Toilet tegels

Het toilet, een intieme en kleine ruimte, wordt vaak verwaarloosd in de binnenhuisarchitectuur, maar verdient het om er stijlvol uit te zien. De keuze van toilettegelskan zelfs tegemoetkomen aan alle stilistische excentriciteiten die men niet zou durven toestaan in grotere en meer blootgestelde ruimten. Inderdaad, WC tegels maken een oneindig aantal esthetische stijlen mogelijk tussen cementtegel-, hout- of steenlooks. Bovendien is het duidelijk dat netheid en hygiëne centraal staan in deze ruimte en dat het noodzakelijk is een geschikte tegel voor wc te kiezen die op gunstige wijze kan beantwoorden aan de verschillende eisen waaraan zij zal worden onderworpen.

Onze toilet tegelcollecties

Waarom zijn toilettegels een optimale keuze?

De toilettegels van Novoceram zijn gemaakt van porcellanato en hebben de sterkte van dit resistente materiaal. Dit is uiteraard een fundamentele eigenschap bij gebruik in een waterruimte waar veel verkeer is, zoals bij toiletten het geval is. Zo hebben porcellanato tegels technische kwaliteiten zoals onderhoudsvriendelijkheid en slijtvastheid, die essentieel zijn voor dit ruimte. Wat het esthetische aspect betreft, zijn de mogelijkheden oneindig, want de tegels WC reproduceert vele verschillende effecten, van behang tot hout tot steen, en elk van hen maakt de meest gedurfde fantasieën of de meest sobere verlangens mogelijk, zodat de sfeer van deze ruimte op u lijkt. Zowel op de wanden als op de vloer zijn tegels voor toilet het materiaal bij uitstek voor deze ruimte.

Tegels WC: effecten en kleuren voor een gepersonaliseerde decoratie

Toiletten worden vaak naar de achtergrond gedrongen als het gaat om decoratie. Toch bezitten zij een zeker potentieel dat niet mag worden verwaarloosd. In deze kamer kunt u immers uw verbeelding de vrije loop laten en esthetische wensen uiten die u in een andere kamer misschien niet zou durven tonen. De wanden en de vloer van uw toilet kunnen dus met elk soort decoratie worden geïmpregneerd.

In de eerste plaats kan de tegels voor toilet de esthetische aanblik van natuurlijk parket vertonen. De nerven en knoesten verrijken het oppervlak van het porcellanato op dezelfde manier als hout, en het resultaat is er absoluut trouw aan, dankzij het gebruik van nieuwe technologieën. De behaaglijke warmte van dit houteffect zorgt direct voor een warme sfeer in uw badkamer. Om de trend naar natuurlijke materialen voort te zetten, kunt u ook kiezen voor een wc tegel die geïnspireerd is op natuursteen. Edel, authentiek en elegant, tegels met steeneffect helpen de identiteit van uw kamer te creëren dankzij hun bijzondere karakter.

Andere materialen kunnen in WC tegelsworden gereproduceerd, zoals metaal, dat de ruimte een trendy, industriële sfeer geeft, of betonlook tegels voor een meer stedelijke stijl. Design WC tegels zijn ook een interessante optie voor het creëren van een verfijnde en chique inrichting.

Als u daarentegen houdt van een meer gedurfde stijl, is dit de perfecte gelegenheid om die tot uiting te laten komen. Onder de Novoceram toilettegels collecties zijn er enkele waarmee u meer originele esthetische wensen kunt verwezenlijken, zoals tegels met behangeffect die de wanden van de kamer kunnen bedekken met geometrische of eerder klassieke patronen en neutrale of meer levendige kleuren. Bovendien hoeven tegels met behangeffect, in tegenstelling tot klassiek behang, niet te worden behandeld in verband met de verschillende beperkingen van waterruimten.

Tenslotte kan worden gekozen voor een tegel met azulejos- of cementtegeleffect, die beide een unieke persoonlijkheid aan de ruimte geven. Tussen geometrische ontwerpen die spelen met symmetrie, patronen die geïnspireerd zijn op meer klassieke stijlen en meer kleurrijke en vrolijke decoraties, elke toilettegel verfraait uw muren of vloer en definieert tegelijkertijd een unieke decoratie die u weerspiegelt.

Als algemene regel geldt dat sobere kleuren zoals wit, grijs of zwart een veilige keuze zijn, omdat zij gemakkelijk kunnen worden gecombineerd met elke stijl. Zo geven witte toilet tegels een schoon en fris gevoel, twee fundamentele kenmerken die de identiteit van het toilet bepalen. Bovendien voegt de helderheid toe en doet het de ruimte groter aanvoelen. Grijze toilettegels of zwarte WC tegels daarentegen brengen een vorm van moderniteit in dit kleine ruimte en zijn perfect voor een eigentijdse of zelfs industriële sfeer waar elegantie hoogtij viert. Als u daarentegen de kamer wilt verlevendigen, is het raadzaam om te kiezen voor felle, gedurfde kleuren, of zelfs om verschillende kleuren te combineren.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?