Blog

Novoceram A+ tegels

Tegels en keramiek, Milieu en ecologie
  • 20 april 2012

a+

Een nieuwe Franse wetgeving inzake verpakkingen brengt ons ertoe op al onze dozen informatie aan te brengen over het niveau van de uitstoot van vluchtige stoffen in de binnenlucht, die een risico van giftigheid bij inademing inhouden. Het decreet nr. 2011-321 van 23 maart 2011 en het besluit van 29 april 2011 betreffende de etikettering van voor de bouw bestemde producten of wand- of vloerbekledingen en verven en vernissen op hun uitstoot van vluchtige verontreinigende stoffen, geven aan dat de fabrikanten voortaan verplicht zijn om op het product of de verpakking ervan een etiket aan te brengen dat de consument informeert over de uitstootindex van vluchtige producten. Producten met een lage emissie zijn gemerkt met A+, producten met een hoge emissie zijn gemerkt met C. Alle Novoceram producten zijn gemerkt met A+, het laagste emissieniveau in deze classificatie.

Maar het type van onze tegels, dat absoluut vrij is van Vluchtige Organische Stoffen (VOS) – dat is het beoordeelde criterium – betekent dat de producten niets uitstoten. Onze tegels overtreffen dus zelfs de criteria die vereist zijn voor de beste beoordeling A+..

Alle Novoceram producten hebben namelijk sinds 2009 het Ecolabel certificering. Dit Europese milieukeurmerk garandeert de consument dat het product milieuvriendelijk is gedurende zijn hele levenscyclus, vanaf de winning van de grondstoffen tot de verwerking aan het einde van de levenscyclus (verwijdering of recycling), met inbegrip van de productie en de distributie. Om deze ecologische certificering te verkrijgen, voldoen de tegels aan strenge specificaties. Zij worden nu bijvoorbeeld vervaardigd van inerte natuurlijke materialen en bevatten geen lood, cadmium of antimoonglazuur meer, waardoor zij onschadelijk zijn tijdens de vervaardiging en het gebruik.

De verplichting om deze informatie en dit logo op de verpakking aan te brengen is dus vrij gunstig en positief voor Novoceram, aangezien het reeds producten heeft die veilig zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid. De wet is van toepassing vanaf 1 januari 2012 voor nieuwe producten en september 2013 voor oude producten, maar Novoceram is al sinds 1 januari 2012 begonnen met het etiketteren van alle verpakkingen. Daarom vindt u dit logo al op de verpakking van tegels van alle formaten, accessoires en decoraties. Dit is een ander voordeel om onze klanten te verzekeren dat onze producten perfect milieuvriendelijk zijn, maar vooral dat hun gezondheid wordt gerespecteerd.

Commentaires (1)
  • carrelage
    2012-05-07 12:22:00

    cette loi est excellente car ça va permettre de connaitre le degré de nocivité et aussi de bien montrer la marque de la sociéte

Ecrire un commentaire

Articles corrélés

  • +
    Tegels en keramiek

    De XT formaten

    De XT formaten De XT formaten zijn de natuurlijke aanvulling van de serie Tiber en …

  • Tech Touch
    +
    Tegels en keramiek

    Novoceram Techtouch

    Techtouch is de nieuwe door Novoceram ontwikkelde oppervlak die een afwerking garandeert die de voor …

  • lichte tegels
    +
    Tegels en keramiek

    Lichte tegels: een tijdloze decoratieve aanwinst

    De kleur van de tegels speelt een essentiële rol bij de verfraaiing van onze ruimten …

  • Speciale-stukken-voor-zwembaden
    +
    Tegels en keramiek

    Speciale stukken voor zwembaden

    Novoceram biedt in zijn assortiment Outdoor plus, vloeren, 2 cm dik, een complete catalogus van …

  • La Faïence
    +
    Tegels en keramiek

    Hoe uw faience tegels kiezen?

    Deze wandbekleding is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Daarom is het …

  • A+tegels
    +
    Tegels en keramiek

    Novoceram A+ tegels

    Een nieuwe Franse wetgeving inzake verpakkingen brengt ons ertoe op al onze dozen informatie aan …