Blog

10 ideeën voor een industriële badkamer

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 24 september 2015

Eenvoud, karakter en herstel maken van de industriële decoratie een trendy stijl. De industriële stijl, een waar eerbetoon aan texturen en ruwe materialen, straalt een sfeer uit die zowel
authentiek als eigentijds is en zou het aanzicht van uw badkamervolledig kunnen veranderen. Gevonden meubelen die aan hun hoofdrol zijn onttrokken, voorwerpen met een geschiedenis, metaal, beton, hout, dat is het perfecte recept voor een kleine escapade in de wereld van de industriële stijl.

De toon is gezet… nu is het tijd om hem toe te passen op de inrichting van uw badkamer! !

1. De basis van een badkamer met industriële stijl: de pijpen zijn te zien!

U hoeft geen moeite te doen om koperen buizen, elektrische leidingen en andere leidingen te verbergen: ze zijn decoratieve elementen op zich. Het resultaat? Grafische lijnen waar eindeloos mee gespeeld kan worden. De industriële stijl speelt open kaart en probeert niet te verbergen wat gewoonlijk verborgen is zoals handdoekenrek, lampen,…:

badkamer pijpen industrieel
Fabuloft – Cersaie 2015

2. Industriële overkapping: laat het licht binnen

… en tegelijk de industriële stijl in uw badkamer!! Douchewand of glazen scheidingswand voor uw doucheruimte, de glazen binnenwand in de zuiver industriële stijl, geeft een gevoel van volume, een indruk van diepte en een luchtige stijl aan uw interieur.

glazen wand industriele badkamer

3. Verrijk uw badkamer met een industrieel verlichtingsarmatuur

Een verlichtingsidee om een puur industriële stijl aan uw badkamer te geven? Ga voor een lamp die uw ruimte opfleurt en vooral karakter heeft: XXL hanglamp, handlamp, stormlamp, de stijl is retro en overzichtelijk, gericht op het wezenlijke.
En als u zich creatief voelt, waarom begint u dan niet aan een doe-het-zelf project voor een lamp?

lamp industriele badkamer
Fabuloft – Cersaie 2015

4. De perfecte bekledingen voor een industriële badkamer

Kies voor uw badkamervloer voor, een bekleding met karakter, die helemaal in de lijn van de industriële trend ligt! Porcellanato bijvoorbeeld, biedt u vele esthetische mogelijkheden, maar ook hoge technische kwaliteiten, waardoor u het zowel in een badkamer als in de rest van uw huis kunt gebruiken.

Bent u een liefhebber van de betonlook? Er zijn porcellanato betonlook tegels zoals Azimut, waarvan de verschillende tinten grijs perfect passen bij het kleurenpalet in industriële stijl. Het voordeel van porcellanato is dat het in een badkamer gelegd kan worden zonder bang te hoeven zijn voor scheuren, in tegenstelling tot beton.

vloertegels badkamer
Azimut collectie

Houdt u van het uiterlijk van roestig metaal, maar maakt u zich zorgen over vlekken in een vochtige ruimte? Een tegel met metaaleffect zoals de Talm collectie, die lijkt op de roestige metalen oppervlakken die populair zijn in trendy lofts, geeft u niet alleen het esthetische uiterlijk van metaal, maar zal ook geen vlekken geven of na verloop van tijd van uiterlijk veranderen.

industriele tegels badkamer
Dax collectie

En als u tenslotte de voorkeur geeft aan hout, dan zal keramisch parket uw interieur een warme en intense tint geven, en dat alles met een gemakkelijk onderhoud en een hoge weerstand tegen het trappelen. Bovendien is porcellanato helemaal niet poreus, zodat het niet aangetast wordt door vochtigheid of vorst. Ontdek een exclusieve collectie in gekleurd in de massa porcellanato, Abéa, geïnspireerd door hout in zijn meest eigentijdse vormen.

5. Werkplaatsatmosfeer voor uw wastafel

Een must-have van de loft badkamer : de badkamerkom van roestvrij staal, koper of gegalvaniseerd plaatstaal. De koelheid van het metaal geeft paradoxaal genoeg een vreemde warmte af, die u rechtstreeks in de sfeer van de werkplaatsen dompelt…

wastafel badkamer industriele stijl

6. Vintage industriële kraan: Open de kleppen!

Niets is meer design en in het thema dan een oude kraan met industriële gietijzeren kleppen: een rauwe en retro look voor een typisch industriële rendering. En ja, er zijn details die alles veranderen!

kraan industrieel badkamer

7. Recycling: de essentie van de industriële wereld

Door een tweede leven te geven aan de industriële lockers van weleer, brengt u niet alleen een vleugje vintage in uw inrichting, maar ook een slimme opbergmeubel De metalen kastjes zullen niet nalaten uw badkamer een subtiele industriële sfeer te geven.

meubel recycling industrieel badkamer

8. Bezwijken voor de industriële douchetrend

Laat u bekoren door de eenvoud! De douche zal open zijn, in loftstijl, of gesloten door een glazen dak in industriële stijl.. Een beetje extra? Durf een reusachtige douchekop te gebruiken!

industriele douche badkamer

9. De ideale badkuipen voor een loft badkamer

Ga op zoek naar een vintage badkuip van geslagen koper, restaureer een mooi geëmailleerd exemplaar op pootjes, of kies voor een stalen badkuip met strakke lijnen: eigentijdser, maar niet minder aangepast aan een badkamer in industriële stijl.

badkuip stijl industrieel

10. Decoratieve accessoires met een tendens naar industriële stijl

Wij vinden graag die voorwerpen die een verhaal vertellen, en ensceneren ze zo dat hun beleving de geest van de industriële stijl versterkt: een karretje, een vintage weegschaal, een kraanhaak, ……. allemaal voorbeelden die uw badkamer met industriële look zullen versierien en er een echt atelier van maken!

accessoires industriele badkamer
Fabuloft – Cersaie 2015

Nu is het aan u om de uitdaging aan te gaan en de industriële ziel van uw badkamer te onthullen!

Commentaires (8)
  • Laureline
    2018-04-11 23:09:21

    C'est drôle quand même, on est passé d'une époque à tout cacher (tuyauterie) à une époque à tout montrer ! Ceci dit, j'aime beaucoup, ça donne un style original. Où peut-on en trouver ? J'ai craqué sur le banc massif dans la salle de bain aussi :) Je fabrique du mobilier en bois surtout inspiré du style style indus et vintage, si vous souhaitez y jeter un oeil : https://pensart.fr/ Au plaisir,

  • Isabelle
    2018-01-15 10:53:11

    Bonjour, Je suis d'accord avec vous. Pour info le site Barak7.com vend un tres beau lavabo en bidon et sur la photo de présentation la robinneterie est en tuyeau de cuivre comme sur les photos. Je ne sais pas si il faut leur acheter le lavabo pour avoir l'info mais ils disent de les contacter si on souhaite la robinetterie. Cdlt. Isabelle

  • On Range Tout
    2017-10-12 14:32:38

    Bonjour, Merci pour cette sélection de photos pleines de jolies inspirations. J'aime beaucoup l'idée de détourner un ancien casier en métal comme meuble pour ranger les serviettes. N'hésitez pas à ajouter des systèmes de rangement muraux pour gagner encore plus de place.

  • Votre nom trousselard F
    2017-09-23 15:29:32

    Très sympa mais aucune indication pour trouver les matériaux pour réaliser ces salles de bains dommage

  • Bilardello
    2017-09-22 21:55:38

    Bonjour, Très belles photos mais ou peut on trouver ces articles à la vente . Merci

Ecrire un commentaire

Articles corrélés