Blog

Rooftop of de vreugde van het dakterras

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 11 juli 2017

Welke stadsbewoner heeft er nooit van gedroomd een klein hoekje groen te hebben, een buitenruimte om te genieten van de koelte van de zomeravonden? Soms hoeft u maar omhoog te kijken om, waar u ze niet zou verwachten, eilandjes van groen te ontdekken die van de daken overlopen, tekenen van de aanwezigheid van een aan het oog onttrokken oase. Met een uitzicht van 360° op de stadsjungle is het rooftop of dakterras een echte bevlieging, zowel voor particulieren als voor trendy hotels en bars. Een klein hoekje van het paradijs met uitzicht op de bruisende stad, het is moeilijk te weerstaan…

inrichting dakterras
Wat moet u weten voordat u begint met het bouwen en ontwerpen van uw eigen dakterras? ?
Laten we naar de inhouospgave gaan :
1. Dakterras: enkele tips voor u begint
2. Wat soort tegels voor een rooftop?
3. Daktuin: hoe de ruimte te structureren
4. En waarom geen zwembaddak?

Dakterras: voor u begint

Het eerste wat u moet weten, is dat u niet zelf een rooftop op het dak van uw gebouw kunt maken zonder eerst verschillende stappen te hebben ondernomen. Raadpleeg eerst de stedenbouwkundige informatie van uw gemeente om te weten wat wel en wat niet mag, want de voorschriften over het esthetische aspect van een gebouw verschillen van streek tot streek. U moet ook te weten komen welke veiligheidsnormen in acht genomen moeten worden.

rooftop structuur ruimte

Als de vergunningen eenmaal verleend zijn, moet uw dak nog steeds technisch compatibel zijn met dit soort inrichting. Het advies van een architect zal ervoor zorgen dat u de juiste keuze van materialen maakt: gewicht, windbestendigheid, enz. Op dezelfde manier kunt u een beroep doen op een dakdekker die ervoor zal zorgen dat uw dak in goede staat is en dat het qua energieprestaties geoptimaliseerd wordt.

Wanneer u eindelijk alle mogelijkheden kent: ga ervoor!

Wat soort tegels voor een rooftop?

U kunt eindelijk uw dakterras installeren?
Nu is het moment aangebroken om, samen met uw dakbedekker, de materialen te kiezen die uw daktuin.
zullen bedekken. Er was een tijd dat er weinig aandacht werd besteed aan de esthetiek van de rooftops, omdat deze verspilde ruimte niet gebruikt werd. Sindsdien is de bevlieging van de dakterrassen blijven groeien, enerzijds dankzij de nieuwe ecologische bouwnormen, maar vooral omdat het een nieuwe ruimte biedt om in te wonen, in een tijd waarin wij er voortdurend naar streven om elke vierkante centimeter oppervlakte zo goed mogelijk te benutten.

vloertegels dakterras
Teranga collectie – Cementlook tegels om uw rooftop een moderne en eigentijdse stijl te geven

De keuze van mogelijke materialen is tamelijk ruim, maar wij zien, beetje bij beetje, de 2 cm dikke porcellanato tegels dit het maarkt veroveren. Het assortiment producten voor gebruik buitenshuis biedt een breed scala aan esthetische voorstellen, gecombineerd met complete technische en milieu-eigenschappen: gemakkelijk te onderhouden, bestand tegen weersinvloeden en vorst, en onveranderlijk, in de loop der tijd..

Het assortiment producten voor gebruik buitenshuis omvat dakterras tegels met hout-look,, maar ook steen look of beton look. Het mag dan wel op de 15e verdieping van een gebouw liggen, maar het daktuin is nog steeds een terras dat wij willen verfraaien!

Rooftop - Tablon houtlook tegel
Houtlook tegels voor terrassen en dakterrassen

Om het werk van de dakbedekkers van waterdichting te vereenvoudigen, blijft het leggen op tegeldragers een uiterst praktisch voorstel, op voorwaarde dat de specificaties van de normen en de plaatselijke gebruiksvoorwaarden gerespecteerd worden, zoals de werking van de wind, de structurele belasting zoals hierboven vermeld, de seismische acties, enz…

Daktuin: hoe de ruimte te structureren

U hebt dus een extra woonruimte,gekregen, waarvan de oppervlakte soms niet te verwaarlozen is. Het is dan belangrijk om die zo goed mogelijk te optimaliseren, om hem zo te structureren dat hij, als de oppervlakte het toelaat, verschillende functies aan deze plaats kan bieden.

Sommigen kiezen voor de moderne, landelijke stijl van de geheime tuinen bouwen vegetatiemuren om zich tegen het tegendeel te beschermen. Het groene gras en de weelderige vegetatie die sommige terrassen omringen, scheppen een omgeving die u bijna doet vergeten dat het op het dak van een gebouw is gelegen.

rooftop tuin

Anderen verkiezen in plaats daarvan het dak van hun gebouw om te toveren tot een open, pretentieloze, gezellige plaats, die eerder ontspannenden bevorderlijk voor een goed humeur is. Aangekleed met hier en daar gevonden snuisterijen, is het dakterras dan een voorwendsel om vrienden en familie bijeen te brengen voor momenten van delen in de open lucht.

dakterras decoratie

Tenslotte kunt u de twee ook mengen door met de niveaus te spelen om de sferen te scheiden, zoals u dat voor een klassiek terras zou kunnen doen. Op dezelfde manier kunt u een pergola op uw dak installeren om een schaduwrijk hoekje te creëren met een mediterraan tintje, een vakantiegevoel in het zuiden… Kortom, er zijn vele manieren om een dak in te richten met verschillende ideeën voor een gezellig terras en om een plaats te creëren die op u lijkt door de meubels en kleuren aan uw wensen aan te passen.

decoratie rooftop

En waarom geen zwembaddak?

Onmerkbaar vanaf de straat, verbergt het soms veel meer dan een eenvoudig terras boven op de gebouwen. Wij hadden reeds in ons artikel over originele zwembaden, rooftops met een ongewoon zwembad.

Het spreekt vanzelf dat de voorschriften en de technische beperkingen, zoals het laadvermogen, opnieuw met de hulp van een vakman bestudeerd moeten worden. Zwemmen op een dak, dicht bij de hemel in een mini- of maxibad, met een vrij uitzicht op de omgeving, of dat nu midden in de stad is of op het dak van een individueel huis, laat u toch dromen, vindt u niet?

zwembaddak terras

Ecrire un commentaire

Articles corrélés