Blauwe tegels

Blauw keramische tegels zijn een geweldige manier om een verfrissende sfeer te creëren in elke ruimte. Aangezien deze kleur als rustgevend wordt beschouwd, is het een optimale keuze als het de bedoeling is een ontspannend oord tot leven te brengen, weg van de dagelijkse drukte. Bovendien is elke blauwe tegel door de grote verscheidenheid aan tinten uniek en kenmerkend voor een bepaalde stijl. Met andere woorden, de vele tinten kunnen worden gebruikt om de ruimte te personaliseren volgens esthetische voorkeuren. Behalve het esthetische aspect, zijn tegels gemaakt van keramiek en hebben dus de voordelen van dit zeer bestendige materiaal.

Onze blauwe tegelcollecties

Tegels in blauw: een mooi vleugje zachtheid

Tegenwoordig zijn blauwe tegels een essentieel element geworden in de decoratie, en roepen ze de kleur op van de zee of een zonnige hemel. Het heeft een oneindig aantal chromatische schakeringen, en het is juist dit kenmerk dat het zijn plaats van keuze geeft. Inderdaad, elke tint kan gemakkelijk worden gecombineerd met elke esthetische stijl en creëert een origineel en uniek decor. De maritieme sfeer kan worden versterkt door een pasteltint, terwijl nachtblauw de voorkeur geniet voor een meer eigentijdse look. Dus waarom bekleedt u de keuken achterwand niet met een mooie turquoise tegel of kiest u niet voor een marineblauwe tegel voor een zee-effect in de badkamer?

Wat zijn de esthetische effecten van blauw keramische tegels?

Keramiek staat bekend om zijn vele rijke esthetische aspecten. Dit materiaal is in staat de kenmerken van vele materialen met absolute getrouwheid na te bootsen en dit is ongetwijfeld een van zijn sterke punten op het gebied van decoratie.

Deze elegante, rijke tint kan worden gebruikt om betontegels in te kleuren. Het cement, dat meer rauw en modern van aard is, wordt in dit geval enigszins verzacht door de frisheid en soberheid van deze kleur. Hierdoor ontstaat een grafische sfeer die zeer op prijs wordt gesteld, aangezien de verschillende tinten de vele details van de betonlook op subtiele wijze accentueren.

Bovendien komt het designaspect sterk overeen met de blauwe kleur om leven te geven aan een unieke sfeer. Van een sfeer aan zee tot een vriendelijke of eerder exotische omgeving, aan elke esthetische wens kan worden voldaan, want de verschillende tinten, van de zachtste tot de meest intense, passen perfect bij de inrichting van de kamer. Met andere woorden, deze oplossing is in hoge mate gepersonaliseerd wat de verscheidenheid aan kleurschakeringen betreft en kan voldoen aan elke voorkeur vanuit een oogpunt van binnenhuisarchitectuur.

En waarom kiest u niet voor een blauwe tegel met patronen? De kalmte van deze kleur leent zich bijzonder goed voor patronen. Tegen een pastelkleurige achtergrond gaat er niets boven plantenprints om de witte body tegel op te leuken. Keramisch behang kan dus worden gebruikt om muren een elegante uitstraling te geven. Tegels in imitatie van azulejos zijn daarentegen meer afwijkend van aard. In dit geval zijn de decoraties volledig herzien en presenteren zij een resoluut hedendaagse en vooral gedurfde esthetiek.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?