Tegels voor badkamer muur

De badkamer is een plaats waar men zich graag ontspant, en deze sfeer wordt ook gecreëerd door de inrichting. Vaak worden de badkamermuren kaal en wit gelaten om het gevoel van netheid te versterken, maar met wandtegels kunnen ze een mooi designelement vormen. Inderdaad, de collecties van badkamer wand tegels maken van uw blanco canvas een kunstwerk als ze de hele muur bedekken, en voegen persoonlijkheid toe als ze in kleine accenten geplaatst worden.

Onze collecties van badkamer tegels voor muur

Wat zijn de voordelen van wandtegels voor de badkamer?

De badkamer is een zeer technische ruimte die verschillende eisen stelt aan de vloerbekleding. Het is dus van essentieel belang een geschikt materiaal te kiezen. Badkamertegels, gemaakt van porcellanato, hebben veel voordelen voor deze ruimte.

Net als keukenspatranden zijn badkamer wand tegels bedoeld om de muren te beschermen. Hun eerste kracht is dat ze zeer goed bestand zijn tegen water, stoom en vocht. Vaak is de vochtigheidsgraad in deze ruimte hoger dan normaal, en dat kan de vloerbekleding aantasten. Dit is niet het geval met porcellanato, dat een lage porositeit heeft en een absorptiegraad van bijna nul. Het esthetische uiterlijk gaat niet achteruit in een kamer die als vochtig wordt beschouwd. Keramiek is ook een zeer hygiënisch materiaal en bevordert niet de ontwikkeling van schimmel, die soms kan ontstaan in een vochtige omgeving.
Badkamer wand tegels

De grootste vijand in de badkamer is, niet verrassend, kalkaanslag die zich op kranen en tegels afzet. Om het te verwijderen is het vaak nodig om zuurhoudende chemicaliën te gebruiken, die de tegels soms kunnen beschadigen. Tegels voor muur in badkamer zijn echter zeer goed bestand tegen agressieve producten.

Tenslotte kunnen badkamer muur tegels de esthetiek nabootsen van materialen die soms niet geschikt zijn om in de badkamer te plaatsen. Voortaan gaat het er niet meer om zich de schoonheid van bepaalde materialen, zoals behangpapier of bepaalde natuurlijke houtsoorten, te ontzeggen omwille van hun kenmerken. Porcellanato breidt dus de keuzemogelijkheden uit.

Wanddecoratie met badkamer tegels voor muur

Tegels komen vaak voor in de badkamer en zijn de ideale oplossing om de ruimte, van vloer tot muur, te verfraaien en een vleugje fantasie en moderniteit toe te voegen. Tegeels voor de badkamer muur zijn er in een groot aantal esthetische effecten die bij elke inrichtingsstijl passen.

Voor een uitstekende plaats om te ontspannen kan de badkamer met hout bekleed worden. Keramische vloeren, die niet verslechteren in vochtige omgevingen, creëren een saunastijl waarin welzijn en rust vanzelfsprekend zijn. Aders, knoesten en kleine barstjes geven een natuurlijke uitstraling aan badkamertegels, douchewanden of alle wandoppervlakken voor een totaal natuurlijke uitstraling.

Om de natuur te blijven vieren, is een andere optie de badkamertegels met steeneffect, die een vleugje adellijkheid in de ruimte brengen. Het moderne en toch luxueuze uiterlijk van keramische steen is een geweldig idee om textuur aan de muren toe te voegen.

Deze wandtegel voor de badkamer is praktisch om de wastafel of het douchegedeelte te accentueren, en kan zelfs gemakkelijk gecombineerd worden met hout voor een zachte uitstraling.

Badkamertegels met steeneffect

De badkamer kan ook strak en eigentijds ingericht worden om de Zen-sfeer te versterken. In deze sfeer bieden tegels met marmereffect nieuwe, weelderige oppervlakken die een synoniem zijn voor luxe. Het effect van beton kan ook een ontwerp laten zien dat het materiaal in de schijnwerpers zet. Met 3D-reliëfs, glad of bewerkt met gereedschap, bieden beton effect badkamerwandtegels verschillende oppervlakken die in staat zijn een eigen stijl in de badkamer te bepalen.

Wandtegels met behanglook
Tenslotte lenen decoratieve fantasieën zich bijzonder goed voor badkamers, omdat zij uitnodigen tot personalisatie. Wandtegels met behanglook zijn het eerste voorbeeld van een originele uitstraling. De grote verscheidenheid aan motieven op keramisch behang maakt het bijna onmisbaar in een ongewone decoratie. Tussen bloemrijke prenten, betoverende versieringen en geometrische lijnen zijn deze tegels essentiële siervoorwerpen geworden. Evenzo zijn tegels met een cementlook een tijdloze versiering, met hun klassieke of minimalistische motieven.

Badkamer tegels voor muur: veel gestelde vragen

Welke afmeting muur tegel voor badkamer moet ik kiezen?

Tegelformaat is een belangrijke factor in de binnenhuisarchitectuur en de badkamer is de perfecte plaats om de fantasie de vrije loop te laten. Zo zijn kleine tegeltjes zeker een traditioneel patroon voor badkamertegels, evenals mozaïeken, die een designstijl bieden en perfect passen bij de vorm van de wanden. Rechthoekige tegels daarentegen bieden de mogelijkheid om een dynamisch decor te creëren, omdat zij een geometrisch spel creëren tussen de wand en de vloer. Tot slot zijn tegels van groot formaat perfect voor een hedendaagse badkamer en maken ze die optisch ruimer.

Welke kleur badkamer wandtegels moet ik kiezen?

De keuze van de tegelkleur is van groot belang en is onlosmakelijk verbonden met de verschillende esthetische effecten die tegels kunnen hebben. Over het algemeen wordt de badkamer gekleurd met een neutrale kleur, wit, omdat deze kleur frisheid en reinheid symboliseert. Witte tegels nodigen echter uit tot creativiteit, want ze passen goed bij allerlei decoratieve sferen. Voor een modernere stijl is grijs perfect geschikt in zowel lichte als donkere tinten, evenals leisteenzwart, een synoniem van elegantie. Als daarentegen de badkamer tegel voor muur het centrale element wordt van de kamer waarop de binnenhuisarchitectuur gebaseerd is, dan is het tijd om de decoratieve verlangens volledig tot uiting te laten komen.

Hoe maak ik wandtegels in de badkamer schoon?

Badkamer muur tegels schoonmaken is geenszins vervelend. Dat komt door de lage porositeit van porcellanato. Cosmetica- en zeepvlekken, die hier veel voorkomen, zijn dus gemakkelijk te verwijderen, omdat zij niet in de tegel vast komen te zitten. Voor dagelijks gebruik kunnen de tegels gereinigd worden met warm water. Voor een grondiger reiniging kan een agressief chemisch product gebruikt worden, want keramische tegels zijn bestand tegen chemicaliën. De kleur, het effect en de afwerking van de tegel worden niet aangetast.

Dit vindt u misschien ook leuk

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?