Houtlook tegels

Hout, dat begeerde materiaal dat doet denken aan de natuur, is altijd een groot succes geweest en een favoriet in huizen en exterieurs. En wie heeft er niet gedroomd om parket als vloerbedekking te leggen, maar werd al snel ontmoedigd door de zware onderhoud? Er is echter een doeltreffende oplossing die het esthetische uiterlijk van hout combineert met eenvoudig onderhoud: keramische houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd! Novoceram heeft deze in de massa gekleurde bekleding van gres porcellanato ontwikkeld, die alle voordelen van tegels heeft en tegelijk een getrouwe reproductie van hout biedt.

Onze collecties van houtlook tegels

Wat zijn keramische tegels met parketlook?

De houtlook tegels van Novoceram kunnen overal worden geplaatst, zowel binnen als buiten, zonder risico op beschadiging, dankzij hun vele technische kwaliteiten. Dankzij de geavanceerde technologieën die Novoceram gebruikt om deze vloerbedekking te creëren, kunnen het esthetische uitzicht en de bijzondere details die hout kenmerken, perfect worden nagebootst. Vanuit visueel oogpunt is er dus geen duidelijk verschil tussen natuurlijk hout en parketimitatie tegels, aangezien deze laatste de effecten van hout,zoals de houtsoort, de nerven en de kwasten, tot in het kleinste detail weergeven. Sommige Novoceram-collecties van keramiche tegels met houtlook, hebben meer dan 60 verschillende oppervlakken om de natuurlijke variaties en onvolkomenheden van het hout te respecteren en u dus volledige controle te bieden over de esthetiek van uw parketlook tegels. De esthetische reproductie van hout is nu zo realistisch en natuurgetrouw dat u het gevoel krijgt op natuurlijk parket te lopen!

Keramische parket tegels: voor welke ruimte?

Natuurlijk parket is een populair en veelgevraagd materiaal, maar door zijn kenmerken kan het over het algemeen niet in alle ruimten worden gebruikt. Immers wordt het niet aanbevolen voor gebruik in vochtige ruimten, omdat het slecht bestand is tegen vocht. Ruimten zoals badkamers, keukens of zelfs zwembaden zijn vaak verstoken van een warme en natuurlijke bekleding zoals hout. Houtimitatie tegels, hebben echter bijna geen waterabsorptie en zijn daarom perfect geschikt voor gebruik in ruimtes met een hogere vochtigheidsgraad.

Bovendien heeft hout vaak een aantal nadelen wanneer het buiten wordt geïnstalleerd en vereist het speciaal en vrij tijdrovend onderhoud om het te beschermen tegen vorst, weer en zon. Novoceram heeft echter het gamma Outdoor Plus parketlook tegels met een dikte van 20 mm ontwikkeld, die bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis en zelfs zonder lijm kunnen worden gelegd om te voorkomen dat de tegels bij koud of regenachtig weer worden aangetast. De tegels in parketlook van de Outdoor Plus-reeks kunnen dus ook op andere manieren worden gelegd, zoals op gras, op grind of op tegeldraggers. Deze oplossingen laten ruimte voor de installatie van irrigatiesystemen of buizen onder de grond.

Zo kunt u al uw kamers en buitenruimtes een warme en natuurlijke uitstraling geven en zelfs zorgen voor een esthetische continuïteit daartussen, aangezien de collecties zowel voor binnen- als buitengebruik beschikbaar zijn.

De mogelijkheden zijn dus eindeloos: alle ruimtes kunnen keramische tegels parketlook verwelkomen, door het als een vleugje natuur in de decoratie te verwerken. Buiten, op uw terras, in uw tuin of zwembad, of ook binnen, in uw woonkamer of badkamer, het is aan u om de meest geschikte keramische parket te kiezen voor elke kamer in het huis!

