Station tegels

Het betegelen van een druk station en het tegelijkertijd een unieke stijl geven is geen kleinigheide en het vinden van de juiste tegels voor station kan moeilijk zijn. Niet alleen moet het passen bij de esthetiek van het gebouw, maar het moet ook bestand zijn tegen zware belastingen en druk verkeer. Met andere woorden, de keramische tegels voor station vormen het perfecte evenwicht tussen schoonheid en prestaties. Naast de prestaties van de station tegels die voldoen aan de eisen van deze ruimte, bieden zij ook de mogelijkheid om deze gemakkelijk te decoreren en te verfraaien. Het is dus mogelijk te kiezen voor een bekleding die zowel mooi als bestendig is.

Onze station tegelcollecties

Tegels station: waarom is gres porcellanato geschikt?

Een treinstation kan verschillende beperkingen opleggen en het is absoluut noodzakelijk dat de tegels die de vloer zullen bedekken deze ondersteunen. Een van de kenmerken van een stationshal is immers de voortdurende doorgang op dagelijkse basis. Het komen en gaan, het rollen van koffers, de verwachtingen die tot uiting komen in ijsberen, het rennen op het laatste moment, de schoonmaak- en onderhoudskarretjes, de tegels voor station moeten klaar zijn om een zware en ononderbroken passage te doorstaan zonder te verslechteren. Dit is het geval met gres porcellanato, dat uitmunt door zijn weerstand tegen slijtage en zelfs het nodige antislipgehalte heeft. Station tegels zijn dus de aangewezen oplossing en openen ook een veld van decoratieve mogelijkheden aangezien een breed scala van esthetische aspecten beschikbaar is.

Esthetische effecten en kleuren van keramische tegels voor station

Een station is een functionele ruimte die uitnodigend en aangenaam moet zijn, aangezien het vaak de plaats is waar men wacht tussen verschillende verbindingen. De esthetiek van de tegels van het station mag dus niet worden verwaarloosd en om het station zo goed mogelijk te decoreren, kan uit de ruime keuze van aspecten de tegels worden gekozen die het best bij de stijl van het gebouw passen.

In de eerste plaats is het mogelijk te kiezen voor een vaste tegel die het effect van natuursteen nabootst. De tegel met steeneffect maakt het mogelijk de natuur in de ruimte te brengen, wat aangenaam en plezierig wordt, waar het wachten op de volgende trein heerlijk is. Bovendien is de reproductie van een kostbare getrouwheid omdat het oppervlak van de tegel zelfs de natuurlijke onnauwkeurigheden van de steen bevat. De authenticiteit van dit edele materiaal kan dus de vloeren van een treinstation sieren met zijn elegantie.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een tegel met betoneffect die een moderne en stedelijke uitstraling geeft aan de omgeving die hij siert. Dit station tegel effect bepaalt een look die neigt naar het industriële en geeft een beslist meer eigentijdse uitstraling. In hetzelfde perspectief kunnen tegels met metaaleffect een soortgelijk resultaat opleveren, dat zich onderscheidt door zijn moderniteit en soberheid.

De inrichting van spoorwegstations wordt vaak gekenmerkt door een zekere soberheid en neutraliteit. In dit opzicht onderscheiden designeffecttegels zich door hun veelzijdige karakter. Deze moderne tegels zijn ondefinieerbaar en creëren een gedistingeerde en elegante sfeer. Het is juist deze niet-identiteit die de omgeving karakter geeft en haar zo uniek maakt.

Een andere keuze is een tegel met harseffect, die opvalt door zijn soepelheid en unieke karakter. Hars-effect station tegels zijn perfect geschikt voor installatie als vloerbedekking, omdat ze een esthetiek hebben die zowel bewerkt als neutraal is. Zij vormen dan ook het perfecte kader voor deze omgeving.

Aangezien het station, en vooral de gemeenschappelijke ruimten en de wachtkamers, gastvrije ruimten moeten zijn, is de keuze van de kleur van de tegels voor station van cruciaal belang. Veel van de kleuren van Novoceram zijn sober en discreet. Zo kunnen bijvoorbeeld grijze tegels een goede oplossing zijn, omdat ze door hun neutraliteit polyvalent zijn, maar ook een onnavolgbare elegantie uitstralen dankzij hun oneindige weerkaatsingen. Lichte kleuren hebben de eigenschap het natuurlijke licht te versterken en beige tegels evenals ivoortinten, kunnen ook worden overwogen. Bovendien kan uit de Novoceram keramische tegels stations een collectie worden gekozen die is ontworpen voor slechtzienden om hen te begeleiden bij hun verplaatsingen, die gemakkelijker worden door de heldere kleuren die het nodige contrast creëren.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?