Blog

Containerwoning: een snelle en economische constructie

Architectuur
  • 5 juni 2015

Het concept van een container huis is een oplossing die veel mensen aantrekt, vanwege het snelle, goed uitgevoerde aspect. En dan te wonen in een huis dat al een eigen leven achter de rug heeft, een container die de zeeën en oceanen heeft bereisd, het is een beetje een droom… maar hoe zit het met de werkelijkheid! Wij wilden meer te weten komen over deze trend, zoals ons Outdoor Plus installatiesysteem voor terrastegels en daarom nodigen wij u uit om in het hart van containerwoningen te duiken om de voor- en nadelen ervan te ontdekken..

Wat is een container woning?

Een containerwoning is gewoon een huis gebouwd met zeecontainers, nieuw of gebruikt. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, u hebt de keuze tussen de 40 feet containers, 12m lang en de 20 feet containers, 6m lang, ze zijn 2m59 hoog en 2m44 breed. De 20 ft bieden een leefruimte van 13,9m². De containers zijn gemaakt van 99% staal, 5mm dik, met een houten vloer.

Als het sobere uiterlijk van een zeecontainer u niet inspireert, dan zullen de ultra-moderne lijnen die hij vertoont u misschien wel verleiden, als u daar nog de neiging om industrieel te lijken en het zuinige en snelle aspect aan toevoegt, dan is dat het wel… Ik denk dat u over de streep getrokken bent!

huis in containers

Wat zijn de voordelen van een container huis?

De prijs is misschien wel het eerste voordeel, wij vinden schattingen die variëren van 400 € / m² in zelfbouw tot 1000 € /m ² in ecologisch verantwoorde bouw, alles zal natuurlijk afhangen van wat u als binnenhuisarchitect wilt doen.

De snelheid van de bouw is ook een pluspunt, de zelfdragende structuur is al klaar, u hoeft alleen nog maar de isolatie, de elektriciteit, het loodgieterswerk, enz. te doen … Wat de weerstand betreft, zijn ze ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan: hevige wind, schokken, laat ze niet schrikken … Zijn zeer stevige frame kan 4 tot 5 keer zijn eigen gewicht dragen.

Dit brengt ons ertoe ook de nadruk te leggen op zijn modulariteit! De containers zijn al ontworpen om gestapeld te worden, het is een beetje het principe van Tetris, u kunt ze stapelen zoals u wilt, om ze te nestelen en zo het “huis” van uw dromen te maken.

Gemakkelijk verplaatsbaar … vooral in vergelijking met een traditioneel huis, wilt u van lucht veranderen? U laadt uw containerwoning en de Outdoor Plus tegels over tegeldraggers geled op uw terras en weg bent u, u kunt uw huis op uw rug dragen…

Tenslotte kan het discreet in het landschap geïntegreerd worden als u het aankleedt, met een houten gevel, een groen dak, het is aan u om er een huis van te maken dat bij u past.

constructie container woning

Nadelen van containerwoningen

Pas echter op voor de indruk van eenvoud die het geeft, de container huis heeft nadelen en beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden.

De afmetingen bijvoorbeeld, 2m34 van binnenbreedte, het is nogal smal. Deze aanzienlijke beperkingen vereisen dat de woonruimten goed doordacht zijn, de binnenindeling uitgedacht als onsamendrukbare modules.

Dan moet gezegd worden, een container is geen passe-partout, … hij valt op en is niet noodzakelijk naar de smaak van iedereen, dus kan het de zaken compliceren om uw
bouwvergunning te krijgen. Een kleine raad van groot belang: informeer naar het plaatselijke stedenbouwkundig plan (PLU) wanneer u een bouwgrond koopt, naar de verplichtingen op het gebied van gevel, dak, enz. die door uw gemeente opgelegd worden.

Als u uw containerwoning wilt hebben en de PLU van uw gemeente legt een bepaald type gevel op, dan kunt u het probleem altijd omzeilen door uw huis, zoals wij hierboven al zeiden, aan te kleden met een bekleding van hout, steen of pleisterwerk.
Tenslotte moet u bij deze metalen doos, die de container is, goed nadenken over uw isolatie, om het in de winter warm te hebben, maar niet in de zomer.

container huis architectuur

Enkele voorbeelden van containerwoningen

Er zij op gewezen dat Novoceram geen fabrikant van container woningen is :), maar wij hebben enkele voorbeelden van geslaagde containerconstructies op een rijtje gezet.

container huis
kleine containerwoning
containerwoning tuin

Commentaires (51)
  • Novoceram
    2018-03-26 17:35:33

    Bonjour, Merci pour l'intérêt que vous portez à cet article Nous ne sommes pas fabricant de maison container mais de carrelage céramique. Nous avons écrit cet article car c'est une tendance dans le secteur d'activité qui est le nôtre : le bâtiment. Nous vous souhaitons bonne chance pour vos recherches, Cordialement, Séverine - Novoceram

  • Novoceram
    2018-03-26 17:33:29

    Bonjour, Merci pour l'intérêt que vous portez à cet article. Nous ne sommes pas fabricant de maison container mais de carrelage céramique. Nous avons écrit cet article car c'est une tendance dans le secteur d'activité qui est le nôtre : le bâtiment. Nous vous souhaitons bonne chance pour vos recherches, Cordialement, Séverine - Novoceram

  • Votre nom PETIT Gérard
    2018-03-23 11:41:14

    Bonjour : Habitant actuellement en Guyane Française , et mon projet serais pour l’île de la Dominique ", île anglophone ... Mon projet serais de faire bâtir , notre maison individuelle avec piscine, de cinq gîtes, avec carbet et piscine , un hangars , et le dessus sera installer le système électrique solaire , l'installation d'un groupe électrogène , le tout sera installer sur cinq mille mètres carrées . l'ensemble avec des containers , électricité, et toutes les branchement devrais être en souterrain , " si possible prix clef en main " Bien cordialement ...

  • Maison container : notre sélection de contruction en container maritime #maison… – Who Else Wants Simple Step-By-Step Plans
    2018-03-07 14:21:27

    […] Maison container : notre sélection de contruction en container maritime #maison #container www.novoceram.fr/… […]

  • Inès
    2018-03-04 13:43:09

    Ce type de maison sont très ravissante Je voudrais si possible une impression de dedans En parti la chambre Merci de votre compréhension Amicalement Inès Fabre

Ecrire un commentaire

Articles corrélés