Travertin look tegels

Travertijn wordt al sinds de tijd van het oude Rome beschouwd als een vlaggenschipproduct in de bouwsector en het gebruik ervan heeft geleid tot vele historische gebouwen. Het verschijnt dus als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Daarom heeft Novoceram het natuurlijke materiaal uitgebreid bestudeerd om travertijn effect tegels te bereiken. Het resultaat combineert de esthetiek van deze kalksteenrots met de weerstand van porseleinen steengoed op een evenwichtige manier. De tijdloze elegantie van keramische tegels met travertin look is volledig opnieuw bezocht en past gemakkelijk in elke stijl van ruimte, met een klassieke geest of een meer eigentijds ontwerp. Tijd dus om deze bloeiende trend van het introduceren van de natuur in interieurs te omarmen.

Onze collecties van travertijn look tegels

Tegels in travertijnlook of hoe je de natuur in elke ruimte kunt uitnodigen

De keramische versie van deze natuursteen maakt het mogelijk om een ontspannende ruimte te creëren die een echt natuurlijk heiligdom wordt, ideaal om te decomprimeren en comfortabel te voelen. Omdat travertin tegels in keramiek het mogelijk maakt om je dicht bij de natuur te voelen, verspreidt het een aangenaam gevoel van welzijn in elke kamer. Zo wordt uw huis omgetoverd tot een plek van ontspanning waar het goed is om uw batterijen op te laden. Elke ruimte die door deze coating is ingericht, verkent de nauwe relatie met de natuur en straalt een zachte en warme charme uit door zijn beige kleur. Het eindresultaat van travertijn imitatietegels bestaat uit een mooi en fris steeneffect dat, dankzij de technische eigenschappen van porseleinen steengoed, dagelijks een sterke weerstand en onderhoudsgemak heeft.

Wat zijn de bestemmingen voor het gebruik van travertijn effect tegels?

Novoceram travertijn look tegels zijn gemaakt van porseleinen steengoed en dit is de belangrijkste troef. Het wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn grote veelzijdigheid. Gezien zijn technische kenmerken past het zich immers gemakkelijk aan elke omgeving aan en kan het daarom zonder risico worden geïnstalleerd, op voorwaarde dat u het juiste artikel kiest.

Allereerst is elke binnenkamer in staat om dit natuursteeneffect te accommoderen. Op deze manier opent het huis zijn deuren naar de natuur en nodigt het uit om een integraal onderdeel te zijn van het interieurontwerp. In elke woonkamer, zoals de woonkamer of de eetkamer bijvoorbeeld, is het uiterlijk van travertijn gereproduceerd op porseleinen steengoed elegant en kostbaar en brengt het een vleugje ongelooflijke authenticiteit.

Vervolgens is het mogelijk om te kiezen voor travertijn look tegels om de waterpartijen te coaten. De badkamer en keuken kunnen, ondanks hun frequentere vochtigheid, worden versierd met het uiterlijk van travertijn omdat het is gemaakt van porseleinen aardewerk. Deze tegel kan zelfs uw zwembad bedekken en geeft het een unieke identiteit. Deze keramische versie is namelijk bijzonder geschikt voor dit gebruik dankzij zijn intrinsieke kwaliteiten. De weerstand tegen vocht, stoom en warmte veroorzaakt geen verslechtering van de tegel.

Ten slotte zijn travertijnachtige tegels verkrijgbaar in een dikte van 20 mm en antislip, ook verkrijgbaar in het Outdoor Plus-assortiment, speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. In dit geval zijn andere installatiemethoden mogelijk, zoals het leggen op grind, op gazon of op noppen en de installatie gelijmd op dekvloer kan worden vermeden. Deze esthetische keuze geeft elke buitenruimte, van de tuin tot het terras tot het balkon, een tijdloos en authentiek ontwerp dat wordt bepaald door de zachtheid van de verschillende beige tinten en de getrouwe reproductie van het inspiratiemateriaal.

Decoreren met travertin tegels in keramiek: een echt kinderspel

De mogelijkheden zijn eindeloos met het esthetische aspect van travertijnsteen. De weergave is uiterst getrouw en bevat zelfs de ruwheid die het oppervlak op een voorname manier siert. De ruime keuze aan kleuren en afwerkingen van deze steen look tegels completeren elke kamer van het huis, ongeacht de stijl van decoratie. Gezien het veelzijdige en tijdloze karakter van travertin look tegels, wordt het gemakkelijk om het interieur van het huis up-to-date te houden.

Keramische tegels met travertin look doorstaan de tand des tijds en behouden hun oorspronkelijke esthetische uitstraling. Zo is het mogelijk om een strakke look te verkrijgen door middel van de zachte en warme tinten beige die het kleurenpalet vormen. Bovendien presenteert elke collectie opvallende details die specifiek zijn voor de steen, zoals aderen, en repliceert elk element dat aanwezig is op het oppervlak van de natuursteen om een uniek resultaat te creëren en tegelijkertijd een gevoel van authenticiteit te bieden.