De typologieën van keramisch parket

Novoceram heeft vele houtsoorten bestudeerd om de esthetische reproductie ervan op keramische parket tegels te perfectioneren en biedt zeldzamere soorten aan die misschien niet als vloer- of wandbekleding voor natuurlijk hout kunnen worden gebruikt. Dit verruimt de esthetische mogelijkheden van keramische tegels houtlook aanzienlijk bij de keuze.

De houtlook tegel reproduceert nauwkeurig het visuele uiterlijk van natuurlijk hout, zoals de nerven en warme kleuren, maar ook de details van het gevoel. De parketimitatie tegel geeft de verschillende houtsoorten uiterst getrouw en nauwkeurig weer, gaande van de meest klassieke, zoals oud of natuurlijk parket, tot de meest eigentijdse, zoals vergrijsd hout.

Zo heeft Novoceram bijvoorbeeld gekozen voor een zeer realistische interpretatie van Europees eiken of notenhout dat als een van de kostbaarste houtsoorten ter wereld wordt beschouwd. Er zijn ook andere houtsoorten met meer bijzondere esthetische aspecten, zoals vergrijsd hout, dat door de tijd is bewerkt en een meer verouderd effect vertoont, of gebrand hout, met een zeer intense zwarte kleur. Ze belichamen allemaal pure verfijning en creëren een uniek esthetisch universum dankzij de perfecte reproductie van keramisch parket.

Carrelage effet Bois Classique

Traditioneel Hout

Carrelage effet Bois Brûlé

Gebrand Hout

Carrelage effet Parquet Ancien

Oud Parket

Carrelage effet Parquet Blanchi

Wit Parket

Carrelage effet Bois Grisé

Vergrijsde Hout

Carrelage effet Bois Naturel

Natuurlijk Hout

Keramische parket in de decoratie: effecten en kleuren

Houtlook keramische tegels kunnen perfect worden gecombineerd met alle mogelijke soorten decoratie. Het brengt een vleugje natuur in uw ruimte en kan zelfs het hoogtepunt van uw inrichting worden, of die nu Scandinavisch, minimalistisch, hedendaags of meer traditioneel is. Keramisch parket, kan, afhankelijk van de gekozen esthetiek, de sfeer verzachten, maar ook veel karakter geven aan uw ruimte, en deze tegelijkertijd uiterst warm en vriendelijk maken. Hout is een materiaal dat kan worden gecombineerd met vele andere materialen zoals metaal of steen. Hiermee kunnen verrassende combinaties worden gemaakt met hout look tegels, dat niet alleen op de vloer, maar ook op de wanden kan worden gebruikt, waardoor eigentijdse en designresultaten ontstaan.

Houtlook tegels kunnen ook worden gebruikt om een aangenaam kleurenspel te creëren, en de kleur van de gekozen parketlook tegel zal bepalend zijn voor de stijl van uw ruimte. De technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt tegels met houtlook te produceren in originelere kleuren zoals grijs, wat bij natuurlijk hout vaak moeilijker te vinden is.

Zo fleuren de grijze parketlook tegels op en verfrissen ze uw kamer waar een sfeer van rust en comfort heerst. Voor een authentieker en karaktervoller uiterlijk daarentegen zijn donkere kleuren of verouderde aspecten te verkiezen. Uw ruimte zal des te unieker zijn en deze keramische tegels met parketlook zijn ware getuigen van het verstrijken van de tijd. Als u de voorkeur geeft aan een meer chic en elegante stijl, kunt u kiezen voor een zeer intense zwarte houtimitatie tegels om de rest van de kamer te benadrukken en contrasten te creëren met de kleur van uw muren en de voorwerpen van uw decoratie.

Tot slot brengen wittere kleuren of warmere kleuren die doen denken aan taupe of honing, zoals beige keramisch parket,, zachtheid en warmte in uw kamer en zijn ze perfect geschikt voor een Scandinavische en minimalistische stijl waarin hout een integraal onderdeel is. Op zich zijn alle combinaties mogelijk!

