Blog

Keuken renovatie: 10 tips om de keuken te renoveren

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 6 mei 2019

Hebt u ideeën nodig om uw keuken te renoveren omdat hij niet meer naar uw smaak is? U wilt het opnieuw doen, maar zonder uzelf in faraonische werken te lanceren? Een likje verf, een moderner achterwand, een paar accessoires, wat groen en nieuwe keukentegels kunnen uw keuken transformeren. . Wij hebben 10 ideeën op een rijtje gezet om uw keuken een renovatie te geven.

1. Keuken makeover: schilder uw meubels opnieuw

Uw keukenmeubels hebben een flinke opfrisbeurt nodig en u wilt niet investeren in een nieuwe keuken? Of nog minder het werk dat dit met zich meebrengt? Een eenvoudige, doeltreffende en betaalbare oplossing: de fronten van uw keukenblokken opnieuw verven.

Neem de tijd om na te denken over de kleur die het best bij deze kamer past, om de verschillende tinten die u wilt gebruiken op elkaar af te stemmen. Lichte tinten om het licht binnen te laten, warme tinten om de sfeer op te warmen koele kleuren die overal bij passen. U kunt ook van een van uw deuren een schoolbord maken door leisteen en/of magneetverf te gebruiken. Het resultaat zal een verademing zijn!

schilderen meubels keuken

2. Keukenrenovatie: verander uw achterwand

Om uw keuken te renoveren en een andere stijl te geven, is de achterwand net zo belangrijk als de elementen waaruit hij bestaat. Als zijn functie is om de muur tegen spatten te beschermen, is het ook een esthetisch pluspunt dat niet verwaarloosd mag worden. Voor uw keuken kunt u een wandtegel kiezen met een vernieuwde cementtegel-look, of u kunt het aandurven origineel te zijn met de mix van onderwerpen uit de Indigo collectie. Misschien hebt u ook liever iets neutralers en verfijnders. Ook het overdenken waard: hoge achterwand, lage achterwand? Door uw keuken achterwand, een make-over te geven, zult u het gevoel hebben dat u de hele keuken veranderd hebt.

achterwand renovatie keuken Patchwork collectie

3. Verander de handgrepen van uw meubels voor een keukenrenovatie

Details maken vaak het verschil. Dit is het geval met de handgrepen en knoppen van de meubelen. Snel te veranderen U kunt de stijl van uw keuken in een handomdraai veranderen door gewoon de knoppen en handgrepen van uw meubels te veranderen. Modern, vintage, gekleurd, er zijn allerlei soorten en voor elk wat wils. U kunt zelfs zonder, als u de mogelijkheid hebt om een drukopeningssysteem op uw bestaande meubelen te installeren.

keukenrenovatie handgrepen

4. Renovatie keuken: focus op accessoires

Toestellen, klokken, bakken, dienbladen, allemaal nuttige voorwerpen die ook kleine extraatjes zijn wat de decoratie betreft. Of u nu een dwangmatige verzamelaar bent of een minimalistische, sobere mens, accessoires, zullen in uw keuken een plaatsje bij uitstek vinden. Of het nu is om een vleugje kleur toe te voegen of om uw werkblad met elegantie aan te kleden, met accessoires kunt u uw keuken een beetje extra ziel geven. <

accessoires keuken renovatie

5. Keuken make-over: nieuwe stoelen voor een nieuwe look

Als u de ruimte hebt om een tafel en stoelen in uw keuken te, zetten, dan is hier nog een troef om de stijl van uw kamer te veranderen. U kunt besluiten om alles te veranderen of om voor een gerecycleerde look te gaan, als u een licht industriële stijl wilt. En dan, waarom zou u de stoelen niet inruilen voor een bankje, dan wint u een beetje ruimte en gezelligheid. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen keukenstoelen een nieuw uiterlijk te geven: een likje verf hier, een ander stofje daar en klaar is Kees.

stoel keuken make over

6. Planten en bloemen om uw keuken te renoveren

Er gaat niets boven een beetje groen om uw keuken een frisse uitstraling te geven. Voeg een mooi boeket en een mooie vaas toe, of een weelderige plant en een originele plantenbak, en u zult zien dat uw keuken er al levendiger door wordt. U kunt zaken met plezier combineren door uw aromatische planten op uw werkblad te zetten, of als u geen plaats meer hebt, hang ze dan aan de muur, ze zullen die prachtig aankleden.

keuken renoveren planten

7. Denk aan de verlichting voor uw keuken make-over

In deze streek zijn de mogelijkheden eindeloos! U kunt spelen met een opeenstapeling van hanglampen, werken met indirecte verlichting, kleine praktische en esthetische accentlampjes op uw werkblad aanbrengen. Met hang- en accentverlichting kunt u de verlichtingssfeer herwerken en uw keuken veel charme geven. U bent vrij om grote lampenkappen te kiezen die de ruimte met elegantie zullen innemen, of hangers met discrete lijnen.

verlichting keuken makeover

8. Huislinnen, een decoratieve aanwinst om uw keuken te herstellen

Een kleurrijke theedoek en een mooi tafelkleed kunnen ook een leuke toets aan uw keuken geven en u in staat stellen de stijl te veranderen. U kunt ook spelen met kapstokhaken. Kortom, nogmaals, aarzel niet om zaken met plezier te combineren :-).

huislinnen renovatie keuken

9. Keukenrenovatie: planken toevoegen

Houd uw keukengerei bij de hand! Planken of repen voor keukengerei die op de achterwand bevestigd worden, bieden u de mogelijkheid om opbergruimte toe te voegen, maar ook decoratie. Uw mooie borden komen uit de kasten en worden uitgestald. De groene planten die wij hierboven noemden, kunnen ook een plaatsje bij uitstek vinden door in de hoek van een plank neer te strijken. Eindelijk, u hoeft alleen maar uw hand uit te steken en uw kookboeken te pakken, hoe praktisch is dat?

keuken renoveren planken

10. En om de keukentegels te renoveren, wat doen we dan?

Hoe zit het met de keukenvloer, Ook al houdt het opnieuw bekleden van de vloer van uw keuken natuurlijk iets meer werk in, dankzij de technische vooruitgang van porcellanato hebt u nu de keuze uit een breed scala van esthetische aspecten, gecombineerd met alle voordelen van tegels voor de keuken.
U kunt bijvoorbeeld houtlook tegels kiezen voor uw keuken, die gemakkelijk te onderhouden zijn en u in staat stellen van de warmte van de tegels te genieten zonder dat u zich schuldig hoeft te maken aan het bereiden van lekker eten. U kunt ook kiezen voor de tijdloze betonlook tegels en het groots aanpakken met grootformaat tegels, die steeds populairder worden.

renovatie keuken tegels Petitot collectie
houtlook tegels keuken Abéa collectie

Tot zover onze 10 tips voor de renovatie van uw keuken.Natuurlijk hadden wij u ook kunnen voorstellen om een glazen dak te maken om het licht te laten circuleren, om uw werkblad te veranderen of zelfs uw kranen, maar dat bewaren wij voor de volgende keer 🙂

Commentaires (1)
  • nicolembayo
    2020-09-19 13:15:05

    C'est une bonne décoration

Ecrire un commentaire

Articles corrélés