Blog

Hoe een terras inrichten met buitenplanten?

Decoratie en Doe-Het-Zelf
  • 5 mei 2017

In de zomermaanden wordt het terras het voornaamste toevluchtsoord voor ontspanning, terwijl het in de winter een uniek natuurschouwspel wordt. De vegetatie is van essentieel belang, want ze brengt een vleugje kleur, zelfs als het warme weer voorbij is… Tussen bloemen, exotische planten, tomaten en basilicum, vindt u hier enkele ideeën om uw terras met planten te versieren.

Een groene terras inrichten met planten

In een overvloed van bloemen, struiken of klimplanten, durf uw terras groen te maken! Laat zelfs de meest uitbundige planten voor zichzelf spreken, of het nu is om schaduw te geven, om in het hartje van de stad privacy te creëren als privacyscherm of gewoon om uw exterieur te verfraaien. Dit is een uitstekende gelegenheid om een vleugje groen aan uw terrastegels toe te voegen.

piante esterne terrazzo

Voor een terras of balkon kiest u naar gelang van de kleuren en bloeiperioden, zodat uw terras het hele seizoen door een weelderige jungle van geluk is. Uw terras inrichting met planten is een echte remedie tegen de somberheid! Creëer dus een echte cocon van natuur: een plantenmuur om een saaie gevel te verbergen, een fantasievolle blauwe regen om een pergola aan te kleden, of kleine en grote planten om de ruimte vorm te geven en te structureren, in potten of in de grond.

Zo klimt en kruipt de blauwe regen langs de muren om een muurbegroeiing te creëren, die het terras uit het zicht houdt. Buitenplanten voor terras, gecombineerd met een buitenhaard, kussens, plaids en een salontafel, brengen nog meer gezelligheid buiten.

novoceram muro vegetale terrazza

Structureer de ruimte met potten, speel met de verticaliteit, het groen, vakkundig georchestreerd, trekt zeer grafische lijnen. Wie heeft er niet van gedroomd om midden in de stad een kleine cocon van natuur te hebben? Dat is wat dit dak biedt, met een terras met steen en vegetatie gecombineerd.

vasi piante decorazione

Met zinken plantenbakken in verschillende maten en smaakvol gekozen meubilair om de ruimte tot een minimum te beperken, slaagt eenbalkon erin een evenwichtige en gastvrije ruimte te bieden.

Buitenplanten voor terras: mooie potten om te versieren

Planten betekenen vaak potten! Hoewel ze in de eerste plaats dienen om planten te laten zien, zijn ze ook decoratieve voorwerpen op zich. Aan u om te mixen en matchen naargelang uw wensen: XXL, vierkante potten, rechthoekige plantenbakken of ronde, lichtgevende, gekleurde of effen potten, in metaal, plastic of keramiek,… Speel met vormen, maten en kleuren om de ruimte te structureren zoals u wilt, en het terras te versieren met sublieme planten!

Maar een goede raad: alvorens een model te kiezen, moet u nagaan of het volume ervan verenigbaar is met de plant die het moet huisvesten. Zoekt u een terras dat sprankelt van vitaliteit? Er gaat niets boven deze vitaminekleurige potten, XXL versie, leeg of overladen met groen, die een vleugje energie geven aan dit terras.

En waarom kiest u niet voor een opeenstapeling van potten, in alle maten en vormen. Plantenbakken die aan een ladder hangen, hangpotten, een overvloed aan potten van allerlei soort liggen allemaal voor het oprapen en de buitenplanten voor terras smeken er gewoon om! Het resultaat is een georganiseerde, mobiele en modulaire puinhoop!

vasi piante esterne

Perfecte harmonie tussen de zandkleurige steenlook tegels en het groen dat vanuit cilindervormige plantenbakken langs de muur naar beneden stort. Hier worden de planten uitgestald in zakken of grote potten, met een zeer natuurlijke en elegante uitstraling.

piante terrazza esterna

Om een terras te inrichten met planten, kweekt u een mini-moestuin!

De pot is niet alleen voor mooie, decoratieve groene planten. Het kan een veel praktischer functie hebben, vooral voor stadsbewoners die ervan dromen hun eigen groenten te verbouwen!

Basilicum, munt, bieslook of rozemarijn, stel samen zoals u wilt met de mini-moestuin. Waarom geen aardbeienplantjes, een paar salades en tomatenplantjes erbij? Heel praktisch om uw aromatische planten dicht bij de hand te houden, of u nu een groot terras hebt of een klein balkon (om op te eten 😉).
Voor de doe-het-zelvers, kunt u altijd zelf een hangende tuin maken om uw terras op een originele manier met planten te versieren!

fiori mini orti

Een terras inrichting met planten op elke verdieping, laat uw tomatenplanten tot in de hemel reiken met deze mini-moestuin met verdiepingen. Origineel, waarom installeert u geen mini-moestuintje in een ronde pot op uw balkon? Aardbeien zullen naast aubergines groeien en salades zullen een mooi boeket van groen vormen.

De kleurrijke plantenbakversie van de mini-moestuin geeft kleur aan uw terras of balkon. Kortom, uw terras inrichten met planten is kinderspel! U hoeft alleen maar even rond te kijken om de mooiste buitenplanten voor terras te vinden.

mini orto terrazzo

>> Volgende 12 ideeën voor terrasinrichting: maak het comfortabel
>> Vorige 12 inrichtingsideeën voor een schaduwrijk, vriendelijk en comfortabel terras

Ecrire un commentaire

Articles corrélés