Wat zijn de formaten van travertin look tegels?

De afmetingen van keramische tegels, beschikbaar in dit effect, zijn talrijk en gevarieerd. Zo is elk project gekoppeld aan een adequaat formaat, te kiezen op basis van de vereisten en andere decoratieve wensen. De mogelijkheden zijn als volgt:

  • Tegels in travertijn look van klein formaat die de 20×20 cm omvat. Deze afmetingen zijn bijzonder geschikt voor een pose op de keukengeloof, bijvoorbeeld om een natuurlijke en gedistingeerde identiteit te definiëren. Keramisch mozaïek behoort ook tot deze categorie en kan onder andere als badkameraardewerk of op douchewanden worden geplaatst voor een effect dat zowel geometrisch als charmant is.
  • Travertijn effect tegels van middenformaat, zoals de 60×60. De maatregelen, die als gemiddeld worden beschouwd, zijn meestal het meest gekozen, met name omdat ze geschikt zijn voor elke ruimte en deze gemakkelijk kunnen verbeteren.
  • Keramische tegels in travertin look rechthoekig van vorm met afmetingen 10×60 cm, 30×60 cm en 60×90 cm. Ideaal voor een eigentijdse noot, de rechthoekige tegel wordt in meerdere ruimtes gebruikt en geeft ze een unieke en modieuzestijl. Als het moeilijk is om de vorm van de tegels te kiezen, is er altijd de mogelijkheid van modulaire compositie, hetzij in Romeins opus, dat verschillende formaten op een harmonieuze manier combineert voor een zeer geometrische weergave.
Keramische tegels in travertin look

De voordelen van travertin look tegels

Novoceram travertijn effect tegels zijn gemaakt van porseleinen steengoed en combineren de verleidelijke charme van travertijnsteen met de robuustheid van keramische tegels. Er zijn veel voordelen die het een voor de hand liggende keuze maken voor vloeren of wandbekledingen.

Een van de meest merkbare voordelen van porseleinen tegels is ongetwijfeld het eenvoudige onderhoud. Schoonmaken vereist eenvoudig het gebruik van warm water en een dweil. De vlekken zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze op het oppervlak van de tegel blijven vanwege de lage porositeit van het porseleinen steengoed. Het is ook mogelijk om toevlucht te nemen tot agressievere producten, bij voorkeur van een professioneel merk, indien nodig, bijvoorbeeld als de vlekken hardnekkiger zijn.

Keramische tegels zijn ook milieuvriendelijk en stoten geen giftige stoffen uit in de omgevingslucht. Daarnaast worden de grondstoffen die nodig zijn om de prototypes te maken met respect voor de natuur gewonnen. Geen van hen is immers afkomstig uit een Natura 2000-gebied met als doel de bescherming van fauna en flora, die beide als kwetsbaar worden aangemerkt.

Ten slotte is het belangrijk om te verduidelijken dat het esthetische uiterlijk in de loop van de tijd niet verandert en dat er geen vorm van verslechtering moet worden opgemerkt. In het geval dat de tegels buiten worden gelegd, verlichten UV-stralen de kleur niet. Met andere woorden, de afwerkingen en kleuren van verschillende porseleinen steengoedcollecties behouden hun oorspronkelijke uiterlijk ondanks externe agressies. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van travertijn dat een zwartmakend effect of vroege afbraak kan ondergaan in het licht van bepaalde factoren zoals vuil of vorst.

Veelgestelde vragen over travertin tegels in keramiek

Zijn travertijn look tegels compatibel met een vloerverwarmingssysteem?

Ongeacht het gekozen esthetische aspect zijn porseleinen tegels optimaal voor vloerverwarming. Dit materiaal, dat een hoge thermische geleidbaarheid heeft, garandeert een hoog rendement van de thermische installatie die zelfs een hoger niveau weet te bereiken in vergelijking met andere isolatoren.

Kunnen travertijn effect tegels in buitenomgevingen worden gelegd?

Keramische tegels kunnen om vele redenen ook terrassen, balkons, zwembaden en andere externe ruimtes bedekken. Allereerst is het weerbestendig en is het niet bang voor temperatuurveranderingen. Bovendien hebben de ultraviolette stralen van de zon geen effect op de kleur of afwerking van terrastegels. Novoceram heeft zelfs een assortiment voor buiten ontworpen, Outdoor Plus, dat tegels van 2 cm dik bevat en andere installatiemethoden biedt dan gelijmd leggen, zoals leggen op grind, gazon of noppen.

Hoe travertin look tegels te behouden, zodat het zijn uiterlijk behoudt?

Porseleinen steengoed, dat robuust van aard is, verslechtert niet bij blootstelling aan verschillende factoren, zoals vocht of warmte onder andere. De weerstand van vloertegels is ook geldig tegen krassen en slijtage, omdat zelfs onder een intensieve passage het esthetische uiterlijk niet verslechtert.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?