Tegels parquet beige

De formaten van keramische parket tegels

De tegels houtlook van Novoceram zijn voornamelijk verkrijgbaar in grote formaten met verschillende breedtes en lengtes om uw binnen- of buitenruimte optimaal tot zijn recht te laten komen. U kunt kiezen voor:

Tegels in parketlook met een rechthoekige vorm die de traditionele afmetingen van parketstroken reproduceren dankzij de gebruikte nieuwe technologieën. Deze verschillende maten zoals 20×120 cm, 30×120 cm of 22,5×90 cm zijn perfect voor alle binnen- en buitenruimtes. Deze afmetingen van houtlook tegels geven lengte aan uw kamer en brengen een vleugje warme en natuurlijke charme in uw ruimte.

carrelage parquet lames
carrelage bois format 60x60

Houtlook keramische tegels met een vierkante vorm en een afmeting van 60×60 cm, wat origineler is omdat deze afmetingen ongebruikelijk zijn voor hout. Dit formaat van keramisch parket kan bijvoorbeeld voor buiten worden gebruikt en in Japanse treden worden gelegd, met name op uw gazon, voor een uniek en verrassend resultaat.

Lees meer over de voordelen van tegels in parketlook

01

1/16

Waterbestendig

Porcellanato absorbeert bijna geen water. Dit betekent dat houtimitatie tegels kunnen worden gelegd in vochtige ruimten zoals keukens, badkamers, kuuroorden en zelfs zwembaden!

02

2/16

Zeer goed bestand tegen slijtage en krassen

terwijl hout over het algemeen een zacht materiaal is dat niet goed bestand is tegen slijtage, zwaar voetverkeer, bewegende en vallende voorwerpen, is porcellanato een van de meest bestendige materialen tegen slijtage en krassen.

03

3/16

Vlekt niet

Steengoed tegels zijn een verglaasd materiaal met een zeer lage porositeit en zijn bestand tegen bijna alle chemische aantastingen. Ongeacht de gebruikte houtsoort zullen vlekken niet binnendringen, ze blijven aan het oppervlak en zelfs als ze opgedroogd zijn, blijven ze gemakkelijk schoon te maken.

04

4/16

Hittebestendig

Parketlook tegels zijn vlamwerend en onbrandbaar, dus er is geen risico dat het oppervlak donker wordt wanneer het in contact komt met hete voorwerpen. Langdurige blootstelling aan de zon zal geen effect hebben op de houtlook tegel, geen verkleuring of verandering van het oppervlak...

05

5/16

Vreest niet voor vorst, slecht weer of UV

Houtlook keramische tegels zijn perfect bestand tegen vorst en slecht weer, ze kunnen veilig buiten worden gebruikt, op voorwaarde natuurlijk dat een geschikt product wordt gekozen, vooral uit het oogpunt van dikte en antislip.

06

6/16

Bestand tegen de tijd

Keramische tegels zijn een uiterst bestendig inert materiaal dat in de loop der tijd geen veranderingen of aantastingen ondergaat, indien u een product hebt gekozen waarvan de kenmerken overeenkomen met het gebruik dat u ervan gaat maken (zie de aanbevelingen van UPEC)

07

7/16

Vrijwel onveranderlijk

tegels met houtlook blijven, net als alle andere porcellanato bekleding van goede kwaliteit, jarenlang hetzelfde: ze worden niet lichter of donkerder en verliezen hun kleur of afwerking niet, daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig te kiezen!

08

8/16

Geen behandeling nodig

een houtlook tegel hoeft niet te worden gevernist of verzegeld, het hoeft niet in de was te worden gezet of geolied, en het is niet nodig om een schuurmachine of een ander soort gereedschap te gebruiken! Novoceram keramisch parket heeft een A+ label, is volledig inert en geeft GEEN schadelijke stoffen af.

09

9/16

Een gecontroleerde esthetische uitstraling

Houtimitatie tegels hebben bijna dezelfde variaties als natuurlijk hout, maar wanneer u kiest voor een tegel met houtlook weet u precies wat u kunt verwachten, u hebt volledige controle over het uiteindelijke esthetische effect van uw vloer.

