Blog

Hoe uw faience tegels kiezen?

Tegels en keramiek
  • 13 maart 2015

Deze wandbekleding is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Daarom is het van essentieel belang dat u de tijd neemt om de faience tegels voor de badkamer of de keuken uit te kiezen. Deze ruimten nemen een centrale plaats in het huis en verdienen het om op een unieke manier ingericht te worden. Gezien de talrijke modellen, kleuren en motieven, zullen we eens kijken naar enkele tips om de juiste keuze van faience tegels te maken!

1. Faiencetegels kiezen, maar wat is het precies?

Alvorens u te helpen bij de keuze van uw faience tegels, is een kleine definitie nodig… Deze wandbekleding behoort tot de familie van keramiek, op dezelfde manier als terracotta, porcellanato en mono-cuisson tegels. Zijn produktieproces, waarbij op lagere temperaturen wordt gebakken dan bij steengoed, maakt een decoratie mogelijk met helderdere en levendigere kleuren.
kristal meloen cerice faience

Faience tegels in keramiek die praktisch en decoratief zijn, meestal versieren de muren van keukens en badkamers. Wat betreft porcellanato, it het de meest geschikte keuze voor vloeren in alle kamers van het huis.

Deze hoogwaardige bekleding is zeer gemakkelijk te onderhouden. Dankzij de glazuurlaag op het oppervlak heeft het een lage waterabsorptie en is het verkrijgbaar in een groot gamma kleuren, effecten en versieringen (mozaïeken, listels, met de hand versierde inzetstukken, enz.) Het is dunner van dikte en poreuzer, en kan gemakkelijker geboord worden dan porcellanato om handdoekhouders, kranen, wastafels, lampen enz. aan de muur te bevestigen.

U hoeft alleen nog maar uw badkamer- of keukentegels te kiezen om deze twee kamers een persoonlijke uitstraling te geven.

glanzend mat platina

2. Keuze van de faience tegels: enkele criteria om te overwegen

Normen die u moet kennen voordat u uw faience tegels kiest
Wanneer u een wandbekleding kiest, moet u er eerst zeker van zijn dat het gekozen model bestand is tegen chemicaliën en vlekken (ISO 10545-13 en ISO 10545-14 normen): een badkamer- of keukenmuur moet regelmatig schoongemaakt worden en kan onderhevig zijn aan spatten van verschillende producten (cosmetica, parfum, zeep, enz.). Bovendien moeten de tegels ook bestand zijn tegen stoten en scheuren (ISO 10545-11 en ISO 10545-04). Alle Novoceram tegelcollecties voldoen aan deze ISO-normen.

Welke versiering moet ik kiezen voor een faience tegel?
Om uw muren een persoonlijk tintje te geven en ze mooier te maken, kunt u kiezen uit een groot aantal collecties die u aan uw wandbekleding kunt aanpassen.
Is de vaak hogere prijs van listels en decoratieve inzetstukken een belemmering voor uw keuze?
In dat geval is het raadzaam uw eerste ideeën niet al te zeer te beperken: vergeet niet dat badkamertegels voor de faience een decoratief element zijn dat bedoeld is om enkele jaren mee te gaan, en het is dus zeer waarschijnlijk dat u spijt zult krijgen dat u niet de listel hebt toegevoegd die u mooi vond, om zo een bedrag uit te sparen dat, op de totale investering voor een nieuw huis of een renovatie, bespottelijk zal lijken.

madras parel

Een ruime keuze aan tegelstijlen voor de faience
Met deze bekleding kunt u uw muren aankleden met heldere, levendige kleuren die moeilijker te bereiken zijn met porcellanato. Waarom kiest u dan niet voor kleurrijke badkamertegels? Speel er maar op los! Durf kleuren te mengen en matte en glanzende oppervlakken, glad of gedecoreerd… Een keuze van gekleurde faience tegels geeft uw badkamers niet alleen een elegant kleurtje, maar tovert ze ook om tot frisse en trendy ruimten.

