Trapbekleding voor buiten

Verfraai uw buitentrap met een van onze aantrekkelijke, slijtvaste, slipvaste en gemakkelijk te onderhouden tegels. Kies de tegels die het best passen bij uw buitentrap en uw smaak, uit een brede selectie designs en formaten.
Porcellanato is een veelzijdige en aantrekkelijke oplossing voor buitentrappen. Dit materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar biedt ook een ruime keuze aan geschikte oppervlakken en doet het beter dan traditionele materialen. Het vermogen om harmonieus op te gaan in de omgeving maakt het een ideale keuze voor zowel commerciële als residentiële buitenprojecten.

Onze collecties tegels voor je buitentrappen

Antislip tegels voor buitentrappen

Bij Novoceram hechten we veel belang aan veiligheid bij het ontwerpen van buitentrappen in porcellanato. We begrijpen het belang van optimale grip, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit en ouderen. Daarom raden we het gebruik aan van onze porcellanato tegels die speciaal ontworpen zijn voor buitentrappen en een maximale slipweerstand bieden. Onze producten ondergaan strenge, gecertificeerde tests om optimale veiligheid te garanderen.
Voordat je antisliptegels voor je trap kiest, is het essentieel om de normen en antisliptesten te kennen. In Europa legt de norm DIN 51130 van het Duitse normalisatie-instituut (DIN) een strenge test vast om de slipweerstand van vloerbedekkingen te beoordelen. Bij deze test worden speciale schoenen gebruikt op een hellende helling die bedekt is met motorolie, waarbij de hoek wordt aangepast aan de grens van het verlies aan grip. De resultaten van deze test worden geclassificeerd van R9 tot R13, waarbij R13 het hoogste niveau van slipweerstand is.
We raden tegels met R11 of hoger aan voor buitentrappen omwille van hun superieure grip en verhoogde veiligheid.

De effecten van traptegels

Traptegels voor buiten bieden een brede waaier aan esthetische effecten die de look van je buitenruimte volledig kunnen veranderen. Bij NOVOCERAM bieden we een ruime keuze aan porcellanato tegels die op subtiele wijze de natuurlijke look van steen, hout, travertijn, beton of terracotta imiteren. Hun gevarieerde texturen en patronen met natuurlijk effect geven ze een ongeëvenaarde schoonheid en veelzijdigheid, waardoor ze de ideale keuze zijn voor elk project voor buitentrappen.
Met een verscheidenheid aan opvallende designs komen onze porcellanato buitentegels tegemoet aan alle wensen van de klant en geven ze echte creatieve vrijheid om een aantrekkelijke buitentrap te creëren. Kies voor ons Outdoor Plus assortiment porcellanato buitentraptegels, speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen zware weersomstandigheden, temperatuurschommelingen, schokken en dagelijkse slijtage.
Welke stijl je ook wilt creëren – modern, rustiek of eigentijds – onze tegels bieden de perfecte combinatie van schoonheid en functionaliteit.

Waarom is porcellanato geschikt voor buitentrappen?

Porcellanato is de favoriete keuze van architecten, ontwerpers en bouwprofessionals voor buitentrappen, zowel residentieel als commercieel. Deze voorkeur is te danken aan de kenmerken en vele voordelen van porcellanato tegels.
Hier zijn vijf redenen om porcellanato te kiezen voor je buitentrap:

extérieur escalier
Carrelage pour escalier extérieur
Carreaux pour escalier extérieur

Porcellanato tegels: een duurzame oplossing voor buitentrappen

Wanneer het aankomt op het bekleden van buitentrappen, onderscheiden porcellanato tegels zich door hun uitzonderlijke weerstand. Door hun dikte, drainagecapaciteit, waterdichtheid en vorstbestendigheid zijn ze de ideale keuze voor buitenruimtes. Deze tegels zijn opmerkelijk sterk en combineren robuustheid en duurzaamheid met zware belastingen, temperatuurschommelingen en chemicaliën.
Meer specifiek voor buitentrappen zijn 20 mm dikke porcellanato tegels met een textuurafwerking de perfecte oplossing. Ze zijn speciaal ontworpen om buitenomstandigheden te weerstaan en zorgen voor een veilig, langdurig gebruik voor traptreden. Of het nu voor openbare ruimtes, woningen of professionele projecten is, deze porcellanato tegels zijn een solide en betrouwbare keuze voor het verfraaien van je buitentrappen.

