Blog

Lichte tegels: een tijdloze decoratieve aanwinst

Tegels en keramiek
 • 19 maart 2021

De kleur van de tegels speelt een essentiële rol bij de verfraaiing van onze ruimten en bij het creëren van hun decoratieve stijl. Tegenwoordig zijn lichtgekleurde tegels een must geworden in onze interieurs en hebben alles om te behagen. Ze brengen inderdaad helderheid en lichtheid in de interieurs en creëren een verschillende en unieke sfeer, afhankelijk van de decoratie die ze aanvullen. Welke tinten lichte tegels moet u kiezen voor uw ruimten, en hoe kunt u lichte keramische tegels in uw inrichting inpassen? Hier zijn enkele tips om u te helpen beslissen…

lichte tegels steen look

Lichte tegels: welke kleuren en effecten zijn er beschikbaar?

Lichte gekleurde tegels hebben een decoratieve waarde die niet onderschat mag worden. Niet alleen vergroten zij een kamer optisch, maar zij versterken ook het natuurlijke licht in de omgeving met hun delicate weerkaatsingen.

Er zijn vele kleuren in de Novoceram serie van lichte keramische tegels. Met elk van hen kunt u een unieke stijl bepalen en uw creativiteit tot uiting laten komen in uw ruimten, zodat die uw persoonlijkheid weerspiegelen. Van wit tot lichtgrijs, ivoor en beige, ze zijn allemaal in staat om uw interieur of uw buitenomgeving te sublimeren met hun warme of koelere tinten.

Lichte kleur tegels hebben ook allerlei effecten en reproduceren natuurlijke materialen die, naast de kleuren, de gewenste sfeer en decoratie in uw ruimte versterken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor keramisch parket of steenlook tegels om een vleugje authentiek en elegant karakter te brengen. Als u de voorkeur geeft aan een meer stedelijke en ontspannen stijl, dan zijn betonlook tegels iets voor u! In lichte kleuren zorgen de subtiele weerkaatsingen van lichtgekleurde tegels met betonlook voor een stijlvolle en geraffineerde ruimte.

Het voordeel van licht keramische tegels is dat ze met elke stijl gecombineerd kunnen worden en zelfs een uniek lichtspel kunnen creëren. Lichte kleur tegels kunnen op de vloer of de muren gebruikt worden om een rijk contrast te creëren met donkerdere tegels. Het kan ook gecombineerd worden met tegels met motieven, die zowel uit decoratief als uit praktisch oogpunt een echt hulpmiddel kunnen worden om binnenruimten te structureren en af te bakenen. Deze meer dynamische combinaties zijn de ideale oplossing voor een originele plaats die rijk is aan karakter!

licht tegels patronen

Lichte tegel: wit voor een lichte decoratie

Witte lichtgekleurde tegels zijn een klassieker in de binnenhuisinrichting en hun tijdloosheid maakt ze tot een favoriet. Het belangrijkste kenmerk ervan is dat het de ruimte niet overbelast en haar onmiddellijk opfleurt.

Om het totaalbeeld, dat soms wat flauw kan overkomen, te vermijden, is het raadzaam om witte tegels te associëren met warme decoratieve elementen van natuurlijke materialen, voor een gezellige en gastvrije sfeer. Door hun zuivere en rustgevende karakter zijn lichtwitte tegels bijvoorbeeld perfect te combineren met tegels met houteffect, en samen zorgen ze voor een prachtige Scandinavische inrichting met een heldere uitstraling. Men kan zich ook wenden tot andere ruwe en moderne materialen, zoals metaal, voor een omgeving met eigentijdse accenten.

licht witte tegels

Lichte kleur tegels: kies ivoor voor een geraffineerde look

Ivoor is ook een van de moderne lichte tegelkleuren. Minder sterk dan wit, geven ivoorkleurige tegels een zeker cachet aan de plaats en warmen de sfeer op, of het nu op de muren of op de vloer is.