citroen kristal
kristal korenbloem lelietje-van-dalen

Keramische behang: een originele keuze van faience!
Traditioneel behang wordt in badkamers soms over het hoofd gezien omdat het kwetsbaarder is wanneer het aan vocht wordt blootgesteld. Er is echter een perfecte oplossing mogelijk: tegels met behangeffect! De talrijke collecties, geïnspireerd door verschillende trends, bevatten alle decoratieve kwaliteiten van behangpapier zonder de nadelen ervan in vochtige ruimtes.
Men kan zich dus onderdompelen in een bad van bloemen- of plantenmotieven, zich verliezen in een paar geometrische motieven of gewoonweg ontsnappen met schattige en aandoenlijke figuurtjes. Kortom, er zijn geen grenzen wat de decoratie betreft!
Deze echte keramische plaatjes kunnen gecombineerd worden met allerlei materialen: verf, houtwerk, stoffen en tegels natuurlijk!

dentelle nacre
tresjouy
florilège

Een faience tegel kiezen met andere effecten is mogelijk!
Faience tegels openen de deuren naar de meest ongewone materialen, zoals hars, metaal, beton of zeldzame natuurstenen, die in deze kamers niet gemakkelijk gebruikt kunnen worden om redenen van kosten, praktisch onderhoud en reiniging. Het is nu mogelijk om reproducties en herinterpretaties van deze materialen in keramiek te gebruiken tegen een veel redelijker prijs.
Voor een kasteelachtige badkamer met een adellijke geest zijn tegels met steeneffect perfect, terwijl beton look tegels uniek en modern zijn in de keuken. De esthetische mogelijkheden zijn dus eindeloos…

parel poeder gebied
talm
esprit

Commentaires (6)
  • Novoceram
    2015-05-12 14:40:50

    Je suis tout à fait d'accord avec vous ! Design et moderne, elle offre beaucoup de possibilités pour habiller sainement les pièces humides, la faïence est une valeur sûre pour les salles de bains par exemple. Concernant les prix, je peux vous mettre en relation avec notre commercial de votre zone géographique, si vous le souhaitez ? Cordialement, Séverine

  • Novoceram
    2015-04-30 14:32:10

    Dziękuję Joanna, I send you an email to give you the contact of our Export Manager. Have a good day !

  • Joanna
    2015-04-29 10:55:48

    Przepiękne realizacje.Wyjątkowe i niespotykane to te imitujące chińskie gobeliny są zachwycające-zakochałam się w nich, ale nie mogę znaleźć ceramiki Waszej firmy dostępnej w Polsce

  • Xavier
    2015-04-25 16:05:03

    Ces intérieurs sont splendides. La faïence offre une multitude de possibilités, et elle n'est pas exclusivement réservée aux pièces d'eau. La dernière photo donnée en exemple est particulièrement parlante : le rendu est sobre et élégant, tout en restant très original.

  • BCD Carrelages
    2015-03-25 13:00:36

    Très beau carrelage. Merci pour ces magnifiques photos.

Ecrire un commentaire

Articles corrélés

  • +
    Tegels en keramiek

    De XT formaten

    De XT formaten De XT formaten zijn de natuurlijke aanvulling van de serie Tiber en …

  • Tech Touch
    +
    Tegels en keramiek

    Novoceram Techtouch

    Techtouch is de nieuwe door Novoceram ontwikkelde oppervlak die een afwerking garandeert die de voor …

  • lichte tegels
    +
    Tegels en keramiek

    Lichte tegels: een tijdloze decoratieve aanwinst

    De kleur van de tegels speelt een essentiële rol bij de verfraaiing van onze ruimten …

  • Speciale-stukken-voor-zwembaden
    +
    Tegels en keramiek

    Speciale stukken voor zwembaden

    Novoceram biedt in zijn assortiment Outdoor plus, vloeren, 2 cm dik, een complete catalogus van …

  • La Faïence
    +
    Tegels en keramiek

    Hoe uw faience tegels kiezen?

    Deze wandbekleding is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Daarom is het …

  • A+tegels
    +
    Tegels en keramiek

    Novoceram A+ tegels

    Een nieuwe Franse wetgeving inzake verpakkingen brengt ons ertoe op al onze dozen informatie aan …