Blog

Speciale stukken voor zwembaden

Tegels en keramiek
  • 30 maart 2015

Novoceram biedt in zijn assortiment Outdoor plus, vloeren, 2 cm dik, een complete catalogus van speciale onderdelen voor zwembaden.. Laten we de verschillende elementen en hun gebruik eens ontdekken.

Afgeronde 1/4 cirkel boordsteen

Deze boordsteen is een onderdeel dat ontworpen is om op de rand van het zwembad te passen, d.w.z. de rand die het verticale profiel van het zwembad verbindt met het horizontale profiel van het dek. (Zie schema hieronder) Het is verkrijgbaar in 30×60 cm met een dikte van 2 cm..
Voor dit type boordsteen zijn ook buitenhoeken en binnenhoeken verkrijgbaar. Elke binnen- of buitenhoek van het dek wordt gemaakt met behulp van een set van 2 platen die onder een hoek van 45° zijn afgeschuind.

Kwartronde hoeken
Elke plaat is 60 cm lang en kan op maat gesneden worden voor de rest van het dek.
Een voorbeeld van het gebruik van deze boordstenen ziet u in het volgende schema.
In dit geval zijn bij het leggen van de rechterkant de binnenste hoekdelen ingekort, om de voegen in overeenstemming te brengen met de roosters – waarop wij later nog terugkomen – en met de 60 × 60 Novoceram Outdoor Plus tegels die de rest van de vloerbedekking vormen.

Afgeronde coping 1/2 cirkel

Deze boordsteen, in het formaat 30×60 cm – 2 cm dik, verschilt van de vorige vorm door zijn halfronde profiel. In tegenstelling tot de 1/4 ronde boordsteen, moet deze in een uitkragende positie ten opzichte van het verticale vlak van het zwembad geïnstalleerd worden, zoals op de volgende tekening te zien is:
Margelle
Dit product is ook verkrijgbaar in twee hoeken, binnen- en buitenhoek..
Halfronde zwembadhoeken

Rooster

Behalve boordstenen en hoekstenen bieden wij ook speciaal ontworpen stukken om afwateringskanalen af te dekken, die erg nuttig zijn als u bijvoorbeeld een spiegelzwembad wilt hebben. Deze roosters van 20 × 60 cm zijn ook 2 cm dik. De waterafvoergaten worden in de plaat gesneden met een hogedruk waterstraal om een uitstekende afwatering te verzekeren zonder de sterkte van de tegel te beschadigen.

Griglia
Een hoekelement is ook beschikbaar voor roosters. In dit geval is het niet nodig onderscheid te maken tussen binnen- en buitenhoeken, zolang alle zijden gelijk zijn, is het voldoende de hoek in de gewenste richting te draaien.

“Buig” rand

In tegenstelling tot de tot nu toe voorgestelde producten is de “Buig”-rand alleen verkrijgbaar op de normale dikte (ongeveer 10 mm). Met de “Buig” rand is het mogelijk om afgeronde randen te maken met een straal van ongeveer 5 cm, die zowel nuttig zijn als zwembadranden, maar ook als randen van met keramiek beklede zitplaatsen (zoals saunabanken, of massagebanken, enz.).
Bordo
Voor de normale dikte zijn de hoeken en de roosters niet beschikbaar. Voor de hoeken zal de vakman de stukken bij de plaatsing aanpassen, in het geval dat u de “Buig” rand wilt gebruiken voor de realisatie van een spiegelzwembad, zal het nodig zijn om standaardroosters te gebruiken in andere materialen die gemakkelijk te verkrijgen zijn bij de verschillende handelaars: de tegels van 10 mm dik dragen geen grote belasting wanneer ze boven de goot hangen.
Wenst u meer informatie over speciale zwembadonderdelen en de hele Outdoor Plus collectie? Bezoek de pagina installatiesysteem van onze website.

Ecrire un commentaire

Articles corrélés