Blog

Luxe & Decoratie

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 29 juni 2017

Luxe decoratie is niet alleen een mengeling van hoge plafonds met lijstwerk en visgraat parket, houtwerk en verguldsel… Denk nog eens na! Luxe is niet alleen de keuze van edele materialen, know-how en fijne details, maar ook een gemoedstoestand. Of het nu in een klassieke, minimalistische, art deco of zelfs rustieke stijl is, luxe past zich aan alle gebieden van de decoratie aan. Laten we kamer voor kamer interieurs ontdekken die u laten dromen…

Op weg naar het overzicht :
1. Luxe inrichting in een geraffineerde slaapkamer
2. Een elegante keuken, het perfecte synoniem voor luxueuze decoratie
3. Wat denkt u van luxe tegels in de badkamer?
4. De weelde van de woonkamer voor een perfecte luxe decoratie

1. Luxe inrichting in een geraffineerde slaapkamer


De slaapkamer is een plaats van rust en ontspanning die comfortabel moet zijn. Harmonie van kleuren en materialen tovert de slaapkamer om in een cocon van luxueuze zachtheid. Een design fauteuil, een bankje aan het voeteneind van het bed of een chaise longue geeft een extra vleugje elegantie.

Luxe decoratie

In deze kamer in Chalet Maria in Courchevel onderstreept de kwartsiet-look van de luxe Cast tegels de strakke, eigentijdse lijnen van de badkamer, en contrasteert met het houten frame en de muren: een chique visie van de sfeer van de bergen.

De finishing touch? Een kaptafel met daarop een enorme spiegel!
Nu het toneel klaar is, gaan we over tot het belangrijkste element waaraan wij de verantwoordelijkheid voor onze goede nachtrust toevertrouwen: wij hebben het bed genoemd!
De must van de verfijning: het hemelbed, majestueus, troont het in het midden van de kamer, overladen met kussens voor nog meer comfort.

Als u daarentegen niet van het concept van een hemelbed houdt, ga dan voor het hoofdeinde: speel met vormen, speel met kleuren, pluche, maar denk in ieder geval groot met een kingsize bed!

Luxe inrichting

In een soberder, maar daarom niet minder luxueuze stijl, zijn in deze comfortabele slaapkamer met strakke lijnen, de bedlampjes grafische elementen, die het licht temperen om een steeds gezelliger sfeer te geven.

Een elegante keuken, het perfecte synoniem voor luxueuze decoratie

Is de luxe decoratie in een keuken niet gewoon ruimte? Een open keuken met een centraal eiland en een groot werkblad dat gemakkelijk te gebruiken is. Ruimte, licht, een esthetische en ergonomische keuken, die het bereiden van elke maaltijd tot een waar genoegen maakt.
Of misschien wel discretie?! Een keuken die, incognito, verborgen is achter grote muren en als bij toverslag tevoorschijn komt als het nodig is. Een keuken die ultra-functioneel is, maar slechts het absolute minimum prijsgeeft.
Voor een luxueuze keuken is ook de materiaalkeuze van essentieel belang: kies materialen met een kostbare uitstraling, zoals marmer of goudkleurig metaal… Het sleutelwoord? Elegantie!

Luxe tegels

Wat denkt u van luxe tegels in de badkamer?

Voor de badkamer: chic en stijlvol!
Net als in de keuken heeft steen ook in de badkamer een ereplaats.
Het is een echte luxe, want het is een duur materiaal.
Een alternatief voor badkamertegels nodig? De steenlook, gereproduceerd op porcellanato, is een voor de hand liggende keuze. Vele natuurstenen dienen als inspiratie, zoals marmer, Vals steen en blauwe steen, om er maar een paar te noemen. Elke collectie is een uniek staaltje van de degelijkheid en het karakter van dit natuurlijke materiaal, en alle zijn ze het waard om als luxe tegels beschouwd te worden.

Luxe inrichting huis

Luxe inrichting huis badkamer

Door de kostbare keramische steen Jasper te combineren met de gedurfde Indigo

Voor een flinke dosis Franse verfijning en een oogverblindende badkamer geven de TrèsJouy tegels, waarvan de gouden motieven doen denken aan de zeer chique Toile de Jouy, de ruimtes een geraffineerde en kostbare sfeer geven.

Ruime en lichte badkamer met Petitot tegels

Zen en elegante badkamer met Aquarium gelegd op de muur en Samsara tegels op de vloer

De weelde van de woonkamer voor een perfecte luxe decoratie

Soms hebt u alleen maar een imposante, sculpturale kroonluchter of een emblematische fauteuil nodig, van een grote naam in de designwereld, om een kamer een waanzinnig chique uitstraling te geven… Laten we tot slot de steen imitatietegels niet vergeten, zonder welke het de kamer natuurlijk aan elegantie zou ontbreken 😉
De keuze van het meubilair, de beheersing van de verhoudingen en de fijnheid van de vormen zijn allemaal elementen die op elkaar afgestemd moeten worden: de ruimte is een luxe die aangekleed moet worden.

Elegante en betoverende woonkamer met Jasper steenlook tegels

Chique en weelderige woonkamer in Oz steenlook tegels

Luxueuze en kleurrijke woonkamer met Florilège behang effect tegels aan de muur.

Luxe tegels woonkamer

Voor buiten? Duik in ons artikel over de 20 zwembaden die u zullen doen wegdromen!

Commentaires (1)
  • Celine de Sukhi.fr
    2017-12-18 09:02:02

    Ces photos sont absolument sublimes! Je vous invite à jeter un oeil à nos tapis Sukhi :)

Ecrire un commentaire

Articles corrélés