10

10/16

Vermogen om zeldzame en exclusieve houtsoorten te reproduceren

sommige houtsoorten worden verkocht tegen onbetaalbare prijzen, wat niet het geval is met parketlook tegels waarvan de prijs niet afhangt van de zeldzaamheid van een soort. Wij kunnen allerlei soorten en patina's reproduceren, die zeldzaam of onmogelijk te gebruiken zijn als vloer- of wandbekleding voor natuurlijk hout.

11

11/16

Kan zeldzame of onstabiele patina's en esthetische behandelingen reproduceren

Keramische tegels parketlook kunnen "antiek" hout reproduceren met het patina dat zo kenmerkend is voor het verleden, behandeld en gevernist hout, teruggewonnen hout met vlekken, scheuren, deuken en zelfs verkoold hout...

12

12/16

Ecologisch

"Er zijn geen bomen gekapt voor de fabricage van uw keramische parket" behalve voor het maken van het prototype, wat natuurlijk niet veel is! Wij zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen om onze impact op het milieu te beperken (vermindering van de hoeveelheid ruw afval, installatie van een eigen waterzuiveringsinstallatie om industrieel water te hergebruiken...)

13

13/16

Gemakkelijk schoon te maken

Ongeacht de houtsoort en het uiterlijk ervan, wordt het dagelijks schoonmaken van uw keramische tegels houtlook gedaan met warm water en een doek.

14

14/16

Ideaal met vloerverwarming

Keramische parket is perfect compatibel met vloerverwarming. Porcellanato is een materiaal waarvan het warmtegeleidingsvermogen een zeer goede prestatie van de installatie mogelijk maakt, veel hoger dan dat van de meeste andere isolatiematerialen die een soort barrière vormen voor de doorgang van warmte.

15

15/16

Kan worden gereinigd met agressieve producten

Hoewel porcellanato alleen kan worden gereinigd met warm water voor routineonderhoud, kunt u uw vloer indien nodig intensiever reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen.

16

16/16

Hygiënisch

tegels met houtlook zijn een hygiënisch materiaal dat de ontwikkeling van bacteriën niet in de hand werkt. Het is rotbestendig, waterdicht, niet-absorberend en gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren, zodat het kan worden gebruikt op plaatsen zoals scholen, restaurants, enz.

Veelgestelde vragen over keramische parket tegels

Is het nodig om houtlook tegels te behandelen ?

Tegels in parketlook hebben dezelfde technische en chemische eigenschappen als keramische tegels. Daarom is geen behandeling, vernis of verzegeling nodig. Het is ook niet nodig om het keramische parket in de was te zetten of te oliën.

Hoe maak je houtimitatie tegels schoon?

Ongeacht de aard van het gereproduceerde hout, kunnen parketimitatie tegels worden gereinigd met zeer warm helder water en een doek. Vlekken blijven meestal op het oppervlak zitten omdat keramische houtlook tegels niet erg poreus zijn. Als ze hardnekkiger zijn, kunt u ook een agressiever product gebruiken dat door een professioneel merk wordt aangeboden.

Zijn tegels met houtlook verenigbaar met vloerverwarming?

Houtlook keramische tegels zijn ideaal voor vloerverwarmingssystemen omdat ze een zeer hoog warmtegeleidingsvermogen hebben en de warmte snel op de vloer overdragen. Omdat het de warmte goed vasthoudt, is het rendement bovendien zeer efficiënt en soms beter dan dat van andere isolatiematerialen.

Is het keramische parket milieuvriendelijk?

Novoceram zet zich in om zijn impact op het milieu op alle niveaus voortdurend te verminderen. Zo vermindert de onderneming bijvoorbeeld haar afval en wil zij haar energieverbruik optimaliseren. Deze ecologische verbintenis geldt ook voor producten en grondstoffen. Zo is voor de productie van de keramische houtlook tegels geen gebruik van bomen nodig, behalve voor het maken van het prototype, dat qua hoeveelheid zeer gering is.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?