Porcellanato: gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Omdat het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, is porcellanato een praktische oplossing om je trap schoon te houden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn zelfs tegels met een ruwere textuur niet absorberend, vlekbestendig en uiterst gemakkelijk te onderhouden. Alle oppervlakken van porcellanato zijn van nature hygiënisch en praktisch, waardoor ze gemakkelijk regelmatig schoon te maken zijn.
Voor dagelijks onderhoud gebruikt u gewoon een spons of doek met een neutraal reinigingsmiddel en volgt u de gebruiksaanwijzing en de aanbevolen verdunningspercentages. Deze eenvoudige methode houdt uw porcellanato tegels schoon en glanzend. Voor hardnekkige vlekken raden we aan specifieke reinigingsproducten voor porcellanato te gebruiken. Deze producten zijn samengesteld om vlekken te verwijderen zonder het tegeloppervlak te beschadigen.
Een ander voordeel van porcellanato is dat het bestand is tegen agressieve chemicaliën, waardoor schoonmaken gemakkelijker wordt zonder de integriteit van de tegels aan te tasten. U kunt dus sterkere schoonmaakproducten gebruiken als dat nodig is, zonder bang te hoeven zijn dat u de tegels beschadigt.

Verschillende installatiemethoden

Porcellanato voor buiten kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, specifiek voor buitentrappen. De tegels zijn verkrijgbaar in grote formaten, waardoor ze gemakkelijk op treden kunnen worden geïnstalleerd. Hierdoor zijn er minder voeglijnen nodig en minder uitsparingen, wat een harmonieuzer uiterlijk geeft en het installatieproces vergemakkelijkt.
Porcellanato tegels zijn sterk en duurzaam en kunnen nauwkeurig worden gesneden met een diamantzaagblad dat met water wordt gevoed. Dankzij deze snijflexibiliteit kunnen ze perfect worden afgestemd op de configuratie van de treden en garanderen ze een nauwkeurige en esthetisch verantwoorde installatie voor buitentrappen.
Voor het plaatsen van 20 mm porcellanato tegels op buitentrappen kan een methode worden gebruikt die vergelijkbaar is met die voor een traditioneel terras, met zand en cement. Het is echter belangrijk om te weten dat het aanbrengen van een laag primer op de achterkant van de tegel noodzakelijk is voor een optimale hechting aan de ondergrond.
De verschillende methoden voor het installeren van porcellanato op buitentrappen bieden flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Onze vakmensen kunnen de optimale aanpak kiezen voor een veilige en duurzame bevestiging van de tegels, zodat een langdurig gebruik gegarandeerd is.

Een ruime keuze aan kleuren en stijlen voor elke smaak

Porcellanato voor buiten is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, volgens de laatste trends op het gebied van keramiek. Traditionele stenen of betonnen vloeren maken nu plaats voor een verscheidenheid aan keuzes. Tegels van porcellanato met houteffect, die vroeger alleen in interieurs te vinden waren, zijn nu bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in buitenruimtes en creëren een authentieke band met de natuur.
De kleuren van porcellanato voor buiten evolueren voortdurend en passen zich aan nieuwe trends en gevarieerde projecten aan. Het scala aan mogelijkheden is eindeloos, met natuurlijke en neutrale tinten, felle en gedurfde tinten en artistieke patronen voor elke voorkeur en inspiratie.
Qua stijl biedt porcellanato voor buiten een verscheidenheid aan opties, van strakke hedendaagse afwerkingen tot rustieke traditionele patronen. Dankzij deze veelzijdigheid in design kunnen architecten, ontwerpers en huiseigenaren unieke en persoonlijke buitenruimtes creëren, in perfecte harmonie met hun creatieve visie.