De helderheid en soberheid van lichte ivoorkleurige tegels zijn twee van de fundamentele kenmerken ervan, zodat ze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met andere tinten, hetzij soberder of kleurrijker, voor een zeer chique sfeer. Als u een meer artistiek tintje wilt geven, kunnen ivoorkleurige tegels ook versierd worden met geometrische of meer klassieke patronen, voor een meer fantasierijke uitstraling. Het wordt dan een schitterende decoratieve bekleding die in een oogwenk ruimtes omtovert, terwijl de neutraliteit van de kleur behouden blijft!

Lichte kleur tegels

Lichtgekleurde tegels en hun grijstinten voor een trendy sfeer

De verschillende tinten grijs veroveren de huizen stormenderhand, en deze klassieke en toch trendy kleur maakt al lang deel uit van de collectie lichte tegels. Lichtgrijze tegels zijn een goede keuze wanneer de besluiteloosheid toeslaat bij het kiezen van tegels. Zijn vermogen om in alle decoratieve stijlen te passen is natuurlijk zijn grootste kracht. Het zet de toon en de identiteit van de omgeving waarin het gelegd is en voegt diepte en charme toe. De resulterende sfeer is zowel rustgevend als modern.

Afhankelijk van het effect van de gekozen lichtgrijze tegels zal de omgeving een andere, maar toch eigentijdse uitstraling krijgen. Zo weerspiegelen steenlook tegels de adel, de authenticiteit en de charme van dit natuurlijke materiaal, terwijl een betonlook de ruimte transformeert en haar een uitzonderlijke designuitstraling geeft.

licht moderne grijze tegels

Lichte tegel: warmte door beige

Een andere kleur van lichte tegels is beige, met zijn warmere en helderdere tinten. Zijn onvergelijkbaar delicate tinten gaan van ecru tot honing tot rozige tinten. Dankzij deze grote verscheidenheid aan kleuren kunnen met lichtbeige tegels zowel warme en gezellige sferen gecreëerd worden, als modernere en meer trendy inrichtingen.

De zachte tinten van beige tegels, soms neutraal, combineren namelijk perfect met andere donkere kleuren, zoals taupe, of met lichtere tinten, zoals wit. Het esthetische resultaat is altijd een succes, en de creatieve mogelijkheden van lichtgekleurde tegels zullen velen bekoren…

licht tegels parket keramiek

Of uw inrichting nu hedendaags, industrieel, rustiek of Scandinavisch is, lichte keramische tegels zijn de ideale oplossing om uw favoriete plaatsen op te fleuren, en het is tijd om ze te laten schitteren met de lichtgekleurde tegels van Novoceram. U hoeft alleen maar de kleur van de lichte tegels te kiezen die het best bij u past en u kunt genieten van uw ruimten die baden in het licht!

Commentaires (1)
Ecrire un commentaire

Articles corrélés

 • +
  Tegels en keramiek

  De XT formaten

  De XT formaten De XT formaten zijn de natuurlijke aanvulling van de serie Tiber en …

 • Tech Touch
  +
  Tegels en keramiek

  Novoceram Techtouch

  Techtouch is de nieuwe door Novoceram ontwikkelde oppervlak die een afwerking garandeert die de voor …

 • lichte tegels
  +
  Tegels en keramiek

  Lichte tegels: een tijdloze decoratieve aanwinst

  De kleur van de tegels speelt een essentiële rol bij de verfraaiing van onze ruimten …

 • Speciale-stukken-voor-zwembaden
  +
  Tegels en keramiek

  Speciale stukken voor zwembaden

  Novoceram biedt in zijn assortiment Outdoor plus, vloeren, 2 cm dik, een complete catalogus van …

 • La Faïence
  +
  Tegels en keramiek

  Hoe uw faience tegels kiezen?

  Deze wandbekleding is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Daarom is het …

 • A+tegels
  +
  Tegels en keramiek

  Novoceram A+ tegels

  Een nieuwe Franse wetgeving inzake verpakkingen brengt ons ertoe op al onze dozen informatie aan …