Tegels 40×80

Tegels in formaat 40×80 doet wonderen vanuit decoratief oogpunt. Hun esthetische kracht en grote veelzijdigheid zijn enkele van de redenen waarom architecten en binnenhuisarchitecten ze gebruiken als een belangrijk element in hun projecten. De rechthoekige vorm is een optie die de gebruikelijke vierkante afmetingen verandert. Daarom brengt het een vleugje originaliteit. Inderdaad, keramische tegels 40×80 zijn veel meer dan een eenvoudige geometrische vorm. Het geeft leven aan zowel traditionele als meer gedurfde en unieke composities. Elke muur kan met dit formaat worden bedekt en zal een blijvende indruk nalaten op de geesten van de mensen. Het is dan ook duidelijk dat deze maten zonder aarzeling moeten worden aangenomen.

Onze 40x80 tegelcollecties

Tegels formaat 40×80 om alle oppervlakken te bedekken

Op visueel en functioneel vlak zijn de decoratieve mogelijkheden van tegels 40×80 legio. Of het nu gaat om kleur en afwerking, geometrie of legverband, deze keramische tegels hebben de kracht om ruimtes volledig te transformeren. Bovendien geven ze continuïteit aan de muren, zodat ze een centraal element in de decoratie worden. Aangezien bekledingen essentieel zijn voor het bepalen van de stijl van elke ruimte, rest alleen nog het juiste model te kiezen.

Wat zijn de esthetische effecten en kleuren van keramische tegels 40x80?

Tegels met behangeffect kunnen als een eerste optie worden beschouwd. Ontworpen als composities van twee 40×80 tegels, behoren deze collecties met unieke patronen tot verschillende werelden. Zij respecteren echter alle de doelstelling om persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen. Botanische motieven om poëzie te tonen, betoverende decoraties met legendarische dieren of vrolijk en kleurrijk… Elke tegel van 40×80 wordt een onfeilbaar middel om het interieur te thematiseren!

Daarna geeft het betoneffect, verkrijgbaar in de tegelmaat 40×80, blijk van een ongekende moderniteit. Het licht bewerkte oppervlak is een onweerlegbaar bewijs van de extreme getrouwheid in keramische reproductie. De ruwe textuur van het beton en de onvolmaakte lijnen van het gereedschap versieren het oppervlak van de tegel en belichamen perfect de identiteit van het inspiratiemateriaal.

Een andere, steeds populairder wordende optie is te kiezen voor drie-dimensionale tegels. Deze creatieve bekleding, die het midden houdt tussen behangpapier en traditionele tegels, kan diepte geven aan vlakke oppervlakken. Het is een geweldige manier om interieurs te personaliseren en elegante en soms ongewone patronen in te voegen. Bovendien creëren de 3D-structuren een reliëfeffect waarmee verschillende lichtspelingen kunnen worden gevormd die zonder twijfel leven zullen brengen in de muren.

De kleuren van keramische tegels 40×80 zijn talrijk en kunnen een heel bijzondere sfeer bepalen. Zo accentueren lichtgekleurde tegels, zoals ecru of beige, de helderheid van de kamer. Oker, dat warmer en krachtiger is, geeft een vriendelijke en unieke sfeer, evenals een taupe tint. Voor een vleugje kleur geeft blauw een mooi zacht effect, terwijl wie niet zeker is, kan kiezen voor grijs, dat in elke omgeving past.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?