Terracotta keramische tegels

Vaak worden terracotta tegels in de binnenhuisarchitectuur naar de achtergrond gedrongen. Soms hebben ze een Provençaalse connotatie en ze worden vooral geassocieerd met soms oude interieurs. Novoceram is er echter in geslaagd moderniteit en rustieke stijl te vermengen door keramische terracotta tegelsopnieuw te gebruiken. De gemoderniseerde interpretatie van dit effect biedt een volledig nieuw resultaat dat de klassieke eenvoud van terracotta, geactualiseerd, combineert met de technische kenmerken van steengoed. Zo roepen terracotta look tegels de warmte en geuren op van de mediterrane landen en geven ze een zachte en onvergelijkbare sfeer aan uw binnen- en buitenruimtes.

Onze keramische terracotta tegelcollecties

Terracotta look tegels: de juiste bekleding

Terracotta imitatie tegels zijn de ideale bekleding voor uw binnen- en buitenomgevingen. Ze combineren de suggestieve kracht van het natuurlijke materiaal met de sterkte en het praktische nut van het nieuwste keramiek. Op die manier kunnen keramische tegels imitatie terracotta in een groot aantal ruimtes worden geïnstalleerd. Bovendien maakt Novoceram gebruik van de nieuwste technologieën om de kenmerken die de identiteit van terracotta bepalen getrouw en realistisch te reproduceren, terwijl het praktische karakter van gres behouden blijft. Door de hedendaagse herontdekking van terracotta keramische tegels zijn ze gemakkelijk te combineren met alle decoratiestijlen, van de meest rustieke en traditionele tot de meest hedendaagse.

Keramische terracotta tegels : hun ruimtes

Terracotta keramische tegels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, en verfraaien zowel vloeren als muren. Gres porcellanato heeft vele technische kwaliteiten en is daarom bestand tegen de eisen van verschillende ruimten.

In de eerste plaats worden in ruimten met water, zoals badkamers en keukens, eisen gesteld aan water en vochtigheid waaraan vloer- en wandbekledingen soms moeilijk kunnen voldoen. Keramische tegels imitatie terracotta is echter uitstekend bestand tegen vocht en damp. ze kunnen veilig worden geïnstalleerd in uw waterruimten en zelfs in een zwembad, zonder dat het esthetische aspect ervan wordt aangetast. Zo is het mogelijk de muren en vloeren van deze kamers te sublimeren door ze een zekere authenticiteit te geven.

Natuurlijk zijn keramische tegels met terracotta uitstraling ook geschikt voor plaatsing in andere kamers van het huis, zoals de woonkamer. Deze plaats van ontvangst, waar gezelligheid en verdeling aan de orde zijn, heeft een bekleding nodig die haar versterkt. Dit is het geval met terracotta look tegels die, dankzij hun gamma van modernere kleuren, zich uitstekend kunnen inpassen in de decoratie van uw kamer en deze op subtiele wijze accentueren.

De gres met terracotta effect is ook ontworpen voor gebruik buitenshuis en is verkrijgbaar in een dikte van 2 cm. Dit betekent dat het alle nodige eigenschappen bezit, zoals vorst- en weerbestendigheid. Uw terras en tuin kunnen dus gemakkelijk een gezellige uitstraling krijgen waar ontspanning en rust welkom zijn. Dit schept niet alleen visuele harmonie in uw interieur, maar doet ook de grenzen vervagen tussen de kamers in huis en de buitenruimte.

Met terracotta look tegels kunt u het Middellandse Zeegebied uitnodigen in uw binnen- en buitenomgeving voor een elegante toets van authenticiteit en vakmanschap. Het slaagt er ook in om ruimtes van soms verschillende stijlen een unieke charme te geven en ze tegelijkertijd te personaliseren, omdat het mooi past bij vele decoraties.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?