Ziekenhuis tegels

De keuze van vloer- en wandtegels is van essentieel belang in ziekenhuizen, vooral omdat de omgevingsvoorwaarden bijzonder streng zijn. Operatie- en onderzoekskamers, slaapkamers, cafetaria’s en gemeenschappelijke ruimten zoals wachtkamers stellen hoge eisen aan slipweerstand en vooral aan hygiëne. Tegels voor ziekenhuis zijn perfect geschikt voor de eisen van ziekenhuiscomplexen, van ziekenhuizen tot dokterspraktijken. De slijtvastheid, het hygiënische karakter en de sobere esthetische effecten van ziekenhuis tegels plaatsen ze bovenaan de lijst van meest geschikte bekledingen. Ziekenhuisomgevingen worden beschouwd als gezond, schoon en duurzaam en gres porcellanato is de ideale oplossing voor vloeren en wanden.

Onze ziekenhuis tegelcollecties

Waarom zijn keramische tegels voor ziekenhuis geschikt?

Gres porcellanato is een uiterst bestendig materiaal en dit is zeker een van de belangrijkste kenmerken in een ziekenhuisgebouwen. Novoceram biedt een brede waaier van collecties aan die niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook op het vlak van sobere esthetiek beantwoorden aan de behoeften van klinieken. De functionaliteit van ziekenhuistegels ligt in hun slijtvastheid, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik, zoals in wachtkamers of gangen. Bovendien slagen de tegels voor ziekenhuis erin om visueel een sfeer van netheid en helderheid te creëren en zo het gevoel van netheid dat in deze gemeenschappelijke ruimten heerst, te consolideren. Het esthetische aspect mag immers niet worden verwaarloosd, alleen al omdat zij als etalage voor het etablissement fungeren.

Wat zijn de kleuren en esthetische effecten van tegels ziekenhuis?

Ziekenhuizen, dokterspraktijken en andere klinieken hebben vaak een sobere en verzorgde inrichting, omdat de belangrijkste taak is de functie van het gebouw te benadrukken. Daarom wordt in de ziekenhuissector vaak gekozen voor een tegel van ziekenhuis met neutrale, lichte kleuren om de netheid van de plaats te benadrukken en het een sobere esthetische uitstraling te geven.

Lichte kleuren worden daarom overwegend gebruikt in medische inrichtingen. Witte tegels zijn bijvoorbeeld favoriet, omdat alle tinten van gebroken wit tot helder wit een boodschap van netheid uitstralen, die de essentie van een kliniek of medische praktijk belichaamt. Anderzijds kan het de voorkeur verdienen de sfeer op te warmen, vooral op bepaalde afdelingen, zoals de pediatrie. In dit geval helpen beige of ivoorkleurige tegels om een warmere en meer geruststellende sfeer te scheppen, wat belangrijk is voor kinderen.

Wat de esthetische effecten betreft, hebben vele van hen een schoon en fris karakter. In de eerste plaats reproduceren ziekenhuis tegels het effect van hars met zijn gladde oppervlak en de soepelheid van dit tijdloze materiaal. Bovendien creëren zij een lichtspel met hun matte en glanzende oppervlak.

Een andere mogelijkheid om de neutrale sfeer te versterken is de moderne effect tegel. Het ontwerp van deze tegels weerspiegelt perfect de identiteit van de ziekenhuisomgeving door hun grote afmetingen en discrete kleuren. De moderniteit van de keramische tegels voor ziekenhuis wordt niettemin in evenwicht gehouden door een tijdloosheid die de ruimte nog vele jaren zal verrijken.

Uiteraard kunnen eetkamers en cafeteria’s worden bekleed met ziekenhuistegels met een meer specifieke uitstraling. Deze ruimten moeten warmer en gastvrijer worden. Hiervoor zijn andere esthetische effecten beschikbaar, zoals steenlook tegels die een beetje natuur brengen in het interieur van het gebouw waar het zijn schoonheid volledig uitstraalt. Bovendien kan door de keuze van sobere kleuren een soort harmonische continuïteit met de andere ziekenhuisruimten worden gecreëerd. In ditzelfde perspectief kunnen beton effect tegels wonderen verrichten en moderne en sobere omgevingen creëren. In het licht onthult het een groot aantal geraffineerde details en wordt het een decoratief element op zich.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?