Grijze houtlook tegels

De grijze parketlook tegel combineert perfect de tijdloosheid van de kleur grijs met het troostende karakter van hout. Deze combinatie heeft een zekere originele en vooral moderne uitstraling, dankzij de kleur, die minder traditioneel is dan houtkleurig parket in beige tinten. Zo worden tegels met houtlook in grijs de ideale achtergrond voor de vloer en de wand van eigentijdse of strakke ruimten. Grijze tegels, die soms als koud worden beschouwd, worden in dit geval opgewarmd met de esthetiek van de houtlook, voor een perfect evenwichtig resultaat dat uitnodigt tot elke inrichting, van de badkamer tot de keuken en zelfs buitenruimtes.

Onze collecties grijze houtlook tegels

 • Tablon Perle
  Tablon

  Perle

  20x120
 • Tablon Gris
  Tablon

  Gris Gestructureerde anti-slip

  Outdoor Plus 20mm
  30x12060x60

Wat zijn de voordelen van houtlook tegels in grijs?

Tegels met parket look in grijs zijn gemaakt van porcellanato en hebben dus de vele technische eigenschappen van dit kwaliteitsmateriaal, zoals zijn robuuste en resistente karakter. Daardoor is het een ideale keuze voor vloer- en wandbekleding, zowel voor binnen als voor buiten, in elke kamer van het huis.

Grijze houteffect tegel
Ten eerste heeft de grijze houteffect tegel geen enkele specifieke behandeling nodig, ongeacht het beoogde gebruik. Hoewel natuurlijk parket bijvoorbeeld niet altijd aan te bevelen is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, worden houtlook tegels, niet aangetast door water of vochtigheid, dankzij de lage porositeit van porcellanato. Daarom heeft deze keramische tegel geen waterafstotende behandeling nodig, zelfs niet als hij in de douche gelegd wordt!

Keramische tegels zijn ook bestand tegen slijtage, in tegenstelling tot natuurlijk hout, dat van nature zachter is. Daarom kunnen parket look tegels in grijs gebruikt worden in ruimten met veel loopverkeer, zoals de woonkamer. Elk product behoudt dus perfect zijn esthetisch uiterlijk.

Bovendien hoeven grijze houtlook tegels niet behandeld te worden, zelfs niet buiten. Het is bestand tegen temperatuurschommelingen en loopt dus niet het risico te barsten of te breken door vorst. Bovendien hebben de ultraviolette stralen van de zon geen invloed op de kleur en de afwerking van keramische tegels. De schoonheid van de terrastegel met houteffect dringt dus de buitenruimte binnen zonder te lijden onder externe factoren.

Een ander sterk punt van grijze houteffect tegels is dat zij zeldzame soorten reproduceren, die nogal moeilijk op de markt te vinden zijn, of in sommige gevallen zelfs onbruikbaar zijn. De mogelijkheden op het gebied van decoratie zijn dus oneindig, dankzij het keramiek.

Tenslotte hebben grijze parket look tegels niet veel dagelijks onderhoud nodig. Ze worden eenvoudig schoongemaakt met warm water en een doek. Eventueel kunnen de tegels ook gereinigd worden met een chemisch reinigingsmiddel van een professioneel merk. Keramische tegels zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen chemische aantasting en dus niet achteruitgaan.

Natuurlijke decoratie met houtlook tegels in grijs

Hout is al lang populair in de binnenhuisinrichting en heeft de dominante positie ervan in de loop der jaren geconsolideerd. Dit materiaal wordt perfect gereproduceerd op porcellanato tegels, met inbegrip van details zoals knoesten, aders en lichte scheurtjes. Het oppervlak van de keramische vloer is dus visueel identiek aan dat van het natuurlijke materiaal, dankzij de nieuwe technologieën die gebruikt worden.

Over het algemeen hebben bruine of beige tegels met houtlook een gastvrij karakter, dat versterkt wordt door de warme kleuren. Aan de andere kant behoudt grijs parket, hoewel het soms als ouderwets wordt beschouwd, een moderne uitstraling. Zo passen grijze tegels met houteffect uitstekend in zowel hedendaagse als traditionele ruimten.

Natuurlijk zorgen de verschillende tinten grijs voor een verschillende sfeer. Enerzijds laat lichtgrijs een eerder Scandinavische stijl toe. Om de juiste sfeer te creëren, is het raadzaam te kiezen voor lichtgekleurde meubels en een vrij minimalistische inrichting. Donkere tinten, zoals antraciet, hebben daarentegen een meer eigentijdse uitstraling.
Beige tegels met houtlook

Grijze tegels met houteffect kunnen gebruikt worden om contrasten te creëren. Een combinatie met zwart bijvoorbeeld geeft een uitgesproken designuitstraling, en de contrasterende kleuren geven een sterk karakter aan de ruimte. Voor een industrieel accent moet de inrichting voorzien worden van metalen meubelen of sierobjecten, die, samen met hout, een winnende combinatie vormen.

Natuurlijk is het mogelijk om een natuurlijk decoratiethema aan te houden. Voor een harmonieus beeld binnen in huis of buiten, combineren de grijze tegels met steeneffect perfect met de uitstraling van het hout en samen echoën ze de natuur.

Veel gestelde vragen over tegels met houtlook in grijs

Zijn parket look tegels in grijs te combineren met vloerverwarming?

Tegels met houtlook zijn niet alleen visueel warm, maar kunnen de kamer ook letterlijk opwarmen, omdat ze te combineren zijn met vloerverwarmingssystemen. Porcellanato heeft namelijk een uitstekend warmtegeleidingsvermogen in vergelijking met andere isolerende materialen. Dit betekent dat de installatie veel efficiënter is bij gebruik van keramiek.

In welke afmetingen zijn tegels met parket look in grijs verkrijgbaar?

Grijze houtlook tegels zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen. Enerzijds is het mogelijk om het typische formaat van parketstroken te kiezen, zoals 20×120 voor interieurs of 30×120 cm voor buitenshuis. Hoewel traditioneel, houden deze tegels het oorspronkelijke formaat van natuurlijk parket in ere en behouden daardoor een zekere authenticiteit. Voor een modernere inrichtingsstijl zijn er daarentegen ook grijze tegels met houteffect in vierkant formaat verkrijgbaar. Deze producten zijn nogal atypisch voor de esthetiek van hout en bevatten dan ook een tamelijk origineel en verrassend karakter.

Met welke kleuren kunnen grijze parket look tegels gecombineerd worden?

Het sterke punt van houtlook tegels in grijs is de veelzijdigheid van de kleur. Er zijn dus vele mogelijkheden mogelijk. Voor een bohemian stijl bijvoorbeeld lijkt een reeks lichte kleuren, zoals wit, beige of lichtbruin, de beste optie te zijn met grijze tegels. Een eigentijds interieur komt daarentegen het best tot zijn recht met een contrasterende kleurencombinatie van grijs, zwart en wit. Tenslotte mag niet vergeten worden dat hout een onvergelijkbare charme heeft en om dit kenmerk te versterken zijn pastelkleuren zoals mauve of blauw ideaal.

Dit vindt u misschien ook leuk

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?