Prestaties en projecten

Antipodes

Scenografieën - Stand , Cersaie
 • Stad, Land
 • Bologne, Italie
 • Jaar
 • 2018
 • Beschrijving
 • In een maatschappij die lijkt te polariseren rond contrasten en zich naar tegenstellingen beweegt, viert Novoceram liever de schoonheid van tegenstellingen met zijn Antipodes-stand voor de 2018-editie van Cersaie, Internationale Tentoonstelling van Keramiek voor Architectuur en Badkamerinrichting, van 24 tot 28 september 2018 in Bologna.

  De stand, ontworpen door Francesco Catalano, is verdeeld in twee ruimtes waar alles tegenover elkaar staat in een impactvolle confrontatie: een Hartstocht-kant versus een Rede-kant. Twee tegengestelde helften, twee contrasterende stijlen, twee verschillende perspectieven op de wereld van keramiek en design die elkaar aanvullen en in onverwachte harmonie naast elkaar bestaan.

  De kant van de rede is een ruimte met een geraffineerd design, ontdaan van alle franje.De enige aanwezigheid in deze gewilde eenvoud is het gezicht van een Japans Noh-theatermasker, emblematisch voor de hiëratische rust die aan deze kant van de tribune heerst. Op de muren zenden video’s verfrissende beelden uit van bladeren die door de wind worden gewiegd, wat deze geruststellende rust compleet maakt.

  De kant van de passie is buitengewoon en exclusief met zijn flamboyante, pop- en barsfeer. Een echte tempel van de hedendaagse Horror Vacui met zijn mondvormige sofa’s die zich onderdompelen in vleselijke passie, zijn virtuele open haarden en zijn grote Galapagos schildpad als eerbetoon aan de roman “A rebours” van Joris Karl Huysmans, een cultboek over decadentie.

  Antipodes is een gelegenheid om de nieuwe producten van Novoceram voor 2019 voor te stellen: Dax met zijn grafisch ontwerp in het formaat 120×120 cm. Maxima, die een breed gamma formaten biedt van 30×30 cm tot 60×60 cm in gladde en gestructureerde versies. Hirati de meest natuurlijke van keramische houtsoorten. Cubes, een buitencollectie geïnspireerd op de Porfier-kubussen die het Sint-Pietersplein in Rome sieren.