School tegels

Scholen en kinderdagverblijven zijn plaatsen waar de keuze van de vloer van cruciaal belang is. School keramische tegels worden veelvuldig gebruikt door leraren en leerlingen en moeten zeer slijtvast zijn. Hetzelfde geldt voor kribbe tegels, die blootstaan aan vele belastingen zoals slijtage en vuil. Novoceram biedt een compleet assortiment school- en crèchetegels die adequaat inspelen op de verschillende factoren waarmee zij dagelijks te maken hebben. In dit geval lijkt gres porcellanato het geschikte materiaal voor een dergelijke toepassing, omdat het robuust is en gemakkelijk kan worden onderhouden.

Onze collecties van tegels voor crèche en school

School tegels: waarom is gres porcellanato de juiste keuze als bekleding?

Het is duidelijk dat in scholen en kinderdagverblijven veiligheid van het grootste belang is en dit vereist een vloerbedekking die aan de vele eisen van deze twee omgevingen kan voldoen. Gres porcellanato wordt beschouwd als een van de beste materialen dankzij de verschillende voordelen die het biedt. Het is niet aan slijtage onderhevig en heeft een voldoende antislip voor een dergelijke toepassing. Het onderhoudsgemak van schooltegels is een essentiële eigenschap in deze omgevingen waar de hygiëne opmerkelijk moet zijn. Uiteraard zijn deze plaatsen in de eerste plaats opvangfaciliteiten en het is van essentieel belang dat zij voor dat doel zijn ontworpen. Bij de collecties van keramische tegels voor crèche zorgt elk esthetisch aspect en elke kleur voor een warme en gastvrije omgeving die het leren en de ontwikkeling van het kind bevordert.

De verschillende esthetische effecten en kleuren van school tegels

Scholen en kinderdagverblijven worden beide beschouwd als een geruststellende omgeving waar kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Daarom hebben crèche tegels een directe invloed op het esthetische uiterlijk van de ruimte en is het van essentieel belang een stijl te kiezen die een vriendelijke en geruststellende sfeer kan verspreiden.

Ten eerste kunnen tegels voor crèche de esthetiek van bepaalde natuurlijke materialen, zoals parket of natuursteen, nabootsen. Tegels met houteffect, met hun aangeboren zachtheid en warme tinten, zijn zeker een goede optie omdat ze de sfeer verwarmen. Steen look tegels kunnen ook een goede optie zijn en zelfs een vleugje authenticiteit aan de ruimte toevoegen. Kinderen en tieners zullen zich dus uiterst op hun gemak voelen in deze omgevingen, waar de natuur op een delicate manier aanwezig is.

Een andere mogelijkheid die kan worden geëvalueerd is de betoneffect tegel, die wordt omschreven als een soberder basis. Zo kunnen in kinderdagverblijven de decoratieve elementen die belangrijk kunnen zijn voor kinderen, zoals kleurrijke spelletjes en ontspannings- en rustruimtes, goed uit de verf komen.

In scholen kan ook een modernere tegelstijl worden toegepast en kan een discrete en stijlvolle leerruimte worden gecreëerd. Met designtegels kunnen de verschillende ruimten in het gebouw, zoals studieruimten, vergaderruimten en de kantoren van de directie, dus op een nette en eenvoudige manier worden gestructureerd.

Ten slotte is de tegel met harseffect ook verkrijgbaar in de school tegel collecties en is hij perfect geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld klaslokalen. De neutrale kleuren nodigen uit tot concentratie en de zachte, gladde textuur, identiek aan die van het materiaal waaruit hij is geïnspireerd, creëert een aangenaam lichtspel dat schommelt tussen het matte en het glanzende deel van het tegeloppervlak.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?