niet

  Gres porcellanato is bestand tegen afbrokkelen en breken

  03

  3/12

  Zeer goed bestand tegen slijtage en krassen

  De eigenschappen van gres porcellanato maken het uiterst bestendig tegen slijtage en krassen.

  04

  4/12

  Vlekt niet

  Welk produkt u kiest, het zal gemakkelijk te onderhouden zijn omdat het praktisch niet poreus is. Vlekken worden niet geabsorbeerd, maar blijven op het oppervlak zitten en zijn, zelfs als ze opdrogen, gemakkelijk schoon te maken.

  05

  5/12

  Gemakkelijk schoon te maken

  De dagelijkse reiniging van gres porcellanato tegels is zo eenvoudig als het gebruik van een dweil en heet water.

  06

  6/12

  Kan worden gereinigd met agressieve producten

  Indien nodig kan de keramische vloer ook worden gereinigd met producten die agressieve stoffen bevatten.

  07

  7/12

  Niet aangetast door vorst of slecht weer

  Keramiek is volledig vorst- en weerbestendig en kan dus zonder problemen buiten worden gebruikt.

  08

  8/12

  Bestand tegen het verstrijken van de tijd

  Compact en resistent, gres porcellanato is bestand tegels de tand des tijds.

  09

  9/12

  Vrijwel onverwoestbaar

  Keramiek is onveranderlijk in de tijd. Het materiaal zal niet vervagen, donkerder worden of zijn kleur of afwerking verliezen.

  10

  10/12

  Ecologisch

  Novoceram heeft een ecologisch en milieuvriendelijk productiesysteem dat voldoet aan een gecertificeerd milieubeheersystem.

  11

  11/12

  Hygiënisch

  Keramiek is geschikt voor gebruik in omgevingen waar hygiëne essentieel is. Het materiaal voorkmt de groei van bacteriën.

  12

  12/12

  Stoot geen vluchtige organische stoffen uit

  Keramiek stoot geen vluchtige organische stoffen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid, daarom is het geclassificeerd als A+ volgens de Franse regelgeving.

  Veelgestelde vragen over tegels voor balkon en terras

  Hoe onderhoud ik keramische terrastegels?

  Keramische tegels vereisen geen speciaal onderhoud. Het maakt niet uit welk esthetisch effect u kiest, of het nu hout, steen of beton is, tegels in keramiek hebben de juiste kenmerken voor installatie buitenshuis. Het is dus niet nodig deze te bedekken met een beschermlaag om het oorspronkelijke uiterlijk te behouden. Bovendien zijn keramische tegels voor terras gemakkelijk dagelijks schoon te maken, dankzij de lage porositeit. Daardoor blijven de vlekken op het tegeloppervlak zitten en kunnen zij gemakkelijk worden verwijderd met zeer warm helder water wanneer zij recent zijn, of met een hogedrukreiniger wanneer zij bijzonder hardnekkig zijn.

  Hoe leg ik terras- en balkontegels?

  Novoceram tegels kunnen worden gelegd volgens de traditionele methode, d.w.z. gelijmd op een dekvloer. Er kunnen echter ook andere installatiemethoden worden gebruikt, aangezien Novoceram de Outdoor Plus-reeks van 2 cm dikke tegels heeft ontwikkeld, waarvan de balkon tegels deel uitmaken. Outdoor Plus keramische tegels kunnen dus ook zonder lijm, rechtstreeks op grind of gras worden gelegd. De laatste mogelijkheid is om de tegels op tegeldraggers te leggen, wat een optimale oplossing kan zijn om voldoende ruimte over te laten voor de diverse leidingen en andere irrigatie- of verlichtingssystemen.

  Welke kleur balkontegels moet ik kiezen?

  In het algemeen speelt de kleur van tegels een essentiële rol bij de inrichting van de ruimte. De terrastegels en balkontegels van Novoceram zijn dan ook verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren om aan elke behoefte te voldoen en om gepersonaliseerde en vooral unieke ruimtes te creëren. Een ruimte met lichtgekleurde tegels, zoals het houteffect in ivoor of beige, weerspiegelt bijvoorbeeld de natuur en een warmere, gezelliger sfeer, terwijl de moderne tinten van keramische tegels voor balkon met beton effect een rustgevende, eigentijdse sfeer creëren. Het hangt allemaal af van de sfeer die u in uw buitemruimte wilt creëren!

  contacteer ons

  Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?