Luchthaven tegels

De luchthaven is een plaats die dient als decor voor vreugdevolle reünies, de euforie van escapades en vakanties en de efficiëntie van professioneel reizen. De decoratie van deze plaats moet dan ook al deze gebeurtenissen tegelijk weerspiegelen en is daarom gebaseerd op elegante vloer- en wandbekledingen. Novoceram biedt een brede waaier aan luchthaven tegel collecties om de ruimte op de best mogelijke manier aan te kleden. Maar afgezien van het esthetische aspect, is het noodzakelijk dat de luchthaven tegels essentiële kenmerken hebben voor dit soort plaats. Gres porcellanato heeft een anti-slip karakter, is zeer goed bestand tegen slijtage en heeft meerdere esthetische effecten en wordt daarom beschouwd als een geschikt materiaal om luchthavens te versieren.

Onze luchthaven tegelcollecties

Luchthaven tegels: is gres porcellanato geschikt?

Gres porcellanato is een zeer resistent materiaal en staat bekend als een uitstekende vloer- en wandbekleding. Tegels voor luchthaven zijn met name perfect geschikt voor gebruik in een luchthavenomgeving, gewoon vanwege de vele kwaliteiten van gres porcellanato. Het oppervlak van elke tegel is namelijk bestand tegen zwaar verkeer, zoals het komen en gaan van passagiers en zware lasten, zoals karretjes en koffers, zonder enige vorm van degradatie te ondergaan. Bovendien kunnen luchthaventegels een neutrale en stijlvolle uitstraling krijgen en zo perfect aansluiten bij de sfeer van de vertrek- en aankomsthallen. Zo is hun esthetische functie volledig verzekerd.

Wat zijn de esthetische effecten en kleuren van keramische luchthaven tegels?

De inrichting van luchthavens is vaak sober, terwijl de inrichting praktisch en functioneel wordt gedacht. In de check-in zones of tijdens de veiligheidscontroles moet de aandacht van de passagiers immers gericht zijn op de normen die moeten worden nageleefd en mag zij niet worden afgeleid. Wij mogen echter niet vergeten dat in de hallen duizenden sterke en uiteenlopende emoties opkomen en dat de omgeving waarin deze worden beleefd, gastvrij en discreet moet zijn.

Om een elegante decoratie te tekenen, zijn er verschillende mogelijkheden voor vloertegels van luchthavens. In de eerste plaats kan worden gedacht aan designtegels, omdat zij een vorm van finesse en moderniteit geven aan de omgeving. Bovendien heeft het een tijdloos karakter dat niet met de tijd verbleekt en integendeel de ruimte op een geraffineerde manier inneemt. Ten tweede is het mogelijk te kiezen voor beton imitatie tegels om een soortgelijk effect te bereiken. De schoonheid van deze tegel ligt in de fijne details, zoals de lichte krassen die er doorheen lopen.

Een andere mogelijkheid om de ruimte een neutralere uitstraling te geven, zijn tegels met harseffect, die worden gekenmerkt door de reproductie van de zachtheid van het materiaal. Het oppervlak van de luchthaventegels geeft zelfs aanleiding tot lichtgevende spelletjes waarbij hun glanzende en matte delen in elkaar overvloeien, dit alles in vrij discrete tinten.

In luchthavenshops, van welke aard ook, kan de esthetiek natuurlijk meer gepersonaliseerd zijn om te verwijzen naar de identiteit van het verkooppunt. Aangezien gres porcellanato zijn technische eigenschappen behoudt, ongeacht het gereproduceerde effect, opent zich een gebied van creativiteit. Een voorbeeld is de tegel met houteffect die dankzij zijn natuurlijke warmte een gastvrije sfeer verspreidt onder de klanten. Dit is ook het geval met tegels met steeneffect, die zelfs een onvergelijkbare elegantie aan de ruimte toevoegen.

Vaak wordt gekozen voor eenvoudige en discrete kleuren voor tegels voor luchthaven omdat die goed passen bij de sfeer van de plaats. Zo zijn antraciet grijze of zwarte tegels een intense kleur die kracht geeft aan de vloer en een sobere omgeving creëert. Voor een omgeving waar het nodig is het natuurlijke licht naar voren te brengen, kan een lichtgekleurde tegel de voorkeur verdienen, zoals beige tegels of tegels in verschillende tinten wit of ivoor.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?