Porcellanato voor milieuvriendelijke buitentrappen

Porcellanato is gemaakt van natuurlijke componenten zoals klei, zand en minerale additieven en is een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele materialen. Het productieproces bestaat uit breken, persen en bakken op hoge temperaturen, waardoor sterke, duurzame tegels ontstaan. Door te kiezen voor porcellanato helpt u uw ecologische voetafdruk te verkleinen, omdat het wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke bronnen en geen synthetische materialen gebruikt die schadelijker zijn voor het milieu.
De uitzonderlijke duurzaamheid van porcellanato betekent dat het bestand is tegen de zwaarste omstandigheden buiten, waardoor traptreden minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit beperkt de hoeveelheid bouwafval en helpt natuurlijke hulpbronnen te sparen.
Door te kiezen voor porcellanato kies je bovendien voor een materiaal met een lage vochtabsorptie, waardoor het bestand is tegen vlekken, schimmel en schade door bevriezen en ontdooien. Dit betekent minder mogelijk milieubelastende chemicaliën voor onderhoud en reiniging.

Veelgestelde vragen over porcellanato tegels voor buitentrappen

Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder voor uitgebreide antwoorden op je vragen over deze esthetische en duurzame traptreden.

Welke opties zijn er beschikbaar voor trapneuzen op trappen van porcellanato?

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor trapneuzen op trappen van porcellanato. Je kunt kiezen voor porcellanato trapneuzen om de esthetische continuïteit te behouden, aluminium profielen voor extra bescherming, houten trapneuzen voor een warme sfeer of roestvrijstalen profielen voor extra duurzaamheid. Het is raadzaam om specialisten te raadplegen die je specifiek advies kunnen geven over de verschillende beschikbare opties, afhankelijk van je behoeften en de esthetische uitstraling die je voor je buitentrap wenst.

Hoe kies ik het juiste design en de juiste kleur voor mijn porcellanato buitentrap?

Bij het kiezen van het design en de kleur voor uw porcellanato buitentrap is het belangrijk om rekening te houden met de architecturale stijl van uw huis en de omgeving. Stem het ontwerp af op de aanwezige natuurlijke elementen en de algemene esthetiek van je landschap. Om te zien hoe het eruitziet, haal je stalen van verschillende kleuren en patronen en plaats je ze in je buitenruimte. Het kan ook nuttig zijn om experts te raadplegen die je aanbevelingen kunnen doen op basis van de huidige trends en harmonieuze kleurencombinaties.

Zijn trappen van porselein compatibel met de installatie van leuningen of veiligheidsrails?

Ja, trappen van porcellanato zijn over het algemeen compatibel met de installatie van leuningen of veiligheidsrails. Deze extra elementen kunnen worden toegevoegd om de veiligheid en functionaliteit van buiten trappen van porcellanato te verbeteren. Leuningen of veiligheidsrails kunnen aan aangrenzende muren of rechtstreeks aan de trap worden bevestigd met geschikte bevestigingsmiddelen. Het is essentieel dat de installatie van deze elementen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsnormen en de aanbevelingen van de fabrikant.

Kunnen trappen van porcellanato op ongelijke of hellende oppervlakken worden geïnstalleerd?

Porseleinen trappen kunnen op licht onregelmatige oppervlakken worden geïnstalleerd, maar voor een veilige en duurzame installatie verdient een vlakke, stevige basis de voorkeur. Als het oppervlak grote onregelmatigheden of een steile helling vertoont, kan egalisatie nodig zijn. Het is essentieel om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en een beroep te doen op ervaren vakmensen om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de veiligheidsnormen.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?