Geglazuurde keramische tegels

Geglazuurde tegels in gres porcellanato zijn de meest geschikte tegelsoort voor gebruik in woonomgevingen. Het heeft geavanceerde technische en esthetische eigenschappen die het tot een betrouwbare referentie maken voor alle huishoudelijke toepassingen, zowel op vloeren als muren. In het Novoceram gamma wordt deze technologie vertegenwoordigd door collecties met karakter, compleet en eigentijds, met kleuren rijk aan emotie. De series geglazuurd gres porcellanato worden gekenmerkt door geraffineerde en originele tinten met verschillende esthetische effecten en een grote stilistische veelzijdigheid, die aanleiding geven tot verfijnde ruimten.

Onze collecties geglazuurde gres porcellanato tegels

Wat is geglazuurd gres porcellanato?

Geglazuurde keramische tegels, die deel uitmaken van de porcellanato familie, worden verkregen door een laag glazuur op de tegel aan te brengen. Vanuit decoratief oogpunt heeft het glazuur een belangrijk voordeel, eenvoudigweg omdat het de mogelijkheid biedt een groot aantal meer bijzondere esthetische effecten te creëren, die soms op geen enkele andere soort drager kunnen worden toegepast. Zo worden sommige collecties gekenmerkt door een meer uitgewerkte en geraffineerde esthetiek. Deze glazuurlaag is echter kwetsbaarder en et gebruik ervan is bijgevolg beperkt.

Wat zijn de beschikbare esthetische effecten en kleuren voor geglazuurde gres porcellanato tegels?

Zoals hierboven vermeld, opent deze technologie een oneindig scala van esthetische mogelijkheden en zijn er geen grenzen aan de creativiteit. Bij het ontwerpen van collecties laat Novoceram zich inspireren door actuele trends en herneemt ze volledig in haar eigen unieke en verfijnde stijl.

In de eerste plaats kunnen geglazuurde tegels de karakteristieke kenmerken van behangpapier aannemen. Het aanbrengen van decoraties op keramische tegels betekent de decoratie van de ruimte naar een ander niveau tillen om een vorm van originaliteit en personalisatie te bereiken. De geometrische patronen van keramisch behang worden tot in het kleinste detail bestudeerd om heerlijke en onverwachte collecties aan te bieden.

Het cementtegel effect is een ander wonder om te overwegen. Dit materiaal, van onbetwistbare authenticiteit, wordt opnieuw gebruikt met respect voor het vakmanschap dat bepalend is voor de vervaardiging ervan. Keramische tegels met cementtegel look geven oppervlakken een authentiekere uitstraling. In dezelfde geest zijn azulejos een bron van inspiratie voor Novoceram, dat een moderne en stijlvolle heruitvinding in keramiek biedt van hun traditionele esthetiek.

Om te eindigen met een moderne toets, is het betoneffect een andere beschikbaarheid die kan worden gebruikt om meer moderne, industriële of zelfs strakke interieurs aan te kleden. De energie van beton wordt overgebracht door de verschillende grafische rijkdom van het tegeloppervlak en wordt zo een essentieel element in de decoratie van de ruimte.

De kleuren van deze variëteit van tegels zijn zeer gevarieerd en maken het dus mogelijk zich aan te passen aan de sfeer van de omgeving in kwestie. U kunt kiezen voor ivoor om te profiteren van zijn zachte helderheid, verschillende grijstinten of zelfs zwart als een luxueuze en verrassende toets gewenst is.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?