Blog

8 details voor een industriële keuken

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 30 oktober 2015

Na 10 ideeën om een industriële stijl aan uw badkamer te geven, gaan wij nu uw keuken aanpakken… Om een kleine maaltijd voor twee of een banket voor uw vrienden te bereiden, is de keuken een centrale plaats in uw huis, of het nu is voor ervaren koks, modeslachtoffers van het schort of liefhebbers van gerechten die opnieuw opgewarmd moeten worden! En er is geen gebrek aan ideeën voor het inrichten van een industriële look keuken!

Of het nu open of gesloten is, uw keuken kan zich gemakkelijk in de industriële wereld storten… Met discrete accenten of een grote shake-up: zoom in op de 8 details voor een moderne industriële keuken.

1. Decoratie van de industriële keuken: leidingen!

Net als in uw badkamer, geldt voor een vintage industriële keuken één sleutelwoord voor de leidingen: Zichtbaar zijn!
Het ventilatiekanaal kleedt uw muren met een ruwe elegantie, terwijl de koperen buizen surfen op de “pipe deco” trend, en u bovendien iets bieden om uw theedoeken aan op te hangen, het geheel geeft een indruk van beheerste onvoltooidheid, passend bij de geest van de ateliers en een abrupt grafisch resultaat.

leidingen industriele keuken
Fabuloft-Cersaie 2015

2. Welke verlichting voor een keuken met industriële look?

In een keuken, of het nu het werkblad, de eettafel, het waterpunt of het kookpunt is, voor elke strategische ruimte moet de verlichting zorgvuldig ontworpen worden.
En het mooie van emblematische lampen van de industriële stijl, is dat ze bijzonder goed aangepast zijn aan uw keuken, of het nu de metalen hangers zijn of de krachtige holophanen die zonder probleem hun plaats zullen vinden boven uw tafel, of de meer minimalistische Jieldé lampen die u zullen helpen om beter te zien boven het aanrecht!
verlichting industriele stijl voor keuken
industriele lamp voor keuken

3. Industriële keuken inrichting: de keuze van de stoelen

Metaal of niets… Want als er een emblematische stoel van dit decor is, dan is het wel de metalen stoel die uw industriële look keuken prachtig zal onderstrepen, zoals de Model A stoel van Tolix , een icoon van de industriële geest, die in 2014 zijn 80e verjaardag vierde.

Wij zullen echter een concessie doen voor deze industriële hoge stoelen die hun industrieel verleden en de sfeer van de werkplaatsen in zich dragen, of voor zijn metalen krukjes met een rauw en eigentijds look, die perfect passen bij de keuken tegels en het reproduceren van verschillende aspecten, zoals hout.

keuken stoel stijl industrieel

Bovendien, als u een kruk verkiest, bent u vrij om deze zelf te bouwen: beton of hout, het is uw beslissing, afhankelijk van uw niveau van doe-het-zelven!

4. Tegels voor de industriële keuken: de juiste keuze maken

De betonlook is het materiaal bij uitstek om een industriële stijl aan uw keuken te geven. Dus door te kiezen voor betonlook tegels, zult u zich niet vergissen: het geeft u de esthetiek van beton en alle technische kwaliteiten van porcellanato d.w.z. geen vrees voor scheuren in tegenstelling tot beton, het geeft geen vlekken en verandert niet van uiterlijk na verloop van tijd. En om nog verder in de loft- en industriële geest te gaan, kiest u voor een groot formaat tegel zoals 60×120, voor een moderne industriële keuken!

Novoceram industriële keukenvloer
Azimut Chaud 30×30

Als u een industriële keuken wilt met een warmere uitstraling, kunt u kiezen voor de keramische parket, bijzonder geschikt als een keukenvloer dankzij het feit dat het is gemakkelijk te onderhouden en zeer goed bestand tegen voetverkeer. Porcellanato is helemaal niet poreus, het wordt niet aangetast door vochtigheid of vorst.

Novoceram industriële keukenvloer detail
Napami Grisé 20×120

5. De perfecte tafel voor een keuken in industriële look

Wat is er industriëler dan een grote tafel waarin hout, metaal en glas vermengd zijn! !
Het perfecte recept om een tafel in de zuiverste industriële stijl te hebben ?Een houten of glazen blad, bij voorkeur met een patina van ouderdom en in een geest van herstel gietijzeren poten, de erfenis van een machine, alles besprenkeld met een zachte brutaliteit en een vleugje vintage

En als u nog origineler wilt zijn: kies voor de hangtafel, die perfect zal passen bij de sfeer van een industriële look keuken.

Novoceram industriële keukenvloer detail
Fabuloft – Cersaie 2015
Novoceram industriële keukenvloer detail
Fabuloft – Cersaie 2015

6. Industriële keuken: de meubels

Er zijn meubelstukken waarvan het vintage ontwerp u naar een ander tijdperk voert, waarvan het robuuste karakter u aantrekt… Dat is een beetje het geval met industriële meubels : lockers, garderobekasten, ladekasten, koelkasten uit de jaren 50… Kortom, zonder franje maar met de finesse van het detail, of het nu met hun fronten is of met hun metalen handgrepen, charmeren ze ons met hun soberheid, dus verzet u niet langer, laat ze zich vestigen in uw vintage industriële keuken. Ze zullen met stijl omgetoverd worden tot een servieskast, dressoir of centraal keuken!

meubelstuk voor industriele keuken
meubel industriele stijl keuken

7. Glazen dak : het perfecte decoratie-idee voor een keuken met industriële look

In de geest van de loft, met een Glazen dakkunt u de keuken isoleren van de andere kamers… want ook al ruiken de gerechten die u kookt heerlijk, wij twijfelen er niet aan, u wilt uw appartement niet per se omtoveren in een vismarkt als het visdag is… Met het glazen dak. kunt u de kamer helemaal industrieel afscheiden en toch het licht doorlaten. Nogal praktisch, vindt u niet? Bovendien, het moet toegegeven worden, is het glazen dak helemaal trendy!

indsutriele keuken glazen wand

8. geemailleerde plaat keuken: de ultieme touch in een industriële keuken

Wat is er beter om een beetje kleur, een vleugje vintage en veel geschiedenis aan te brengen dan een oud geëmailleerd metalen reclameplaatje gevonden op een garageverkoop of een rommelmarkt… Het kleedt de muren met elegantie…en soms zelfs met humor. Zijn patina geeft uw moderne industriële keuken net dat tikje extra dat de sfeer die u eraan wilt geven zal verfijnen.

Commentaires (3)
  • Laureline
    2017-08-14 21:27:34

    Bonjour, C'est décidé, je vous prends tout et la maison avec ! C'est magnifique, ça fait rêver... les meubles sont très originaux, moderne et ancien à la fois. Je réalise depuis peu du mobilier également, je me concentre sur le bois surtout, mais j'aime beaucoup ce style indus... Bonne continuation !

  • Sophie
    2017-08-04 15:35:40

    Le danger de l'industriel est une ambiance un peu froide et l'alliance avec le bois, les couleurs donnent des espaces clairs et chaleureux. Très sympa.

  • Julie
    2017-03-10 10:57:56

    Quel bel article, merci pour toutes ces informations et ces photos si inspirantes ! J'ai déja mes tabourets de bar en métal, sur un super site je partage pour les curieux toutdeco.fr Belle continuation et encore plein d'articles inspirant !

Ecrire un commentaire

Articles corrélés